Sök
Jesper Sellgren är tillbaka i Luleå - fylld av självförtroende.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
SHL

Tillbaka i norr med guldfyllda drömmar: "Finns inget annat"

Trots ett imponerande träningsläger valde Carolina Hurricanes att gallra bort Jesper Sellgren tidigare i veckan. Trots petningen återvänder 21-åringen till Luleå vid gott mod, full av självförtroende – och med stora guldambitioner.
– Det finns absolut ingenting som säger att vi ska gå för någonting annat än guld, säger Sellgren till hockeysverige.se.

I torsdags kom beskedet som Luleåsupportrarna gått och hoppats på under hela säsongsupptakten. Då meddelade nämligen Carolina Hurricanes att man valt att gallra bort Jesper Sellgren från klubbens träningsläger och således valt att skicka tillbaka honom till Luleå och SHL.

För hockeysverige.se berättar Sellgren om de senaste dagarnas smått kaosartade tillvaro.
– Man är fortfarande lite jetlaggad och trött efter de här senaste dagarna, men det är överkomligt, skrattar Sellgren när han precis landat hemma i sin lägenhet i Luleå och fortsätter:
– Allting gick egentligen väldigt snabbt. Jag hade precis spelat match i Nashville och hade ett litet kort möte med tränarna efter matchen. Då fick jag veta reda på att jag skulle åka hem morgonen efter, så det var bara åka till hotellet, packa väskan och hoppa på flyget hem till Sverige.
– Jag landade på fredagsmorgonen och mötte upp laget vid lunch och följde med dem ner till Oskarshamn. Där fick jag kliva in direkt och lira match, så det var en ganska snabb omställning, skrattar han.

SEGER I COMEBACKEN

Trots tidsskillnaden och den långa flygresan i benen fanns alltså Sellgren med i Luleås trupp i gårdagens bortamöte med Oskarshamn. Den 21-årige backen var uppsatt som sjundeback i laguppställningen, men spelade ändå uppemot 15 minuter för norrbottningarna.
– Ute på isen kände jag mig ändå pigg och bra. Det är klart, man kanske var lite seg i huvudet emellanåt men annars tycker jag att det kändes bra, menar Sellgren.

Matchen vann Luleå med 4–2 och kunde således ta sina första bortapoäng för säsongen.
– Vi gör överlag en hyfsat bra match. Vi gav dem inte speciellt mycket chanser, utan det var väl på deras rusher och omställningar som de skapade något. Jag tycker att vi höll dem på utsidan på ett bra sätt och tillät dem som sagt inte att skapa några vidare bra lägen.

190928sm021-1569767139.jpgSellgren fanns med i Luleås lag i gårdagens segermatch mot Oskarshamn.Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

"DET VAR HYFSAT VÄNTAT"

Efter att ha fått ett enormt genombrott förra säsongen, där Sellgren gick från oprövad 20-åring till landslagsback och en nyckelfigur på Luleås blålinje, fick den Örnsköldsviksbördige backen skriva på sitt första NHL-kontrakt med Carolina Hurricanes i våras.

Sellgren inledde den här säsongen i Luleå genom att spela två CHL-matcher innan han för en dryg månad sedan satte sig på flyget över Atlanten med målet att knipa en plats i Carolinas laguppställning. Trots en imponerande insats på klubbens träningsläger stod det alltså klart i torsdags att det inte blir något NHL-spel den här säsongen. 

För Sellgren kom emellertid beskedet inte som någon större överraskning.
– Jag måste ändå säga att det var hyfsat väntat. De har väldigt många bra backar i laget just nu och de platser som jag var med och tampades om… Det var väl så att de ville ge den till någon annan som, ja, inte vet jag, varit med tidigare kanske?
– Sedan spelar även kontraktssituationer in på sånt här, där det kanske passar bättre för dem att göra på det här sättet. Samtidigt berättade dem att de blivit imponerade av mig och de tyckte att jag hade gjort ett bra jobb, så det känns ändå bra på så sätt.

IMPONERADE PÅ LEDNINGEN

Vad sa Carolina till dig?
– De tyckte att jag hade gjort en bra camp och att de var väldigt imponerade över vad jag hade presterat. Jag känner verkligen att man är där framme och nosar på en NHL-plats, så för mig gäller det egentligen bara att jobba vidare. Jag vill bli bättre på allt, bli starkare, snabbare för att vara ännu mer förberedd när nästa möjlighet dyker upp.

Trots att det inte riktigt gick hela vägen den här gången finns det ändå mycket Sellgren kan ta med sig från sin månadslånga sejour i Nordamerika.
– Nu vet jag hur hög nivån är där borta och jag känner att jag fått spela bra matcher mot bra motstånd. Jag har verkligen fått känna på motståndet och spelet där borta och det är absolut något jag kommer att ta med mig för att sedan kunna förbättra mig utifrån det.

bb190119se062-1569596849.jpgSellgren imponerade på Carolinas lagledning.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

"SKA BLI JÄVLIGT ROLIGT"

Men när en dörr stängs öppnas som bekant oftast en annan. För Sellgrens del innebar gallringen i Carolina en möjlighet att få ta ytterligare kliv hemma i Sverige och Luleå den här säsongen.
– Jag tycker att det ska bli jävligt roligt att komma tillbaka hit. Att få en säsong till i SHL och Luleå känns riktigt bra. Det kommer bli en extremt rolig säsong för oss, då vi har ett bra lag och förhoppningsvis kan vi gå riktigt, riktigt långt.
– Personligen har jag väl inte hunnit sätta upp så mycket specifika målsättningar med tanke på att jag inte riktigt vetat var jag skulle hamna i slutändan. Men jag vill så klart utvecklas och ta nya kliv framåt hela tiden. Jag fick chansen i landslaget i fjol och förhoppningsvis ska man kunna göra det så pass bra att man även får chansen där i år igen. Det är absolut ett mål jag satt upp, att kunna vara med i landslaget och få visa upp sig där.

Förra säsongen tog det stopp i semifinalen för norrbottningarna, där Frölunda i slutändan blev för tuffa. Den här säsongen ska det inte finnas något som ska stoppa Luleå från att ta det där så efterlängtade guldet.
– Det finns inget annat än att gå hela vägen i tankarna just nu. Det är absolut den målsättning som vi har och vi har ett ännu lite starkare lag än ifjol, då vi tog oss till semifinal. Det finns absolut ingenting som säger att vi ska gå för någonting annat än guld.

Vad kommer det att krävas av er för att ni ska lyckas med det?
– Vi måste bygga vidare på det som vi gjorde bra ifjol. Vi var riktigt starka i defensiven och det ska vi fortsätta vara i år. Sedan vill vi vara ännu lite mer farliga framåt i år så att vi kan vinna matcher på offensiven också. Men det är defensiven som vi ska bygga vidare på, framförallt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten