Henrik Lundqvists förmåga att studsa tillbaka blir otroligt viktig för New York Rangers.
Foto: Adam Hunger-USA TODAY Sports
NHL

New York Rangers: Rebuild med extra allt

Till slut var det dags att börja satsa igen. Och när New York Rangers satsar, då är det på allvar. Med Jacob Trouba, Adam Fox, Kaapo Kakko och Artemij Panarin i laget kan Rangers börja blicka mot slutspelsstriden igen, tror Uffe Bodin. 

I februari 2018 gick New York Rangers klubbledning ut med ett öppet brev till fansen. Där bad man om deras tålamod i den ofrånkomliga rebuild klubben stod inför efter att ha misslyckats i sina satsningar mot Stanley Cup. Det blev startskottet på en rejäl utförsäljning som såg profiler som Ryan McDonaghRick NashJ.T. Miller och Michael Grabner bli trejdade. Ungefär samma sak skedde under förra säsongen, när Mats Zuccarello och Kevin Hayes lämnade klubben.

Tack  vare de här affärerna fick general managern Jeff Gorton in tillräckligt med draftval och talanger för att trycka på reset-knappen. I somras tyckte han uppenbarligen att det var dags att satsa igen. För när möjligheten dök upp att värva Artemij Panarin bangade inte Gorton. Den ryske stjärnan blev en av NHL:s bäst betalda spelare när han undertecknade ett sjuårskontrakt värt 11,6 miljoner dollar per säsong.

Det stannade inte där. 

Gorton såg även till att pimpa blålinjen med collegesensationen Adam Fox och framför allt Winnipeg Jets backstjärna Jacob Trouba. Detta till ett synnerligen billig samling draftval och spelare.

Som om inte det var nog valde Rangers som andra lag i draften i juni och plockade hem det finska underbarnet Kaapo Kakko.

Säsongen 2019/20 känns onekligen som en nystart för New York Rangers. En rebuild med extra allt.

bb190919bb003-1-1569085918.jpg

POÄNGKUNGEN

Artemij Panarin

Under ett par års tid har new York Rangers saknat den där riktigt vassa spjutspetsen. Men efter sommarens storvärvning har man funnit honom i 27-årige Artemij Panarin. Ryssen kommer från sin hittills bästa NHL-säsong där han svarade för 87 poäng i ett Columbus som inte direkt glödde av offensiv kraft i övrigt. Panarins kreativitet ger Rangers en helt ny dimension eftersom han är en spelare som kan lyfta en kedja på egen hand. Kommer sannolikt att få chansen att bygga kemi med Mika Zibanejad i vad som kan bli en otroligt svårstoppad förstalina.

MÅLVAKTSETTAN

Henrik Lundqvist

Henrik Lundqvist är den första att erkänna att fjolåret inte var hans bästa säsong. Efter en lovande start sjönk hans prestationer rejält och när säsongen var över hade han sin sämsta räddningsprocent i karriären. Inte heller i hockey-VM efter NHL:s grundserie såg 37-åringen förtroendeingivande ut. Mycket av Rangers framgång kommer att bygga på att han klarar av att studsa tillbaka och ge dem ett bättre målvaktsspel. Med tanke på de uppgraderingar som laget har fått i sitt försvar finns det anledning att tro att Lundqvist kommer att få ett lite enklare jobb. Men samtidigt är det mycket upp till honom själv också. Ska Rangers ta sig till slutspel behöver han, Alexandar Georgijev eller ryske rookien Igor Shestjorkin ge laget ett bättre målvaktsspel än vad som var fallet i fjol.

BACKESSET

Jacob Trouba

Det hade under en längre tid tisslats och tasslats om att Trouba, efter ett par hårda kontraktsförhandlingar, ville bort från Winnipeg Jets. Det utnyttjade New York Rangers skoningslöst då man lyckades värva 25-åringen i utbyte för ett det 20:e valet i draften och backen Neal Pionk. De flesta var överens om att det var ett rent reapris för en toppback. Något reapris blev det däremot inte när amerikanens kontrakt skulle förlängas. Åtta miljoner dollar gånger sju år gör honom ordentligt välbetald. I New York kan den starke tvåvägsbacken räkna med att bli lagets hårdast matchade back med 25 minuters spel eller mer per match. Det finns lite att leva upp till, men Trouba har vad som krävs för att klara av det.

GENOMBROTTSMANNEN

Adam Fox

Värvningen av rättigheterna till Adam Fox flög lite under radarn av förklarliga skäl. Men Rangers fans borde känna sig upprymda över att få in en av de bästa backarna utanför NHL i sin organisation. Under sin tredje säsong på Harvard University svarade 21-åringen för 48 poäng (9+39) på 33 matcher och hade därmed bäst poängsnitt av alla spelare i collegehockeyn. Som back. Det finns fortfarande en hel del defensiva saker att arbeta på för amerikanen, uppväxt i New York-trakten, men offensivt kan han redan nu vara redo att gå in och styra ett powerplay i NHL.  

SVENSKARNA

Henrik Lundqvist

Se målvaktsettan.

Mika Zibanejad

Kommer från karriärens bästa säsong med 30 mål och 74 poäng. Med tanke på att han nu kommer att få chansen att bygga kemi tillsammans med Artemij Panarin är det inte alls omöjligt att poängsumman kan öka.  Panarins öppnande passningar i kombination med Zibanejads tunga direktskott känns spontant som hockeymagi i vardande. Med god utdelning och god hälsa är inte 40 mål en uutopi.   

Jesper Fast

"Quickie" är en av Rangers mest omtyckta och respekterade spelare. Laglojal, osjälvisk och offervillig. Fjolåret var ändå lite av en missräkning sett till utdelningen. 20 poäng på 66 matcher är i minsta laget. En frisk och hel Fast gör minst 30. Går nu in på sista året på kontraktet och kommer att kunna räkna med en fin liten lönehöjning om han har en bra säsong individuellt sett.

Lias Andersson

Han har förvisso inte ens fyllt 21 år ännu, men det är ändå en viktig säsong som Lias Andersson står inför. Fjolåret var en besvikelse och den tidigare JVM-kaptenen behöver börja ta steg i sin utveckling för att visa att han kan leva upp till sin draftstatus. Det är oklart vad ynglingen har för offensiv potential, men han behöver visa att den är större än vad som var fallet i både NHL och AHL i fjol.

Övriga svenskar i organisationen:

DRAFTVALET

Kaapo Kakko

Nästan allt Kaapo Kakko rörde vid som 17-åring i fjol förvandlades till guld. Han sköt det finska JVM-laget till guld i Vancouver och hade sedan en framträdande roll i det finska landslag som skrällde sig till VM-guld i Slovakien. Kakko är fysiskt mogen och spelar ett stort spel för sin ålder. Det skulle inte alls förvåna om han faktiskt knep en topp sex-roll för New York Rangers redan den här säsongen. Han har förutsättningarna för att bli en komplett hockeyspelare – och storstjärna i NHL. Hans utveckling kommer att bli otroligt spännande att följa.

COACHEN

David Quinn

Efter fem säsonger som collegetränare på Boston University utnämndes David Quinn till head coach för Rangers. Det är svårt att försöka betygsätta honom utifrån fjolåret, där laget var mediokert och en slutspelsplats aldrig riktigt inom räckhåll. När han nu har ett på pappret desto bättre lag att leka med blir det mer relevant att sätta press på honom att leverera resultat. Beskrivs som en rak och bra kommunikatör som står för ett modernt ledarskap.

PROGNOSEN

I rubriken till min analys av New Jersey Devils skrev jag "NHL:s mest förbättrade lag". Det står jag fast vid, men Rangers har onekligen gett trätobrodern på andra sidan Hudsonfloden konkurrens med sina drag den här sommaren.

Att lag som just Devils och Rangers satsat så hårt gör att Metropolitan Division kan beskrivas som ett getingbo just nu. I övriga tre divisioner finns det minst ett lag man kan räkna bort, men inte i Metro. De forna bottenlagens förstärkningar gör att man inte kan ta någonting för givet längre. Och för en neutral betraktare som undertecknad är den ovissheten förbaskat kul.

New York Rangers är utifrån sina förstärkningar ett lag som har kapaciteten att gå till slutspel. Men för att det ska måste flera saker klaffa.

Och det börjar mellan stolparna. Vi kan nog alla vara eniga om att Henrik Lundqvists bästa dagar har passerat, men en uppryckning jämfört med den bleka figur han gjorde under första halvan av 2019 skulle leda Rangers en lång väg. Den 37-årige svensken borde rimligen kunna få ett mentalt såväl som spelmässigt lyft av att laget inte längre är kattpiss. Om inte det räcker finns det två hungriga ryska målvakter bakom honom redo att ta vid.

Utan att bli för blödig eller sentimental unnar man ändå Lundqvist en sista stor framgång. Stanley Cup är knappast på karten, men att se Rangers ta sig till slutspel efter en rebuild som varit uppenbart frustrerande för målvakten skulle vara gott nog i det här skedet.

Utöver Henkes uppryckning kommer det att krävas att stjärnorna levererar maximalt. Rangers bredd är fortfarande tafflig på sina håll och det finns en del stora frågetecken kvar på framför allt blålinjen även efter utköpet av Kevin Shattenkirk. Är Marc Staal och Brendan Smith ens NHL-mässiga backar 2019?

Framåt behöver Kaapo Kakko och Vitalij Kravtsov visa att de kan bidra på en gång. Vi kan vara rätt säkra på att firma Panarin/Zibanejad kommer att leverera, men det blir antagligen ynglingarnas mognad som avgör hur bred Rangers offensiv kommer att vara i slutändan.

Det här kan absolut leda till slutspel, men jag känner en viss skepsis eftersom det är väldigt många pusselbitar som behöver falla på plats för att göra det möjligt. Duellerna mellan Rangers, Islanders och Devils kommer under alla omständigheter att vara extra hårt kryddade den här säsongen. Det är mycket möjligt att det blir just Metropolis-lagen som slåss om en sista wild card-plats här.   

bb190622bb109-1562919074.jpgKaapo Kakko. Foto: Bildbyrån

IN OCH UT   

Nyförvärv: Igor Shestjorkin, mv, Adam Fox, b, Carolina, Jacob Trouba, b, Winnipeg, Joe Morrow, b, Winnipeg (try-out), Vitalij Kravtsov, fw, Traktor Tjeljabinsk, Greg McKegg, fw, Carolina, Micheal Haley, fw, San José, Phil Di Giuseppe, fw, Nashville, Kaapo Kakko, fw, TPS, Artemij Panarin, fw, Columbus. 

Förluster: Neal Pionk, b, Winnipeg, Chris Bigras, b, Philadelphia, John Gilmour, b, Buffalo, Kevin Shattenkirk, b, Tampa Bay, Fredrik Claesson, b, Carolina, Jimmy Vesey, fw, Buffalo.  

NEW YORK RANGERS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#40


Alexandar Georgijev (G)231996Ruse, BUL18682L19/20$792,500
#30Henrik Lundqvist (G)371982Åre, SWE18582L20/21$8,500,000
BACKAR


Tony DeAngelo (D)231995Sewell, NJ, USA18082R19/20$925,000
#23
Adam Fox (D)211998Jericho, NY, USA18082R21/22$925,000
#43
Libor Hájek (D)211998Smrcek, CZE18892L20/21$833,333
#70
Joe Morrow (D)261992Edmonton, AB, CAN18389LTry-out
#76
Brady Skjei (D)251994Lakeville, MN, USA19196L23/24$5,250,000
#42
Brendan Smith (D)301989Mimico, ON, CAN18896L20/21$4,350,000
#18
Marc Staal (D)   “A”321987Thunder Bay, ON, CAN19395L20/21$5,700,000
#8
Jacob Trouba (D)251994Rochester, MI, USA19192R25/26$8,000,000
FORWARDS
#50Lias Andersson (C/LW)201998Smögen, SWE18193L20/21$894,166
#33
Connor Brickley (C/W)271992Everett, MA, USA18392LTry-out
#89
Pavel Butjnevitj (RW/LW)241995Cherepovets, RUS18687L20/21$3,250,000
#72
Filip Chytil (C)201999Kromeriz, CZE18792L20/21$894,166
#17Jesper Fast (RW)   “A”271991Nässjö, SWE18287R19/20$1,850,000
#38
Micheal Haley (C/W)331986Guelph, ON, CAN18093LTry-out
#21
Brett Howden (C)211998Oakbank, MB, CAN18888L20/21$863,333
#45
Kaapo Kakko (RW)182001Turku, FIN18786L21/22$925,000
#74
Vitalij Kravtsov (RW)191999Vladivostok, RUS19283L21/22$925,000
#20
Chris Kreider (LW)   “A”281991Boxford, MA, USA191102L19/20$4,625,000
#48


Brendan Lemieux (LW)231996Denver, CO, USA18595L19/20$925,000
#14
Greg McKegg (C/LW)271992St. Thomas, ON, CAN18388L19/20$750,000
#90Vladislav Namestnikov (C/W)261992Voskresensk, RUS18082L19/20$4,000,000
#15
Boo Nieves (C/LW)251994Baldwinsville, NY, USA19196L19/20$700,000
#10
Artemij Panarin (LW)271991Korkino, RUS18076R25/26$11,642,857
#16
Ryan Strome (C/RW)261993Mississauga, ON, CAN18588R19/20$3,100,000
#93


Mika Zibanejad (C)   “A”261993Stockholm, SWE187103R21/22$5,350,000
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten