Sök
Bildbyrån
NHL
KARLSSON: Svenskarna som tjänar bäst i NHL nästa säsong
Erik Karlsson är helt överlägsen i topp - men därefter är det mer jämnt. Hockeysverige.se har granskat NHL-svenskarnas löner kommande säsong och listat de 20 blågula stjärnor som drar in allra mest.


Värt att notera är att det inte är spelarnas lönetaksträffar som granskas - utan det de drar in nästa säsong. Erik Karlsson tjänar exempelvis 14,5 miljoner dollar säsongen 19/20 - men har en lönetaksträff på 11,5 miljoner dollar. William Nylander har bara den femte högsta lönetaksträffen av svenskarna - men är betydligt högre upp på den här listan.

1. Erik Karlsson, San Jose Sharks, 14,5 miljoner dollar. 

Med sitt nya monsterkontrakt är Erik Karlsson NHL:s fjärde bäst betalda spelare sett till lönetaket, bakom Connor McDavid, Artemij Panarin och Auston Matthews. Han är också NHL:s fjärde bäst betalda spelare över huvud taget kommande säsong - och är såklart given etta på den här listan. Karlsson tjänar mer än fem miljoner dollar mer än den svensk som drar in näst mest kommande säsong.

2. William Nylander, Toronto, nio miljoner dollar

En skräll på listan! William Nylander har alltså en lönetaksträff på strax under sju miljoner dollar men tjänar nio miljoner kommande säsong. Hela 8,3 miljoner är en klumpsumma som betalades ut den första juli. Resten av året kommer han "bara" få 700 000 dollar.

3. Oliver Ekman Larsson, Arizona, Nicklas Bäckström, Washington och Victor Hedman, Tampa Bay. Åtta miljoner dollar.

Tre av Sveriges allra största stjärnor får dela på bronsplatsen på listan. "OEL", "Bäckis" och Hedman tjänar alla åtta miljoner dollar kommande säsong. De har 8,25, 7,875 och 6,7 miljoner dollar i lönetaksträff. 

6. Henrik Lundqvist, New York Rangers och Alexander Edler, Vancouver Canucks. Sju miljoner dollar.

Tänk att Henrik Lundqvist och Alexander Edler har samma årslön det kommande året. De har 8,5 miljoner respektive sex miljoner i lönetaksträffar så Lundqvist har alltså en lite sämre årslön än sitt snitt medan Edler har ett framtungt, nyskrivet kontrakt. Säsongen 20/21 tjänar Vancouverbacken fem miljoner.

8. Filip Forsberg, Nashville, Gabriel Landeskog, Colorado, Gustav Nyquist, Columbus och Niklas Hjalmarsson, Arizona. Sex miljoner dollar.

Här kommer ett helt gäng svenskar på sex miljoner dollar. Gustav Nyquist slog sig in i det här sällskapet för en dryg vecka sedan då han skrev på sitt kontrakt med Columbus Blue Jackets. Noterbart här är också att de ligger nära sina lönetaksträffar. Den som är längst ifrån är Niklas Hjalmarsson, som "bara" tjänar fem miljoner dollar i snitt per säsong.

12. William Karlsson, Vegas. 5,9 miljoner dollar.

William Karlsson skrev i somras på ett åttaårskontrakt med Vegas, med en lönetaksträff på 5,9 miljoner dollar. Han är NHL:s 127:e bäst betalda spelare kommande år och faktum är att han kommer tjäna lika mycket varje år under sitt kontrakt. I år fick han dock en signing bonus på två miljoner dollar och resten i lön - medan han alla andra år får alla sina pengar utbetalda i en vanlig lön. Ett enkelt kontrakt på så sätt.

collage-fotor-472-1562184020.jpeg

13. Elias Lindholm och Mikael Backlund, Calgary. 5,85 miljoner dollar.

De båda lagkompisarna i Alberta drar in lika mycket kommande år. Elias Lindholm har dock en lönetaksträff på i sammanhanget blygsamma 4,85 miljoner dollar medan Backlunds ligger på 5,35. Men säsongen 19/20 ligger de båda på 5,85 alltså. Två andra spelare har samma årslön nästa säsong: Nino Niederreiter och Brandon Dubinsky.

15. Anton Strålman, Florida och Alexander Steen, St. Louis. 5,5 miljoner dollar

Vi var många som trodde att Anton Strålman nog skulle behöva gå ned i lön när han lämnade Tampa Bay för att ge sig ut på den fria marknaden. Men icke! Florida gav svensken ett treårskontrakt värt 5,5 miljoner dollar per år. Han har ett rakt kontrakt som ger honom lika mycket varje säsong. Alexander Steen har tjänat sju miljoner per år i två år men drar nu in 5,5 och nästa år får han nöja sig med 3,5. Då är han långt ifrån den här topplistan.

17. Mika Zibanejad, New York Rangers och Alexander Wennberg, Columbus. 5,35 miljoner dollar.

En världsback som John Klingberg och en Vezina Trophy-kandidat som Robin Lehner finns inte med på listan. Det gör däremot Alexander Wennberg som bara gjorde två mål i NHL förra säsongen och till och med var petad under stundom. Han kommer tjäna 5,35 miljoner dollar de kommande fyra åren. Kan han studsa tillbaka till den nivån han hade under genombrottssäsongen kommer han vara värd de pengarna.

Mika Zibanejad hade en kanonsäsong i New York Rangers och lär knappast göra sämre ifrån sig nu när han får spela med Artemij Panarin. Han har tre år kvar på sitt kontrakt och kommer tjäna lika mycket varje år.


19. Patric Hörnqvist, Pittsburgh, 5,3 miljoner dollar.

Precis bakom Zibanejad och Wennberg hittar vi en annan svensk forward: Patric Hörnqvist. Han smiter precis in topp-160 på lönelistan nästa år. Precis som Wennberg kommer Hörnqvist från en lite sämre säsong men han kan glädja sig åt att han kommer ha samma årslön fram till sommaren 2023.

20. Jakob Silfverberg, och Hampus Lindholm Anaheim. 5,25 miljoner dollar.

Sist in på listan är lagkompisarna Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm! I ett Anaheim som är inne i någon sorts generationsväxling är den här blågula duon två av spelarna som ska vara ledande i laget. Silfverberg har en lönetaksträff på 5,25 miljoner dollar fram till 2024 medan Hampus Lindholm har en snittlön som är ett par hundra tusen lägre till 2022. Men kommande år tjänar de alltså lika mycket.

Källa: CapFriendly.

Du kanske även vill läsa: SAMMANSTÄLLNING: De tjänar bäst i NHL nästa säsong Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten