Andreas Thuresson lämnar HV71. …
SHL

HV71 bröt kontraktet i förtid – nu är forwarden klar för tysk klubb

ANNONS

Andreas Thuresson är klar Schwenninger Wild Wings i den tyska högstaligan. Det efter att HV71 brutit hans kontrakt i förtid.

Thuresson kom till HV71 inför säsongen och tanken var att han skulle stanna även nästa säsong. Men efter att forwarden inte levt upp till de höga förväntningarna valde HV71 och Thuresson att gå skilda vägar vid säsongens slut.
– Andreas var tänkt som en spelare i någon av de två ledande kedjorna. Den rollen kan vi inte ge honom till nästa säsong och då var detta det bästa beslutet för bägge parter. Andreas har agerat proffsigt genom hela processen och vi önskar honom lycka till framöver, sa HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida då.

Efter 23 poäng på 52 matcher i SHL går Thuresson nu vidare till den tyska ligan.
– Andreas är en komplett och erfaren spelare som redan har visat sina kvaliteter i många toppligor i Europa. Han har ett bra skott och mycket offensiva egenskaper, men försummar heller inte försvarsspelet. Vi är glada att han drar på sig Wild Wings-tröjan de närmaste två säsongerna, säger Schwenningertränaren Jürgen Rumrich.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL