Mike Smith klappas om av Mark Giordano.
Nyheter

Ifrågasatt på förhand – då gav veteranen svar på tal: ”Han var otrolig”

ANNONS

Kraftigt ifrågasatt inför – desto mindre nu. I nattens slutspelspremiär höll Mike Smith nollan när Calgary 4-0-besegrade Colorado.
– Du vill göra fansen stolta, sade han

”Jo, jo. Calgary är riktigt bra. Men deras målvakter? Nja, de kommer inte hålla”. Ungefär så har det låtit när Calgarys Stanley Cup-chanser analyserats inför årets Stanley Cup-slutspel. Men kanske har folk varit för snabba att döma ut den ifrågasatta duon bestående av veteranen Mike Smith och rookien David Rittich?

I nattens slutspelspremiär mot Colorado gav coachen Bill Peters Smith chansen i kassen. Det visade sig vara ett klokt val. Calgary vann med 4-0 och Smith räddade 26 skott när han höll en mycket fin nolla.
– Inför hemmafansen vill du prestera så du kan göra dem stolta, sade Smith till media efter hjältedådet.

BACKLUND MÅLSKYTT

Det var faktiskt första gången sedan maj 2012 som Smith fick stå en slutspelsmatch – och snacka om att han levererade när chansen gavs. 37-åringen räddade samtliga 26 skott och utsågs förstås till matchens första stjärna.
– Han var helt otrolig, säger lagkaptenen Mark Giordano om sin målvaktshjälte.

Matthew Tkachuk gjorde två mål, Andrew Mangiapane gjorde ett och Mikael Backlund gjorde ett för Calgarys del. Backlund satte 3-0-målet i powerplay i slutminuterna och faktum är att det var hans blott tredje mål i slutspelet under karriären. ”Mickis” har dock bara lirat 16 slutspelsmatcher under sina år i NHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL