Ronnie Rönnkvist
NHL

Hockeyrestaurangen siktar på New York: "Självklart en dröm"

ANNONS

En hel hockeyfemma som driver en restaurang ihop - ja, det finns faktiskt. Sebastian IdoffJoakim Wiklander,  Jonas Höög och Johan Wiklander siktar på att tillsammans med Rangers-stjärnan Mika Zibanejad utöka verksamheten till New York.

Vi har spånat på var vi i så fall skulle ha den så det vore självklart en dröm, säger Mika Zibanejad till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Livet efter hockeykarriären är inte alltid rakt utstakad. Tidigare har hockeysverige.se träffat spelare så som bland andra Alexander Fällström, Mike Owilli, Mattias Weinhandl och Mark Owuya som alla berättat om hur deras liv sett ut efter karriären.

Sebastian IdoffJoakim WiklanderJonas Höög  och Johan Wiklander har valt att gå en helt annan väg och är alla involverade i restaurangkedjan Brödernas. Dessutom finns i kulisserna även NHL-stjärnan Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum.
- Jag kände att det här var bra idé och vi, jag och min storebror, försöker hitta sådant här att vara med i. Dessutom känner jag Jocke, Jonas och hela gänget sedan väldigt långt tillbaka. Vi har även spelat tillsammans och jag växte upp Jocke, berättar Mika Zibanejad då hockeysverige.se träffar honom, Sebastian Idoff och Joakim Wiklander strax efter lunchrusningen på Brödernas restaurang på Kungsholmen.
- Maten dom servar är god samtidigt som det är bra folk att jobba med. Vi gillar idén och det finns en plan så det kändes som en självklarhet att vara med på när idén kom upp.  

Har det lockat med att speciellt vara med i restaurangbranschen?
- Ja, lite. Alla gillar väl mat (skratt). Det är kul att sätta sig in i olika situationer. Jag sitter och dagdrömmer om olika saker jag kan hålla på med. Där är restaurang en av dom.
- Jag gillar konceptet samtidigt som det är väldigt bra människor runt om så det kändes väldigt bra när vi klev in i det. 

johan-wiklander-1566049853.JPG

Joakim Wiklander. Foto: Ronnie Rönnkvist

Plockade in bröderna Zibanejad

Sebastian Idoff:
- Jag är gammal hockeymålvakt och har fått äran att bli restaurangchef på Brödernas nyöppnade på Kungsholmen. Det har jag jobbat med under två månader.
Joakim Wiklander:
- Jag är en av två grundare av Brödernas. I ägarstrukturen valde vi att 2018 ta in Monir som är gammal JVM-spelare för Sverige (2004). Han har spelat för både AIK och Huddinge. Dessutom tog vi in hans bror Mika Zibanejad, som kanske inte är lika känd, skrattar förre Djurgårdsjunioren och fortsätter:
- Dom har klivit in i ägarkonstellationen. Vi valde att ta in dom främst eftersom det är två killar som vi känt sedan juniortiden och idag känner familjerna varandra. Samtidigt ville vi göra en satsning och expandera men också knyta upp vår restaurang med ett idrottstänk. Där hittade vi Sebastian som är klockren för det här och exakt en sådan person som vi söker, målinriktad, driven…

sebastian-idoff-1-1566049300.JPG

Sebastian Idoff. Foto: Ronnie Rönnkvist.

Kan du se nyttan av att ta in just idrottsfolk?
- Ja, jag tycker idrottsfolk är helt oslagbara. Nu är jag kanske lite partisk, men jag tycker ändå av erfarenhet jag har från mina åtta år inom restaurang att idrottsfolk är något av det bästa.
- Dom har det här med samarbete, vinnarinstinkten, drivkraften och målinriktningen.
Idoff:
- Det är många aspekter man får av idrotten. Bland annat kan du ta order och är bra på att rannsaka dig själv. Samtidigt är det som Jocke säger att du är målmedveten och vill alltid prestera. Det kanske inte är samma sak som att prestera med 20 000 på läktaren, men för mig är det en sjukt bra trigger.
- Restaurangen är som min matcharena. När det smäller måste jag vara på tå. När folk kommer har du bara en chans att sälja in någonting. Det är något jag försöker använda mig av i min ledarstil, vilket jag lärt mig av alla fantastiska ledare jag haft och spelare jag spelat med. Vi vill att alla som jobbar här ska känna sig delaktig.
Zibanejad:
- Jag tror att idrottsfolk är bra på att skilja på person och prestation. Om vi ser att något måste bli bättre så talar vi om det utan att det blir personligt. Gör man något bra får man höra det eller om man gör något som är mindre bra är det bra att ha folk omkring dig som håller koll på dig.
- Det funkar som i ett idrottslag att det är mycket skämt samtidigt som alla jobbar hårt, vilket är kul.

"Dom bästa burgarna"

 Joakim, varför just restaurangbranschen?
- Restaurangbranschen blev det av en liten slump. Jag har alltid varit lite av en entreprenör. Det började med att jag och Monir för över femton år sedan ordnade lite lag-fester och triggades av det.
- Sedan är jag delaktig i andra bolag också som exempelvis en paddelhall i Örebro och lite andra saker.
- Det blev, som sagt var en slump, jag lärde mig branschen och utvecklade kunnandet, med jag är egentligen ingen ”restaurangare” utan mer en entreprenör.
- Vi har idag flera restauranger. Bara med Brödernas har vi totalt nio enheter, men totalt har vi tolv enheter. Bland annat Fåfängan på Södermalm. 

sebastian-idoff-mika-zibanejad-johan-wiklander-1-1566049395.JPG

Brödernas meny består mycket av hamburgare, pizza och så vidare. Gensvaret på den menyn har varit väldigt positivt.
- Klart att det är en otroligt tuff konkurrens, men folk som kommer hit säger att vi har dom bästa burgarna. Pizzorna är på napolitanskt vis där alla produkter är av högsta klass. Att vi dessutom har duktiga kockar gör allting mycket enklare, berättar Sebastian Idoff och fortsätter:
- Sedan låter Jocke och Jonas oss göra event med artister och ”AW-kvällar” (After Work). Det är ett väldigt roligt koncept att få jobba med. 

"Mycket idrottsfolk här"

Har det varit mycket hockeyfolk på besök här?
Idoff:
- Det har varit väldigt mycket idrottsfolk här. Dels då för att vi själva har spelat, men också för att Jocke och dom andra har mycket kontakter.
- Vi har haft många influenser och bloggare här.. Men det gäller att vi marknadsför oss samtidigt som folk gillar våra produkter.
Wiklander:
- Bland annat har vi restaurang på Liljeholmskajen där barnfamiljerna bor. Det är också därför vi gillar den här produkten, alla kan komma hit. Alla är välkomna och maten är inte så dyr och man behöver inte bli ruinerad. Breda massan vi når tror jag är vår framgångsfaktor.

Finns det en målbild med verksamheten?

- Vi har som mål att kanske öppna 20-30 enheter. Inom två tre år vill vi även öppna en enhet i New York så alla som åker över för att kolla på hockey kan hänga på Mikas ställe, säger Wiklander och fortsätter:
- Vi tittar även på Spanien och lite länder för att komma utanför Sverige. Vi har en bra vision med det här och ser inget slut. 

Zibanejad fyller i:
- Vi har pratat om det här med en restaurang i New York och det skulle vara kul. Vi har spånat på var vi i så fall skulle ha den så det vore självklart en dröm.

mika-zibanejad-johan-wiklander-sebastian-idoff-2-1566049471.JPG

Mika Zibanejad och de övriga hoppas få verksamheten till New York.

Hoppas på Manhattan

Var vill du att den ska ligga?
- Vi ska inte säga allt för mycket nu (skratt), men vi har några ställen vi pratat, men visst vill att den ska ligga på Manhattan i alla fall.

Då gäller det att du blir kvar i Rangers?
- Jag har i alla fall tre år kvar så det gäller att vi är snabba på den pucken ha ha…

Wiklander: 

- Senast igår gjorde vi en reklamfilm om Zibanejad-burgare. För varje såld hamburgare på alla våra enheter kommer vi skänka tio kronor till damhockeyn hela året ut. Reklamfilmen kommer snurra på sociala medier. Sedan vill vi också vara med och sponsra ungdomsidrotten och ta oss an ungdomarna. Vi vill nå och ge tillbaka till ungdomarna och samhället. På så sätt kommer vi vara involverade i idrotten.

- Det är ändå idrottshjärtat i oss som format oss till dom vi är idag, avslutar Idoff.  

Du kanske även vill läsa:
”Hade kunnat stämma skiten ur ganska mycket folk”
”Hade kunnat stämma skiten ur ganska mycket folk”
Allvarliga skadan blev väckarklocka – och en förberedelse på livet efter karriären
Allvarliga skadan blev väckarklocka – och en förberedelse på livet efter karriären
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 mars
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Växjö - Luleå SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
19:00 Örebro - Timrå SHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
17:30 Pelicans - Ilves Liiga
17:30 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
20:00 Servette - Zug National League
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
16:00 Helsingfors IFK - Tappara Liiga
16:00 Pelicans - Ilves Liiga
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Florida Panthers NHL
söndag 02 april
02:00 Chicago Blackhawks - New Jersey Devils NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Minnesota Wild NHL
04:00 Seattle Kraken - Los Angeles Kings NHL
04:00 Arizona Coyotes - San Jose Sharks NHL
04:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
19:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
21:30 St Louis Blues - Boston Bruins NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators NHL
00:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
01:00 Winnipeg Jets - New Jersey Devils NHL
måndag 03 april
02:00 Vancouver Canucks - Los Angeles Kings NHL
02:00 Calgary Flames - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 april
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Dallas Stars - Nashville Predators NHL
04:00 Seattle Kraken - Arizona Coyotes NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten