Loui Eriksson har haft en tuff tid i Vancouver.
VM 2019

VM-forwarden om tuffa tiden i Vancouver: ”Jag och tränaren går inte riktigt hundra ihop”

Loui Eriksson är tillbaka i den svenska landslagströjan för första gången sedan World Cup 2016. Igår blev det två mål och succé i första landskampen sedan dess. Men i klubblaget Vancouver Canucks har Loui Eriksson haft det motigt.
— Det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, berättar VM-forwarden för hockeysverige.se.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)
Loui Eriksson lämnade Boston för tre säsonger sedan. Under sina tre säsonger där var han aldrig under 37 poäng på en säsong. Ny klubbadress blev istället Vancouver. Där har poängproduktionen inte varit lika stark. Som bäst har han svarat för 29 poäng, vilket var den gångna säsongen. Det ska också sägas att han senaste säsongerna har dragits med skador och missat ett antal matcher.
– Självklart är Vancouver en cool stad att spela i. Kanada är kända för att gilla hockey och det är många fans där och kollar, men spelmässigt har det varit väldigt tufft för mig att komma dit, berättar Loui Eriksson när hockeysverige.se träffar honom för en intervju på Globen intill Nynäsvägen i Stockholm.
– Jag har inte riktigt hittat någon roll där, men det är, som sagt var, en ganska fin stad att spela i. Speciellt om det är fint väder så är det en grym stad, men det regnar ganska mycket där, fortsätter den Lerum-fostrade forwarden med ett leende.

INTE HITTAT NÅGON ROLL

Det har också varit en omställning för honom att flytta från Boston till Vancouver.
– Ja, så har det varit. Som jag sa så har jag inte hittat någon roll i laget. Framför allt då senaste två säsongerna av dom tre jag varit där. Jag har inte hittat spelet riktigt och varit tufft på det sättet.

Vad bottnar det i?
– Jag vet inte… Senaste två säsongerna har jag spelat mindre och i en defensiv roll. Jag kan inte heller göra samma poäng som innan om jag inte spelar så mycket i rollerna jag hade innan. På så vis går det inte riktigt att jämföra, men jag får göra mitt bästa och kämpa på.
– Det är fortfarande kul att spela även om det är tråkigt att inte gå till slutspel och vi inte lyckas på den biten.

BÄNKADES I EN MATCH

Loui Eriksson svarade för elva mål och totalt 29 poäng på 81 matcher senaste säsongen. Dessutom har han varit bänkad av coachen Travis Green i en match.
– Som jag sa så har jag spelat i en defensiv roll hela säsongen och jag har inte haft så mycket istid. Självklart är det tråkigt för den delen.
– Samtidigt är det inte mycket jag kan göra. Det är bara att kämpa på och kroppen känns i alla fall bra.

Loui Eriksson i Vancouvers tröja. Foto: Bildbyrån

Har säsongen varit en besvikelse för dig?
– Nja, jag vet inte. Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten.
– Alternativet för mig är att kämpa på. Det känns som jag fortfarande är en bra spelare i ligan.

Det har även uppstått ett rykte om att Vancouver vill köpa loss Loui Eriksson ur hans kontrakt.
– Nej, det där har jag inte hört något om. Samtidigt är det mycket spekulationer så jag vet inte vad jag ska tror eller tänka, men man vet aldrig vad som kan hända.
– Folk kan säga vad dom vill och det kan sprida sig ganska snabbt. Som det ser ut nu kommer jag spela i Vancouver nästa säsong också, men man vet aldrig vad som kan hända. Vi får se vad som händer efter sommaren.

TOG ETT TAG FÖR BARNEN

Det har även varit en omställning för Loui Eriksson socialt att flytta från Boston i USA till Vancouver i Kanada.
– Det har också varit tufft. Jag har en familj med fyra barn och det tog ett tag för dom att komma in i skolan och aktiviteter. Det var inte lätt i början, men det känns som vi senaste halvåret kommit in i det bättre.
– Sådana saker spelar också in i hur spelet går, men det har varit tufft och det är inte lätt att flytta från ställe till ställe när man har en stor familj.

Loui Erikssons fru jobbar inte utan är hemmafru i Vancouver.
– Vi har, som sagt var, fyra barn. Den yngsta fyller tre år nu i juni…

Det är med andra ord ett heltidsjobb bara det?
– Ja, precis, säger 33-åringen med ett lätt skratt och fortsätter:
– Det är ganska fullt upp där hemma. Nu är tre av dom så stora så dom går till skolan eller daghem, men den lilla är fortfarande hemma.

Inför den här säsongen lämnade bröderna Henrik och Daniel Sedin hockeyn. Givetvis har det påverkat laget.
– Dom har varit i organisationen under 18 år eller mer. Självklart var det tufft att förlora två så stora spelare som varit där så länge och många ser upp till. Det är dessutom två killar som fansen sett upp till.
– Jag har träffat dom några gånger under säsongen och dom är väldigt lyckliga över att ha lagt av. Nu får dom tid att spendera med sina familjer. Självklart är dom saknade, men dom är äldre och hade bestämt sig för att lägga av. Då får vi acceptera det.

”ELIAS SÄSONG ÄR IMPONERANDE”

Då och då syns fortfarande bröderna Sedin från Järved i hallen.
– Dom kommer ner ibland och hälsar på, men dom har mycket aktiviteter vid sidan av också.

Bredvid oss kommer Elias Pettersson ut från omklädningsrummet för intervjuer och den samlade mediakåren dras till honom för att få en kommentar om hans säsong och känslan att vara med i Tre Kronor.
– Elias säsong är imponerande, säger Loui Eriksson med ett leende och fortsätter:
– Jag hade bara hört om Elias och inte sett honom så mycket innan den här säsongen, men jag såg redan på försäsongen att han hade en kvalité som var riktigt bra. Sedan har han spelat otroligt bra. Framför allt under starten där det kändes som han gjorde mål på varje chans han fick.
– Han spelar med självförtroende och är en smart spelare. Han är inte så stor, men tänker spelet rätt.

Elias Pettersson har tagit Vancouver med storm. Foto: Ronnie Rönnkvist

Förstod egentligen Vancouvers organisation inför säsongen vilka kvalitéer Elias Pettersson satt inne med?
– Många visste att han var teknisk och så, men jag tror inte att man förväntade sig att han skulle vara så bra från början. Det är roligt att se att en så ung kille kan komma upp och spela så pass bra, avslutar Loui Eriksson samtidigt som nästa klubbkompis från Vancouver, Jacob Markström, kommer ut för att möta media.

Återkomsten till Tre Kronor blev en succé igår. Två mål och en assist levererades från Erikssons klubba när Ryssland besegrades med 6–4 inför ett nästan fullsatt Globen. Kanske en indikation på vad som väntar i VM…

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten