Simon Lundmark gör sin första "riktiga" säsong i SHL.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

Doldisen med JVM i sikte: "Känner att jag har stärkt mina aktier"

Sverige har återigen flera starka backar som konkurrerar om att ta en plats i Juniorkronornas trupp inför JVM. En av dem som lever en mer anonym tillvaro är Linköpings Simon Lundmark. 
– Mitt stora mål just nu är helt klart att få åka med till JVM, säger 19-åringen till hockeysverige.se.

Victor SöderströmPhilip BrobergMattias NorlinderNils LundkvistAdam Ginning, Filip Johansson och Axel Andersson med flera. 

Konkurrensen på den svenska backsidan inför JVM är mördande. En doldis i sammanhanget är Linköpings 19-årige backtalang Simon Lundmark. Trots att han har gjort 40 SHL-matcher och är ordinarie i LHC har stockholmaren lyckats flyga under radarn.
– Det spelar ingen större roll för mig. Det har säkert blivit lite så för jag var ju till exempel inte med och spelade i U18-VM och jag är sen 00:a så jag har ofta spelat med 01:or. Det är något som jag trivs ganska bra med men det spelar faktiskt inte så stor roll, säger Lundmark till hockeysverige.se om sin roll som doldis. 

GÖR SIN FÖRSTA RIKTIGA SHL-SÄSONG

19-åringen gör nu sin första riktiga säsong som ordinarie i Linköpings A-lag. Han flyttades upp mitt under säsongen i fjol men nu har Lundmark fått inleda säsongen i SHL och är tänkt att få en större roll i Linköpings backbesättning där han oftast spelar bredvid kaptenen Eddie Larsson.
– Det har känts bra. Jag fick en försäsong här uppe också och det påverkar ju helt klart, jag har kunnat lära mig mer saker och se hur det är. Jag tycker också att det gör att jag nu vågar ta mer plats och spela mer modigt ute på isen än vad jag gjorde förra året, säger backtalangen.

bb190917ph021-1570804930.jpgSimon Lundmark. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Han har fått mer speltid och mer förtroende den här säsongen och det är något som han även känner sig redo för.
– Ja, det tycker jag. Först och främst är det ju väldigt roligt att få chansen att vara på isen mer. Jag tycker ändå att det är något som jag har hanterat på ett bra sätt och visar att jag klarar av. Nu gäller det att spela bra och visa att jag verkligen förtjänar att kunna ta en större roll.

Hur tycker du att spelet har gått för egen del?
– Upp och ner tycker jag. Stundtals kan det vara väldigt bra men sedan går det ner sig och jag spelar dåligt. Ibland är det inte tillräckligt bra, jag vet att jag måste kunna göra det bättre. Det finns mer att ge. Jag måste komma upp och hitta en jämnare nivå, det är något som står klart, svarar Lundmark.

"MYCKET MER STRUKTURERAT I ÅR"

I fjol hade han Tommy Jonsson som huvudtränare i Linköping. Nu har istället Bert Robertsson som har kommit in och Lundmark ser hur han förbättras mer och mer under Robertsson.
– Det är mycket mer strukturerat i år. Om man gör något, oavsett om det är fel eller rätt, så får man höra det direkt efteråt. Det är något som jag tycker är väldigt bra för då kan man lära sig av sina misstagen och fortsätta bli en bättre spelare. Det här tränarbytet känns som att det bara är positivt för min egna utveckling.

collage-1455-1562179187.jpegSimon Lundmark. 

I somras draftades Simon Lundmark i andra rundan av Winnipeg Jets. Han känner att kontakten med sin NHL-klubb är god och både han och Jets vet vad han behöver förbättra.
– Det är främst det defensiva spelet. Jag behöver bli hårdare och starkare framför mål. Jag ska bli bättre på att använda min storlek för att spela ett tuffare spel.
– Jag försöker att jobba på allting men just nu är det det defensiva arbetet som jag prioriterar. Jag vet att det är det som jag behöver utveckla för att kunna ta kliv framåt.

"FINNS FLERA DUKTIGA KILLAR SOM KÄMPAR FÖR EN PLATS"

Senare under sommaren fick Lundmark även vara med och spela i Juniorkronorna. Under augusti fick han resa till Ryssland med Tomas Monténs landslag och göra sina första J20-landskamper.
– Det kändes väldigt bra och det var framförallt riktigt kul att få vara med och spela fyrnationsturnering borta i Ryssland. Förhoppningsvis kan jag få fortsätta spela där för jag kände verkligen att jag utvecklades mycket bara på den korta tiden.

Vad sade Montén om dina insatser?
– Jag tror att han tyckte att det gick väldigt bra för mig. Det kändes som att jag stärkte mina aktier inför kommande JVM. Sedan finns det ju självklart delar som jag behöver jobba på och förbättra för att jag ska ta plats i truppen.
– Det är väldigt hård konkurrens på backsidan, det finns flera duktiga killar som också kämpar för att ta en plats. Det gäller för mig att göra det bra här i SHL med Linköping och spela till mig en av platserna. Mitt stora mål just nu är helt klart att få åka med till JVM, avslutar Simon Lundmark. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten