NHL

Buffalo Sabres: Hög tid att bli kvitt loser-stämpeln

Experimentet med forne storbacken Phil Housley som coach varade bara i två säsonger. Efter åtta år utan slutspel har Buffalo Sabres gett bilnycklarna till World Cup-succén Ralph Krueger. Men det är i själva verket Sabres unga kärna som måste begrava förlorarkulturen som stämplats på klubben, anser Uffe Bodin.

Länge och väl såg det ut som om Buffalo Sabres hade vänt blad. De första månaderna av säsongen 2018/19 ingav hopp om de mörka åren var förbi. Om att de unga spelarna slutligen var mogna att bygga den framgång som fansen så länge hade suktat efter.

Men av det blev inget.

Sabres andra halva av säsongen blev en lång rad av förluster och frustration. Efter att ha befunnit sig i toppen av hela ligan i november avslutade laget säsongen med att förlora 41 av sina sista 57 matcher – och missa slutspel med 22 poängs marginal.

En genomklappning modell större.

Visst fanns det ljusglimtar i misären. Rasmus Dahlins rookiesäsong var precis lika bra – om inte bättre – än de flesta förväntat sig. Och andra spelare tog kliv i sin utveckling. Men det gick ändå inte att skaka av sig känslan av att det finns något i vattnet i den här stan som gör att många hockeyspelare inte når sin fulla potential där.

Nu startar ett nytt kapitel under nye coachen Ralph Kruegers ledning. Är det han som kommer att leda Sabres till sitt första slutspel sedan 2011?

190117bb023-1564649946.jpgLinus Ullmark.Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

POÄNGKUNGEN

Jack Eichel

Under sin första säsong som lagkapten snittade Eichel över en poäng per match. 82 poäng på 77 matcher är starka papper, men det känns ändå som om amerikanen har en växel till i sig. Drafttvåan från 2015 måste antagligen bli en topp tio-spelare i ligan för att kunna lotsa Sabres mot slutspel. Potentialen finns tveklöst där. Men är omgivningen tillräckligt bra? 

MÅLVAKTSETTAN

Linus Ullmark

Målvaktsspelet var en av Sabres svagheter förra säsongen. Efter att Ullmark och parhästen Carter Hutton inlett säsongen starkt – liksom resten av laget – tappade de – liksom resten av laget – rejält under andra halvan. Målvaktsspelet är därför ett frågetecken inför säsongen 2019/20. Ullmark, som förlängde sitt kontrakt under sommaren, kommer aldrig att få en bättre chans att etablera sig som förstakeeper i ligan under den här säsongen. Det skulle vara magstarkt att påstå att det är nu eller aldrig. Däremot är det högst troligt att Sabres börjar jaga efter en annan potentiell förstamålvakt om inte han eller Hutton tar chansen nu.

BACKESSET

Rasmus Dahlin

Det är få 18-åriga backar i NHL-historien som har presterat på Rasmus Dahlins nivå. Som rookie levde fjolårets draftetta upp till hajpen. Det kanske mest uppmuntrande för Sabres fans var sättet på vilket han växte in i sin roll. Efter en lite försiktig inledning tog han för sig mer och mer och fortsatte att blomstra medan laget sjönk genom tabellen. Med en säsong bakom sig, något kilo muskler starkare och många erfarenheter rikare är det rimligt att förvänta sig mer än de 44 poäng han svarade för i fjol. Även om han bara är 19 år känns det inte alls konstigt om han kliver in och gör 60 poäng. Så bra är Rasmus Dahlin.

GENOMBROTTSMANNEN

Henri Jokiharju

Trejden som såg Chicago Blackhawks skicka Henri Jokiharju till Buffalo i utbyte för Alexander Nylanderfick många att klia sig i huvudet. Jokiharju spelade 38 NHL-matcher med Blackhawks i fjol och såg ut som en NHL-spelare. Han var dessutom en av kuggarna både när Finland vann JVM- och VM-guld. Att en back som osar topp fyra-potential inte får vara kvar – och dessutom trejdas mot en spelare som ännu inte har visat att han är en fulländad NHL-spelare ger onekligen huvudbry. Men det är å andra sidan bara att gratulera Sabres till vad som ser ut att vara en bra trejd. Klubben har visserligen en överbefolkad blålinje, men Jokiharju känns som en spelare som ska gå rakt in i laget.  

SVENSKARNA

Linus Ullmark

Se målvaktsettan

Rasmus Dahlin

Se backesset

Lawrence Pilut

Opererade axeln i våras och kommer inte att vara spelklar till säsongsstarten. Gjorde ett gott intryck i både AHL och NHL i fjol. Kommer sannolikt att tvingas starta om i AHL efter sin långa skadefrånvaro. Sedan är det upp till honom själv att tvinga sig tillbaka in i NHL. Konkurrensen har blivit betydligt tuffare efter att laget under sommaren värvat Colin Miller och ovan nämnde Jokiharju.  

Johan Larsson

Han har vunnit SM-, JVM- och VM-guld, men aldrig spelat en enda slutspelsmatch i NHL under sina sju säsonger i Nordamerika. Det måste vara frustrerande. Larsson visade offensiv potential tidigt i karriären, men i NHL har han blivit en envis rollspelare som gör skitjobbet. Kommer att få fortsätta kämpa för att behålla sin plats i ligan så länge han gör färre än 20 poäng per säsong.

Victor Olofsson

SHL:s målkung från 2017/18 fick vänta länge och väl på NHL-chansen. 23-åringen hann vräka in 30 mål för Rochester Americans i AHL innan han avslutade grundserien med Sabres och stod för fyra poäng på sex matcher. Chanserna att bygga vidare på det och vinna ett NHL-jobb känns goda. Kanske kan Olofsson rent av kriga till sig en topp sex-roll i ett ganska uddlöst Sabres, som inte haft många spelare att förlita sig på offensivt bortom Jack Eichel, Sam Reinhart och Jeff Skinner.

Marcus Johansson

Efter två skadedrabbade säsonger med New Jersey Devils fick Marcus Johansson ett lyft av att komma till Boston och gå riktigt långt i slutspelet med Bruins. När han sedan blev unrestricted free agent tecknade han ett tvåårskontrakt med Sabres för nio miljoner dollar. Känslan är att Johansson – om han äntligen får vara frisk och hel igen – kan ge Sabres lite mer av den där stabiliteten man har saknat. Snart 29 år gammal bär han på närmare 600 NHL-matchers erfarenhet. Det kommer att komma väl tillhanda i en klubb som känts lite för valpig emellanåt.

Övriga svenskar i organisationen:

Jonas Johansson, mv
Rasmus Asplund, fw

DRAFTVALET

Dylan Cozens

En stor, snabb och smart tvåvägscenter som stundtals var dominant för Lethbridge Hurricanes i juniorligan WHL som 18-åring. Buffalo plockade Cozens som sjunde spelare i draften med hopp om att han inom en överskådlig framtid ska kliva in och ta platsen som andrecenter bakom Jack Eichel. Nu ville det sig inte bättre än att kanadensaren drabbades av en otäck tumskada under Sabres utvecklingsläger i somras. Det gör att hans chanser att slå sig in i NHL redan den här säsongen är ganska små. Men dominerar han enligt förväntningarna i WHL den här säsongen kan vi nog räkna med att se honom i Sabres mundering om ett år.

COACHEN

Ralph Krueger

Det är inte ofta – för att inte säga aldrig – man ser en coach lämna den sporten han är specialiserad i för att jobba inom en annan sport. Men det var precis vad Ralph Krueger gjorde. Efter att ha fått sparken av Edmonton Oilers 2013 och ha jobbat med Kanadas OS-lag året därpå klev han in som styrelseordförande i Premier League-klubben Southampton. Han tog ett kort brejk från den sysslan under World Cup 2016 och ledde, sensationellt, Team Europa till final mot Kanada. I maj gjorde han åter entré i hockeyns värld genom att ta över Buffalo Sabres efter sparkade Phil Housley. Det är i nuläget otroligt svårt att säga var Krueger står som tränare. Succén i World Cup var ett otroligt litet arbetsprov i en kort turnering där mycket handlade om tur och tajming. Att kliva in i en NHL-klubb kommer att vara något helt annat. Men Krueger har en väldigt positiv och uppmuntrande personlighet, sägs vara en god pedagog och bra på att ta människor. Kanske gör det honom till den perfekta ledaren för det här unga laget? 

PROGNOSEN

Under flera år har man undrat om det inte är Buffalo Sabres år nu. Varje gång har man blivit mäkta besviken över resultaten. För trots att klubben – tack vare NHL:s längsta svit utan slutspelshockey – har hamstrat höga draftval har framgångarna uteblivit. Det har till och med gått så långt att man börjat undra om det smugit sig in en förlorarkultur i klubben.

Men om det mot förmodan har det – hur man nu gör för att bevisa det – tror jag att den tiden snart är förbi. Sabres har helt enkelt ackumulerat FÖR MYCKET talang för att det här ska fortskrida alltför länge. I takt med att Rasmus Dahlin kommer att närma sig Norris-kaliber – för det kommer han – och Jack Eichel tar steget mot NHL:s absoluta elit – för det borde han – tror jag att det slutligen kommer att lossna.

Blir det redan i år?

Det är jag desto mer skeptisk till. 

Dels är konkurrensen i Atlantic Division, med tre av ligans bästa lag i Tampa, Toronto och Boston, kämpig, dels är jag inte helt såld på målvaktsspelet eller den offensiva bredden. Sabres borde under alla omständigheter tar ett steg i rätt riktning och hitta en jämnare nivå i sina prestationer den här säsongen. 

Missar man slutspel med 5-10 poäng i stället för 22 ser jag det som en indikation på att man är på rätt väg.

bb160923lt080-1562206594.jpegRalph Krueger.Foto: Bildbyrån

IN OCH UT   

Nyförvärv: Andrew Hammond, mv, Minnesota, Colin Miller, b, Vegas, John Gilmour, b, N Y Rangers, Henri Jokiharju, b, Chicago, Jean-Sebastien Dea, fw, Florida, Curtis Lazar, fw, Calgary, Jimmy Vesey, fw, N Y Rangers, Marcus Johansson, fw, Boston. 

Förluster: Scott Wedgewood, mv, Tampa Bay, Matt Tennyson, b, New Jersey, Danny O'Reagan, fw, N Y Rangers, Kyle Criscoulo, fw, Philadelphia, Alexander Nylander, fw, Chicago.

BUFFALO SABRES TRUPP 2019/20  

MÅLVAKTER
#40
Carter Hutton (G)331985Thunder Bay, ON, CAN18390L20/21$2,750,000
#35Linus Ullmark (G)261993Lugnvik, SWE19397L19/20$1,325,000
BACKAR
#4
Zach Bogosian (D)  291990Massena, NY, USA190103R19/20$5,142,857
#26Rasmus Dahlin (D)192000Trollhättan, SWE19186L20/21$925,000
#48
Matt Hunwick (D)  341985Warren, MI, USA18088L19/20$2,250,000
#10
Henri Jokiharju (D)201999Oulu, FIN18387R20/21$925,000
#19
Jake McCabe (D)251993Eau Claire, WI, USA18593L20/21$2,850,000
#33
Colin Miller (D)261992Sault Ste. Marie, ON, CAN18589R21/22$3,875,000
#62
Brandon Montour (D)251994Ohsweken, ON, CAN18387R19/20$3,387,500
#8
Casey Nelson (D)271992Stillwater, MN, USA18584R19/20$812,500
#24


Lawrence Pilut (D)  231995Tingsryd, SWE18082L19/20$925,000
#55
Rasmus Ristolainen (D)241994Turku, FIN19298R21/22$5,400,000
#6Marco Scandella (D)291990Montréal, QC, CAN19195L19/20$4,000,000
FORWARDS
#9
Jack Eichel (C)   “C”221996North Chelmsford, MA, USA18891R25/26$10,000,000
#28
Zemgus Girgensons (C/W)251994Riga, LAT18896L19/20$1,600,000
#90Marcus Johansson (LW)281990Landskrona, SWE18193L20/21$4,500,000
#22Johan Larsson (C)271992Lau, SWE18292L19/20$1,550,000
#37
Casey Mittelstadt (C)201998Edina, MN, USA18592L19/20$925,000
#21
Kyle Okposo (RW)   “A”311988St. Paul, MN, USA18499R22/23$6,000,000
#23
Sam Reinhart (C/RW)231995North Vancouver, BC, CAN18587R19/20$3,650,000
#71
Evan Rodrigues (W/C)261993Etobicoke, ON, CAN18083R19/20$2,000,000
#43
Conor Sheary (LW/RW)271992Winchester, MA, USA17380L19/20$3,000,000
#53
Jeff Skinner (LW)271992Markham, ON, CAN18085L26/27$9,000,000
#49
C.J. Smith (LW)241994Des Moines, IA, USA18082L20/21$700,000
#17
Vladimír Sobotka (C/LW)321987Trebic, CZE18086L19/20$3,500,000
#72Tage Thompson (RW/LW)211997Glendale, AZ, USA19793R19/20$925,000
#13
Jimmy Vesey (LW/RW)261993Boston, MA, USA19190L19/20$2,275,000
#20
Scott Wilson (LW)271992Oakville, ON, CAN18084L19/20$1,050,000
Du kanske även vill läsa:
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Anaheim Ducks: Omstart med näbbar och klor
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Arizona Coyotes: En motvillig frälsare
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Boston Bruins: Orkar veteranerna brumma en sista gång?
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
01:00 Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 New York Rangers - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Wolves - Arizona Coyotes NHL
04:00 Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
15:00 AIK - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Västerås Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games
18:00 Detroit Red Wings - Vancouver Canucks NHL
18:00 Vita Hästen - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:30 Ottawa Senators - Edmonton Oilers NHL
18:30 Montreal Canadiens - New York Islanders NHL
18:30 Philadelphia Flyers - Nashville Predators NHL
18:30 Buffalo Sabres - Calgary Flames NHL
19:00 Dallas Stars - Tampa Bay Lightning NHL
21:30 Boston Bruins - Washington Capitals NHL
00:00 Florida Panthers - Colorado Avalanche NHL
söndag 12 februari
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets NHL
02:00 St Louis Blues - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - New Jersey Devils NHL
04:00 Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins NHL
12:00 Schweiz - Tjeckien Beijer Hockey Games
15:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 Östersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
16:00 Sverige - Finland Beijer Hockey Games
18:30 Montreal Canadiens - Edmonton Oilers NHL
19:00 Philadelphia Flyers - Seattle Kraken NHL
19:30 Washington Capitals - San Jose Sharks NHL
21:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
måndag 13 februari
19:00 Kristianstad - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Västervik Hockeyallsvenskan
tisdag 14 februari
01:30 Ottawa Senators - Calgary Flames NHL
02:00 Nashville Predators - Arizona Coyotes NHL
02:00 Minnesota Wild - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Detroit Red Wings NHL
04:30 Los Angeles Kings - Buffalo Sabres NHL
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Oskarshamn - Örebro SHL
19:00 Timrå - Luleå SHL
19:00 Färjestad - Malmö SHL
19:00 Leksand - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Rögle - Skellefteå SHL
19:00 Frölunda - HV 71 SHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten