Kan Cam Abbott ta Rögle till en ny nivå?
Foto: Bildbyrån/Niclas Jönsson
SHL

Rögle BK: Kommer det stora lyftet nu?

Ett spännande lagbygge med kapacitet att skaka om topplag. Men också en del orosmoment som behöver begravas en gång för alla. Uffe Bodin ser ett Rögle BK med stor potential – om de för en gångs skull kan finna harmoni i klubben.

En kaosartad första halva på säsongen.
Och en framgångsrik andra halva. 

Efter många stormiga om och men tycktes 2018/19 vara säsongen när Rögle BK slutligen etablerade sig i SHL efter att ha varit en hoppjerka under ett par decennier. Det slutade också med att klubben tog sig till sitt första slutspel på 25 år.

Nu finns det goda förhoppningar om att man ska kunna bygga vidare på det den här säsongen. 

Under sommaren har man knutit till sig intressanta spelare som Niklas HanssonDennis Everberg och Dominik Bokk, varav de två förstnämnda är lokala killar med hjärta för klubben. Dessutom är kaptenen Mattias Sjögren frisk och tillbaka med full kraft efter fjolårets hjärnskakningsproblem.

Lagbygget ser starkt ut, men kan de verkligen utmana om en topp sex-plats?

bb190906lt045-1-1568357588.jpgDaniel Zaar.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

POÄNGKUNGEN  

Daniel Zaar

Han är ingen talang längre, utan en spelare som förväntas vara med och bära Rögles offensiv. Bland flera intressanta namn är Zaar den som sticker ut mest för mig. Han tog stora och nödvändiga steg i Rögle i fjol och har mer i sig än de 35 poäng han svarade för då. En spelare av landslagsklass som bör kunna spela på en högre nivå än SHL inom kort.

MÅLVAKTSETTAN  

Roman Will

Roman Will eller Christoffer Rifalk? Det är två oskrivna kort på SHL-nivå som Rögle har satsat på mellan sina stolpar. Will hade ett fint fjolår och utsågs till tjeckiska ligans bästa målvakt, men har gått från högt till lågt tidigare i karriären. Rifalk var stundtals briljant när IK Oskarshamn tog klivet upp i SHL. Kan han vara det i SHL också?

BACKESSET  

Kodie Curran

Curran var något av en uppenbarelse i fjol. Efter att ha dominerat i norska ligan visade han att han kunde vara en ledande back i SHL också. Stannade på finfina 37 poäng, endast överträffad av Jesse Virtanen och Ryan Gunderson bland SHL:s backar. Om Rögle tar ett kliv framåt ser jag det inte som omöjligt att Curran landar på över 40 poäng. 

PROFILEN  

Nils Höglander

Det som framför allt blir kul med Rögle i år bli att se hur deras unga spelare klarar av att utvecklas. Höglander och Dominik Bokk är två hyperintressanta namn. Den förstnämnda blixtrade till i SHL redan i fjol. Efter en sommar där han draftats av Vancouver Canucks och gjort framsteg fysiskt känns det som att han ska kunna ta sitt artisteri ytterligare en nivå. Höglander är oförutsägbar och spektakulär. Hittar han mer av en jämnhet i sitt spel kommer han säkerligen att bli mer effektiv också.

FRÅGETECKNET  

Niklas Hansson

Under hans genombrottssäsong med HV71 2015/16 kändes Hansson som en framtida storback. Hans offensiva egenskaper och högerfattning gjorde honom jätteintressant. Andra säsongen i Jönköping blev inte alls lika bra och hans speltid blev därefter inte speciellt stor. Efter SM-guldet med HV 2017 försvann han till Nordamerika och Dallas Stars organisation. Trots att klubben hade enorma skadeproblem på sin backsida i fjol fick han aldrig chansen i NHL, utan stannade på 141 AHL-matcher innan han drog hem. Nu är jag spänd på att se vilken Hansson det är som har återvänt till Sverige. Kan han visa upp mer av de som gjorde honom så spännande när han kom till HV71, eller har utvecklingen planat ut i Nordamerika?  

GENOMBROTTSMANNEN  

Dominik Bokk

Tysken, som draftades av St. Louis Blues i första rundan 2018, lämnade Växjö för Rögle i hopp om att få mer speltid. I Skåne bör han rimligen få en topp sex-roll, mer powerplay-tid och en större möjlighet att producera poäng. Bokk är en stor, kreativ forward med bra driv. Jag blir förvånad om han gör färre än 30 poäng den här säsongen. 

COACHEN  

Cam Abbott

Passionerad, driven och otroligt engagerad. Ibland kanske lite för mycket för att det ska passa det svenska kynnet. Vägen till framgång för Rögle handlar mycket om att Cam Abbott lyckas balansera sig själv, lär sig när han ska gasa och när han ska bromsa. När det gick som tyngst för Rögle under inledningen av förra säsongen fanns det en hel del spänningar i omklädningsrummet. När man undan för undan blev av med dem lossnade också spelet. Det råder vid det här laget ingen tvekan om att Cam Abbott är en bra coach, men han kan bli ännu bättre om han tyglar sig i rätt situationer. 

PROGNOSEN  

Så länge jag kan minnas har Rögle BK varit en klubb som är för bra för Hockeyallsvenskan, men samtidigt inte riktigt tillräckligt bra för SHL. Det är en känsla som också manifesterat sig genom klubbens ideliga hopp fram och tillbaka mellan ligorna. 

Bara sedan 2008 har Rögle åkt ur SHL två gånger och avancerat uppåt tre gånger.

Det positiva är att tiden som svensk hockeys hisslag – tillsammans med Leksand – tycks vara över. Fjolåret blev beviset för att skåningarna inte längre är ett lag som ska ha nedflyttning att frukta, utan i stället sikta mot slutspel.

På pappret är det här den kanske bästa upplagan av Rögle som har existerat. Backuppsättningen är bred och stark och framåt finns tillräckligt många vapen för att mönstra en topp sex-uppställning som håller hög SHL-klass.

Så hur bra kan Rögle bli i år?

I teorin ser jag ett lag som kan utmana om en topp sex-placering. Men det finns vissa frågetecken som behöver räta ut sig innan jag är villig att skriva under på det. För det första är målvakterna ett oskrivet kort för mig. Roman Will må ha bra meriter från tjeckiska ligan, men de räcker inte för att övertyga mig om att han kommer att hålla hög SHL-nivå. Christoffer Rifalk sitter på stor potential, men hans resa uppåt har gått väldigt snabbt och det vore mycket begärt att förvänta sig att han ska vara mogen att axla rollen som förstekeeper redan som rookie.

Sedan har vi ledarskapet i föreningen. Bröderna Abbott styr skutan med järnhand och det är till mångt och mycket positivt – så länge Rögle går bra. Det är i svackorna som deras krävande ledarstil har visat sig vara kontraproduktiv. Som jag var inne på ovan behöver man finna en bättre balans där för att skapa harmoni och få en mer homogen grupp. Annars är det risk för baktändning.

Jag placerar Rögle lite försiktigt på en åttondelsfinalplats och inser att det kan vara i lägsta laget. Potentialen är hög, men orosmomenten behöver försvinna om jag ska köpa att det här laget är "på riktigt".

IN OCH UT     

Nyförvärv: Roman Will, mv, Liberec, Christoffer Rifalk, mv, Oskarshamn, Erlend Lesund, b, Mora, Jakob Ragnarsson, b, Almtuna, Niklas Hansson, b, Texas, Anton Bengtsson, fw, HV71, Dennis Everberg, fw, Zug, Adam Edström, fw, Mora, Wilson Johansson, fw, Färjestad, Hampus Gustafsson, fw, Hershey, Dominik Bokk, fw, Växjö. 

Förluster: Justin Pogge, mv, klubblös, Ville Kolppanen, mv, Ilves, Emil Kruse, mv, Västerås, Jonas Ahnelöv, fw, Leksand, Alen Bibic, b, Villach, Jesper Williamsson, b, HV71, Ben Youds, b, klubblös, Matt Carey, Schwenning, Linus Sandin, fw, HV71, Trevor Mingoia, fw, KooKoo, Wilson Johansson, fw, Mora, Olle Liss, fw, Dornbirn, Daniel Widing, fw, klubblös.

bb190815mb154-1567500698.jpgDominik Bokk.Foto: Bildbyrån

RÖGLE BK:s TRUPP 2019/20 

MÅLVAKTER

35) Roman Will
65) Christoffer Rifalk

BACKAR

3) Daniel Bertov
4) Kodie Curran
6) Craig Schira "A"
7) Erlend Lesund
14) Jakob Bondesson
22) Samuel Jonsson
33) Niklas Hansson
71) Jakob Ragnarsson
86) Éric Gélinas 

FORWARDS

11) Mattias Sjögren "C"
15) Simon Ryfors
17) Taylor Matson "A"
18) Dennis Everberg
20) Hampus Gustafsson
21) Nils Höglander
24) Kevin Wennström
28) Anton Bengtsson
34) Adam Edström
38) Erik Andersson
67) Leon Bristedt
72) Daniel Zaar
78) Dominik Bokk
90) Ted Brithén "A"

Tränare: Cam Abbott

UFFE BODINS SHL-RANKING 

1) Frölunda HC: Götaplatsen tur och retur? 

2)

3) Djurgårdens IF: En guldkandidat – om målvaktsspelet funkar

4) Färjestads BK: SHL:s bästa offensiv – men vem täcker tomrummet?

5) Luleå Hockey: Finska guldduon – den saknade pusselbiten?

6) Malmö Redhawks: Mot kvartsfinal – med gnet och målvaktsspel av högsta klass

7)  HV71: Laget har liret – men har de avslutarna?

8) Brynäs IF: Obalans i bygget – men x-faktorerna kan ge ett lyft

9) Rögle BK

10)


11)

12) Linköping HC: Nödvändig omstart – blir det Berts bryderi?


13) Leksands IF: Hårdsatsande nykomling – som får slåss för sin SHL-plats?

14) IK Oskarshamn: Ingen slagpåse – men hur ska de orka hela vägen?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten