Sök
SLITEN. Fredrik Händemarks kropp har tagit mycket stryk den här säsongen.
SHL

Kroppen säger ifrån för NHL-ryktade kaptenen: ”Min hälsa går före”

Malmö Redhawks åkte ur SM-slutspelet, men för lagets kapten Fredrik Händemark kunde säsongen ha fortsatt i landslaget. Nu tvingas han dock tacka nej till Tre Kronor på grund av hälsoskäl.
– Jag har lite saker att ta hand om då det gäller min kropp, säger han till hockeysverige.se.

Malmö stred på bra i kvartsfinalserien mot Frölunda, men skåningarna fick ge sig efter 1–4 i matcher. Därmed är säsongen över för malmöiterna.

För en av lagets viktigaste spelare, Fredrik Händemark, kunde säsongen ha fortsatt. Det var aktuellt med landslagsspel som i den bästa av världar kunde ha tagit honom hela vägen till VM. 

Men så blir det inte – Fredrik Händemark tackar nej till Tre Kronor.
– Jag har lite saker att ta hand om då det gäller min kropp. Tråkigt nog har det tvingat mig att tacka nej till landslagsspel. Självklart hade jag velat vara med och jag ställer upp alla gånger jag kan, men just vid det här tillfället går min kropp och hälsa före, berättar han för hockeysverige.se.

Hur mår du annars mentalt efter att ha åkt ut mot Frölunda?
– Det blev en otrolig tomhet. Även fast man vet att vi riskerade att åka ut blir det samma tomma känsla varje gång. Allt kommer över dig… ”Nu är det slut…” Det blir bara tomt och det är en svår känsla att beskriva.

NHL-INTRESSET: ”MIN STORA DRÖM”

Efter Malmös sorti dök ryktet upp att Fredrik Händemark är aktuell för spel i NHL kommande säsong. Det är ett rykte han själv inte kunnat undvika att få ta del av.
– Det var kul att få höra. Det har varit min stora dröm sedan barnsben att få spela i världens största liga. Att få höra att det finns intresse från den ligan är sjukt kul.
– Sedan vet jag också att det krävs mycket från intresse till ett konkret kontraktsförslag. Jag ska inte hoppas på för mycket, men det är helt klart kul med intresset.

Ingenting är ännu klart för Fredrik Händemark när det gäller spel i NHL kommande säsong även om han hört att det finns ett visst intresse från ligan.
– Jag har hört lite intressen och sådär, men mer kan jag faktiskt inte säga om det.

Känner du dig redo att ta testa på NHL-spel?
– Ja, det tycker jag faktiskt att jag är. I mitt spel, framför allt den här säsongen, har jag fått in en fysisk egenskap som jag kanske inte har haft förut, en elakare sida.
– Jag använder min kropp mer och när jag försöker använda kroppen och spela mer fysiskt kan det också bli mer vårdslöst vissa gånger. Jag har blivit avstängd under säsongen och vann också utvisningsligan, vilket man inte går in i en säsong och tror att man ska göra.
– På något sätt har jag ändå fått till en dimension i mitt spel genom att använda min fysik mer. Samtidigt, när jag börjat använda min fysik mer så lär jag mig hela tiden nya avvägningar och så vidare. Jag gick på lite minor under säsongen, men det är också det man lär sig av.


Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

”EN HÅRD JARGONG”

Som Fredrik Händemark nämnde inledningsvis är inte hans kropp på topp så här två dagar efter femte kvartsfinalmatchen.
– Jag är ganska mör faktiskt. Mör i kroppen, har lite skavanker och är öm lite här och var. Jag känner att jag lever, säger Malmöcentern med ett lätt skratt innan han berömmer det lag som slog ut hans Malmö.
– Det som avgjorde var Frölundas bredd och kvalité i hela laget. Dom var bättre på i stort sett alla positioner och vann välförtjänt. Vi slet och krigade, vilket jag är stolt över laget att vi gjorde, men det var inget snack om att Frölunda inte skulle varit förtjänta av att vinna den här matchserien.

Det var också en ganska tuffa tag mellan lagen både på och vid sidan av isen.
– Det var faktiskt en hård jargong. Framför allt försökte vi sätta igång lite och få dom ur balans med lite snack och fysiskt spel. Det var en tuff matchserie som jag tycker var rolig att spela.

Hur ser du på Malmös säsong?
– Med det här laget och förutsättningarna vi fick inför säsongen, nu när vi har landat ett par dagar, så tycker jag att det här har varit en riktigt, riktigt bra säsong av vårt lag.
– Vi ska vara nöjda med det här eftersom vi tog oss till topp sex och verkligen gav Frölunda en match i matchserien. Även om 4-1 i stora siffror så tycker jag ändå att vi kunde utmana dom lite grann i alla fall. 

”KÄNDE MIG STARK”

Händemark svarade för en fin säsong med sex mål och totalt 26 poäng på 49 matcher. Lägg därtill att han toppade SHL:s utvisningsliga med 91 minuter i utvisningsbåset.
– Jag tycker att min säsong varit bra. Jag började riktigt bra i serien. Sedan hade en jag en dipp, jag vet inte riktigt när den var men det kan ha varit i december någon gång. Där gick jag ner mig lite grann. Så brukar det också vara under en lång säsong, att det går upp och ner.
– Mot slutet av säsongen kom jag upp bra och slutspelet är jag riktigt nöjd med. Där tycker jag att jag spelade min bästa hockey.

Det såg ut som du spelade med ett stort självförtroende i slutet, är det så du också kände det?
– Ja, absolut. På något sätt är slutspel rätt skönt för det blir som en ny säsong. Oavsett vad man gjort i grundserien, bra eller dåligt, så kan man ta ett nytt avstamp. ”Nu ska jag vara bra härifrån”.
– Jag tycker också att jag gjorde det bra i slutspelet, kände mig stark och hade ett bra självförtroende samtidigt som det var kul att spela.

Nu återstår det att se var Björbosonen spelar nästa säsong – i Malmö eller på andra sidan Atlanten.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten