Emil Pettersson är en av spjutspetsarna som ska göra Växjö bättre offensivt i år.
Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl
SHL

Växjö Lakers: Vässade för framgång efter fjolårets misslyckande

SM-guld 2018 – en sjundeplats och uttåg redan i kvartsfinalen i våras. Trubbiga Växjö Lakers var en av fjolårets stora besvikelser i SHL. Men med flera nya spjutspetsar på plats har Henrik Evertsson sett till att samma sak inte ska hända igen. Uffe Bodin ser Växjö som en av de främsta guldkandidaterna 2020.

Det är kanske fel att prata om baksmälla efter guldfirandet 2018. Det handlade mer om att Växjö Lakers tappade så många av sina offensivt ledande spelare att lagets anfallsspel inte hade en chans att återhämta sig. 

När allt var sagt och gjort i grundserien hade laget bara skjutit 123 mål över 52 matcher. Med det var man tolva i hela ligan. Ett synnerligen mediokert facit från ett lag som, anförda av Elias Pettersson, hade skjutit 169 året dessförinnan.

Det var inget som klubbledningen accepterade. Inför den stundande säsongen har sportchefen Henrik Evertsson lagt fokus på att förse Sam Hallam med offensiva spjutspetsar i form av framför allt Emil Pettersson och Richard Gynge. Lägg därtill ett par unga genombrottskapabla spelare i Jakob Forsbacka Karlsson och Marcus Davidsson så ser läget helt annorlunda ut på anfallssidan.

Kan den här uppgraderingen leda Växjö Lakers hela vägen till ett tredje SM-guld? 

bb190816jo005-1-1568444042.jpgJakob Forsbacka Karlsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

POÄNGKUNGEN

Emil Pettersson

Sejouren i Nordamerika blev inte vad Emil Pettersson hade hoppats på. Trots en klart godkänd produktion i Nashville Predators farmarlag fick han aldrig chansen att visa upp sig i NHL, utan blev i stället trejdad till Arizona. Nu är han tillbaka i Sverige och Växjö där han fick sitt genombrott 2017. Vid 25 års ålder tvivlar jag på att vi har sett det bästa av storebror Pettersson. Han är en spelare av en kaliber som kan göra 40-50 poäng i SHL om inte mer. Ger Växjö en kreativ förstacenter.

MÅLVAKTSETTAN

Viktor Fasth

37 år gammal är Viktor Fasth fortfarande en av ligans bästa målvakter, och på gränsen till landslagsmässig. Kan han hålla sig frisk och hel kommer han att ge Växjö chansen att vinna varje match. Fasth tävlingsskalle är det få som kan mäta sig med i den här ligan. Det är också det som gör att man inte blir förvånad om han kommer att kunna spela bra hockey i ytterligare ett par år.

BACKESSET  

Mat Bodie

Skicklig offensiv back som säkerligen kommer att få spela en hel del powerplay. Bodie har dessutom gott rykte om sig som ledare och lagkamrat, vilket gjorde att han omedelbart fick ett "A" fastsytt på bröstet i Växjö. Kan vara den här säsongens svar på Chay Genoway i SHL. Inte så stor eller så kraftfull, men smart och trygg på isen.  

PROFILEN  

Brendan Shinnimin

Hatad utanför Växjö, älskad inom kommunen. Brendan Shinnimin har varit en av SHL:s stora profiler sedan han flyttade till Småland inför guldsäsongen 2017/18. Spelar hela tiden på gränsen och är ofta över den, men bidrar också med ett offensivt spel som gör honom värdefull. Ibland förstår man varför folk blir less på kanadensaren, men det är också hans kompromisslösa spelstil som gör honom så underhållande.

FRÅGETECKNET  

Tim Erixon

Efter åtta år i Nordamerika, och den stora merparten av dem i AHL, är det svårt att veta vad Tim Erixon är som hockeyspelare i dagsläget. Var en enormt stor talang när han kom fram i Skellefteå, men fick inte den förväntade utväxlingen i NHL och de fyra senaste säsongerna har han uteslutande spelat farmarlagshockey. Jag tror under alla omständigheter att det är bra för den nu 28-årige backen att komma hem igen. I Växjö får han chansen att resa sig efter en säsong med Pittsburghs farmarlag som bara resulterade i 28 matcher.

GENOMBROTTSMANNEN  

Jakob Forsbacka Karlsson

Det är påstått tråkiga familjeomständigheter som gör att Jakob Forsbacka Karlsson vänder hem till Sverige just som han var på väg att etablera sig i NHL. Den smarte tvåvägscentern gjorde 28 NHL-matcher för Boston Bruins i fjol och hade mycket väl kunnat bli en NHL-spelare på heltid i år. I stället får 23-åringen chansen att visa upp sig på hemmaplan i Sverige. Jag tror att han har kapacitet att bli en av Växjös ledande spelare. Poängen kommer säkert trilla in i fin takt, men det är helheten i "JFK:s" spel som gör honom så värdefull.

COACHEN  

Sam Hallam

Efter två SM-guld senaste fyra åren är Sam Hallam en av Sveriges mest respekterade tränare. Lurig, smart och hård på samma gång. Han vet ofta vilka knappar han ska trycka på för att få ut maximalt av sitt manskap. Växjö hade ett mellanår i fjol med vad som visade sig vara en ganska slätstruken trupp. I år har Hallam desto fler kreativa pjäser att jobba med. Det borde båda för framgång.

PROGNOSEN  

Det är på något sätt charmerande hur snabbt kravbilden har blivit så hög i Växjö. Efter totalsuccén med SM-guldet 2018 hade klubben ett med sina mått mätt mediokert år i fjol. Att åka ut i kvartsfinal skulle inte vara fy skam för många andra klubbar med Växjös egentligen ganska ringa erfarenhet av SHL-spel, men i Kronoberg sparkades det bakut och stora delar av truppen förändrades.

Det Växjö som tar isen i besittning 2019/20 ser betydligt starkare ut.

Henrik Evertsson och Patrik Hall har verkligen inte legat på latsidan, utan fått in kvalitetsspelare på framför allt forwardssidan, som var lagets tydliga akilleshäl i fjol. Med Jakob Forsbacka Karlsson, Richard Gynge och Emil Pettersson ser Lakers betydligt starkare ut offensivt än under det misslyckade fjolåret. Det gör att jag tror på en radikal förbättring vad gäller antalet mål.

Defensivt förlitar man sig även fortsatt på många av spelarna man hade i fjol, men har fått in en potentiellt väldigt bra offensiv back i Mat Bodie. Jag tror han kan äta väldigt många minuter och ge Växjö en förstaback i PP.

Är laget komplett nu? Nja, det saknas en högerfattad back i truppen, vilket jag kan tycka är fattigt. Det tvingar en hel del av lagets backar att spela på sin svaga sida. Vissa klarar av det bra, men ganska få på ett rakt igenom tillfredsställande sätt. 

Men det är samtidigt att leta fel på mikronivå. 

För mig är Växjö en SM-guldkandidat. Laget har allt som krävs för att gå hela vägen. 

Och måste jag, kniv mot strupe, ge er ett guldtips inför första nedsläpp i SHL, då är Sam Hallams mannar min favorit till att fira klubbens tredje SM-guld i april/maj nästa år.  

IN OCH UT   

Nyförvärv: Mat Bodie, b, Torpedo Nizjnij Novgorod, Linus Nässén, b, Medicine Hat Tigers, Tim Erixon, b, Wilkes-Barre/Scranton, Fredrik Karlström, fw, Linköping, Marcus Sylvegård, fw, Malmö, Ludvig Nilsson, fw, Brynäs, Jonas Engström, fw, Oskarshamn, Marcus Davidsson, fw, Djurgården, Jakob Forsbacka Karlsson, fw, Boston, Emil Pettersson, fw, Arizona, Richard Gynge, fw, Traktor Tjeljabinsk.

Förluster: Arvid Lundberg, b, Skellefteå, Niclas Burström, b, Skellefteå, Julius Junttila, fw, klubblös, Liam Reddox, fw, Belfast, Kris Versteeg, fw, Rockford, Janne Pesonen, fw, Kärpät, Jonas Rödnbjerg, fw, Vegas, Linus Fröberg, fw, HV71, Pontus Netterberg, fw, Oskarshamn, Tuomas Kiiskinen, fw, Skellefteå, Nichlas Hardt, fw, Oskarshamn, Lauri Tukonen, fw, klubblös. 

shinni-1567104660.jpgBrendan Shinnimin.Foto: Bildbyrån

VÄXJÖ LAKERS TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER

30) Viktor Fasth
45) Viktor Andrén

BACKAR

2) Mat Bodie "A"
3) Oliver Bohm 
4) Tim Erixon
6) Linus Högberg
25) Linus Nässén
44) Peter Andersson
48) Daniel Rahimi "A"
49) David Bernhardt

FORWARDS

9) Marcus Davidsson
10) Richard Gynge
14) Emil Pettersson
17) Jonas Engström "A"
18) Marcus Sylvegård
21) Filip Cederqvist
22) Jakob Forsbacka Karlsson
23) Roman Horák
24) Brendan Shinnimin
27) Martin Lundberg
28) Lukas Söderlund
29) Pontus Holmberg
41) Ludvig Nilsson
60) Erik Josefsson "C"
81) Fredrik Karlström

Tränare: Sam Hallam

UFFE BODINS SHL-RANKING    

1) Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur? 

2) Växjö Lakers

3) Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

4) Färjestads BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?

5) Luleå Hockey: Finska guldduon – den saknade pusselbiten?

6) Malmö Redhawks: Mot kvartsfinal – med gnet och målvaktsspel av högsta klass

7)  HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

9) Rögle BK: Kommer det stora lyftet nu?

10) Skellefteå AIK: Blir ett steg bakåt två framåt?


11)

12) Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?


13) Leksands IF: Hårdsatsande nykomling – som får slåss för sin SHL-plats?

14) IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 28 januari
15:15 HV 71 - Luleå SHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan
torsdag 02 februari
01:30 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:30 Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes NHL
19:00 Färjestad - Brynäs SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Örebro - Frölunda SHL
19:00 Leksand - Rögle SHL
19:00 Malmö - Växjö SHL
19:00 Luleå - Linköping SHL
19:00 Skellefteå - Oskarshamn SHL
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten