Joakim Lindström och Oscar Möller är fortfarande sheriffer i Skellefteå.
Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg
SHL

Skellefteå AIK: Blir ett steg bakåt två steg framåt?

Ny sportslig ledning – samma stjärnspelare som tidigare. Skellefteå AIK befinner sig i en slags ombyggnadsfas som säkert kan bli bra på sikt. Men Uffe Bodin tror inte att laget kan blanda sig i toppskiktet den här säsongen.  

Utslagna redan i kvartsfinal. För en så pass framgångsrik klubb som Skellefteå AIK borde det ha varit oacceptabelt, men ingen var speciellt förvånad när Djurgården slog ut dem i våras. För även om de tog sig till SM-final 2018 har vi vant oss vid tanken att Skellefteå AIK inte längre är laget att slå i svensk hockey.

Inför den här säsongen har klubben ändrat om i klubbledningen. Den före detta lagkaptenen Erik Forssell, som var en viktig kugge under lagets storhetsperiod, har tillsatts som general manager efter Mikael Lindgren. Under hans ledning har klubben genomgått lite av en föryngringsprocess. 

Bland spelarna som plockats in märks inte minst JVM-trion Philip BrobergRickard Hugg och Jacob Olofsson, hemvändarna Arvid Lundberg och Niclas Burström med även veteranerna Tom Pyatt och Tuomas Kiiskinen

Är det värvningar som gör Skellefteå bättre eller sämre än i fjol?
bb190314ma067-1567714872.jpgAlbin Eriksson.Foto: Bildbyrån

POÄNGKUNGEN

Joakim Lindström

Snart 36 år gammal är Joakim Lindström fortfarande en av SHL:s bästa spelare – och fortfarande Skellefteås vassaste vapen framåt. Under fem av de sex hela SHL-säsonger han har gjort med klubben har han varit intern poängkung. I det här skedet är det lite på gott och ont. Givetvis ett stort plus att ha en spelare med kapacitet att vinna SHL:s poängliga, men samtidigt lite av ett problem att han inte blir utmanad mer än av sin parhäst Oscar Möller. Den här säsongen tror jag det blir viktigare än på länge att Lindström får konkurrens av någon ur det yngre gardet.

MÅLVAKTSETTAN

Gustaf Lindvall

Med Mantas Armalis skadad kommer Lindvall att bära målvaktsansvaret uppbackad av i SHL oprövade Oskar Östlund. Lindvall har varit en habil backup med drygt 20 matcher per säsong de senaste två åren. Men hur han klarar av att ta hand om förstaspaden är oklart. Målvaktssituationen får betecknas som ett frågetecken tills Lindvall bevisat motsatsen.  

BACKESSET

Niclas Burström

Säsongen i Växjö blev varken vad klubben eller Burström hade hoppats på. Därför var det rätt naturligt att kontraktet bröts och den tidigare landslagsmannen flyttade hemåt igen. Efter ett utmanande år i KHL och fjolårets knaggliga sejour i Småland får 28-åringen nu chansen att hitta tillbaka till sitt gamla jag i en bekant miljö. Tillsammans med Jonathan Pudas blir han lagets viktigaste back när Emil Djuse nu valt att testa lyckan i Nordamerika.

PROFILEN

Andreas Wingerli

Det blir svårare och svårare i dag att hitta spelare med potential att bli kulturbärare. Spelare som är villiga att stanna i en och samma klubb en längre tid för att bygga tradition och stolthet. Min känsla är att Andreas Wingerli kan bli den spelaren för Skellefteå. Vid 22 års ålder har han redan hunnit göra närmare 200 SHL-matcher för klubben och dessutom fått ett "A" på bröstet. Wingerli hade lite av en genombrottssäsong i fjol med 14 mål och har blivit en nyckelspelare för laget. En nyckelspelare man har chansen att få behålla över tid om han inte blir "för bra".

FRÅGETECKNET

Tom Pyatt

Jag blir per automatik skeptisk när SHL-klubbar värvar nordamerikanska veteraner som har haft en tydlig botten sex-roll i NHL. Pyatt har en fin karriär bakom sig med 445 matcher i världens bästa liga, men han är utan tvekan en rollspelare och har heller inte trendat i rätt riktning senaste året. Jag är osäker på om han i det här skedet av sin karriär, 32 år gammal, har vad som krävs för att producera i SHL. 

GENOMBROTTSMANNEN

Albin Eriksson

Det var ömsom högt, ömsom lågt under rookiesäsongen i SHL i fjol. Talangen går det under inga omständigheter att betvivla, men det kommer att krävas en del mognad om 19-åringen ska uppfylla potentialen han besitter. Albin Eriksson har så otroligt många verktyg man gillar. Får han ihop dem kan han bli årets komet i svensk ishockey. 

COACHEN

Tommy Samuelsson

Rutinerad räv som har förmågan att sprida lugn i uppstressade situationer. Första säsongen tillbaka i Skellefteås bås var en rätt ojämn historia som ändå slutade med en godkänd femteplats i grundserien innan lagets tillkortakommande blev uppenbara i slutspelet. Kommer att få en kanske ännu större utmaning med årets trupp som till mångt och mycket är yngre och mer orutinerad än fjolårets dito.

PROGNOSEN

Efter de stora framgångsåren mellan 2011 och 2016, när Skellefteå gick till SM-final varje år, har känslan varit att klubben tappat sin identitet de senaste åren. I stället för hemvävt och inhemskt har det blivit en hel del för Skellefteå otypiska värvningar som Mathis Olimb och Juhamatti Aaltonen. I takt med det har laget också blivit sämre.

Men det är egentligen ingenting konstigt med det. När laget dominerade svensk hockey var det mycket tack vare den tillströmning av kvalitetsspelare som kom från de egna leden. Det är en tillströmning som är omöjlig att hålla vid liv över tid. När Skellefteå kände att de började tappa greppet om sin position på toppen blev det naturligts så att man försökte värva sig till framgång den gamla hederliga vägen. Och det funkar som bekant sällan.

Därför känner jag nu tillförsikt när Erik Forssell tagit över som general manager.

Dels för att han verkar vara en kille med huvudet på skaft, dels för att han sedan sin tid som spelare har en insyn och förståelse i vad det var som gjorde klubben så framgångsrik. De flesta av hans aktioner under sommaren känns också rätt. Det må vara ett steg bakåt att satsa yngre och rimligtvis billigare, men jag tror på sikt att det kommer att gynna klubben och ta dem två steg framåt.

Den krassa verkligheten är att Skellefteå AIK måste förbereda sig på att det kommer en tid när inte Joakim Lindström och Oscar Möller kan bära laget längre. Att ha ett koppel av yngre spelare att bygga en ny kärna kring blir viktigt. Visst, NHL-draftade talanger som Philip Broberg och Jacob Olofsson lär inte bli långvariga i Västerbotten, men det handlar om att återigen skapa en miljö som är utvecklande och därför attraktiv för unga spelare. Precis som när de hade sin storhetsperiod. Där tror jag att Skellefteå har chansen att vinna fördelar gentemot konkurrenter.

Den här säsongen tror jag att laget, på sin höjd, tar sig till kvartsfinal. Men med rätt satsning kan det här bli startskottet på en ny storhetsperiod för Skellefteå AIK. 

IN OCH UT     

Nyförvärv: Oskar Östlund, mv, Storhamar, Jacob Andersson, b, Björklöven, Arvid Lundberg, b, Växjö, Niclas Burström, b, Växjö, Philip Broberg, b, AIK, Jesper Frödén, fw, AIK, Jacob Olofsson, fw, Timrå, Rickard Hugg, fw, Kitchener, Tom Pyatt, fw, Ottawa, Tuomas Kiiskinen, fw, Växjö, Pontus Widerström, fw, Zug.  

Förluster: Fredrik Lindgren, b, klubblös, Emil Djuse, b, Dallas, Johan Alm, b, Oskarshamn, Jesper Jensen, fw, Malmö, Tim Söderlund, fw, Chicago, Mathis Olimb, fw, Wolfsburg, Bud Holloway, fw, Salzburg, Edwin Hedberg, fw, Ässät, Jimmie Ericsson, fw, Skellefteå.

bb180407kj111-1562190789.jpegAndreas Wingerli. Foto: Bildbyrån

Skellefteå AIK:s TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER

30) Gustaf Lindvall
50) Mantas Armalis
53) Oskar Östlund

BACKAR

2) Adam Wilsby
3) Niclas Burström
5) Philip Broberg
6) Filip Berglund
8) Petter Granberg
23) Jacob Andersson
26) Patrik Norén
52) Arvid Lundberg
64) Jonathan Pudas "A"

FORWARDS

10) Joakim Lindström "A"
11) Tom Pyatt
12) Adam Pettersson
16) Linus Lindström
24) Andreas Wingerli "A"
25) Pontus Widerström
27) Robin Alvarez
28) Jesper Frödén
37) Albin Eriksson
38) Jacob Olofsson 
45) Oscar Möller "C"
48) Jonatan Berggren
96) Rickard Hugg
xx) Tuomas Kiiskinen

Tränare: Tommy Samuelsson

UFFE BODINS SHL-RANKING  

1) Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur? 

2)

3) Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

4) Färjestads BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?

5) Luleå Hockey: Finska guldduon – den saknade pusselbiten?

6) Malmö Redhawks: Mot kvartsfinal – med gnet och målvaktsspel av högsta klass

7)  HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

9) Rögle BK: Kommer det stora lyftet nu?

10) Skellefteå AIK


11)

12) Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?


13) Leksands IF: Hårdsatsande nykomling – som får slåss för sin SHL-plats?

14) IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten