Sök
Alexander Bröms och JVM-laget.
U18-VM-Dam 2018

Silver förra året – kan Sverige upprepa dundersuccén? ”Ska inte försvara något”

Under Ylva Martinsens ledning blev det ett sensationellt silver. Nu ska Alexander Bröms lotsa det svenska U18-landslaget till en ny framgång.
– Vi åker hit för att försöka vinna en medalj. Vi åker inte hit för att försvara någonting. Det är nytt mästerskap, nytt lag och nya förutsättningar. Det andra är historia, säger han till hockeysverige.se.

Den 6:e januari inleder U18-landslaget sitt Junior VM-äventyr i Japan med match mot Kanada. Redan imorgon bitti svensk tid, den 3:e, spelar JVM-laget mot Tjeckien i en träningsmatch. Alexander Bröms är förbundskapten för ”Tjejkronorna” och hockeysverige.se fick en intervju med honom dagen efter framkomsten till Obihiro.
– Resan hit var lång men bra, säger förbundskaptenen då hockeysverige.se frågar om hur resan över till Japan varit.
– Vi hade först en mellanlandning i München. Sedan hade vi en lite längre flygning mellan München och Tokyo på lite drygt elva timmar. Efter det hade vi ett inrikesflyg på en och en halv timme innan vi fick åka buss i två och en halvtimme. Nu är vi på plats och det känns bra.

Även mottagandet från japanska värdarna har varit till belåtenhet så här långt.
– Vi har mött vår japanska guide och lag-värden. Dom har tagit emot oss bra och visat oss runt samtidigt som vi kommit på plats både på hotellet och i ishallen.

VIKTIGT GENREP

Men något större intresse för Junior-VM ute på stan har ännu inte Alexander Bröms upplevt.
– Nej, det kan jag inte påstå. Det som är att det sitter uppe lite skyltar och annat där det står att det är VM. Sedan ska vi vara medvetna om att det är en ”pre-camp” nu. Vi kliver in och spelar vår första match, precis som alla andra, den sjätte januari. Det är några dagar kvar dit.

Alexander Bröms.

Kommer ni hinna med att njuta av Japan eller ligger all fokus nu på själva turneringen?
– Vi i ledarteamet har sagt att vi ska försöka komma ut på någon form av sightseeing med gruppen för att kunna släppa hockeyn någon eftermiddag och kväll.
– Jag tror att det kan vara nyttigt då vi är iväg under en så pass lång tid att dom får tänka på något annat och umgås lite med varandra vid sidan av själva hockeyn.

Vad förväntar du dig av morgondagens träningsmatch mot Tjeckien?
– Att vi ska komma in i sakerna vi pratat om och jag vill helt enkelt se att vi gör en bra prestation. Det är bra att ha fått gjort en match innan det börjar, att få vara på den isen vi ska spela på under turneringen och repetera sakerna vi tränat på under egentligen hela säsongen. På så vis blir det här genrepet en viktigt.

VILL VINNA NY MEDALJ

Förra årets turnering slutade med storsuccé då Ylva Martinsen lotsade laget till ett silver. Det här gör också att förväntningarna på årets upplaga av Juniorlandslaget stigit några grader, men Alexander Bröms väljer att inte fundera speciellt mycket över vad som hände förra året.
– Vi åker hit för att försöka vinna en medalj. Vi åker inte hit för att försvara någonting. Det är nytt mästerskap, nytt lag och nya förutsättningar. Det andra är historia.
– Givetvis är det fantastiskt det tjejerna gjorde förra året, men det hjälper inte oss någonting nu. Klart att vissa spelare var med där och fick en erfarenhet som vi kan dra nytta av.

Selina Aho. Foto: Ronnie Rönnkvist

Alexander Bröms har haft en hel del dialog med Ylva Martinsen om vad som väntar honom, ledarna och spelarna.
– Vi har pratat om det, helt klart. Jag har frågat Ylva om hennes erfarenheter eftersom har varit med på U18 ganska länge. Sedan har jag och Ylva mycket kontakt hela tiden så självklart har jag pratat med henne inför det här och tagit åt mig av sakerna hon berättat.

Som exempelvis?
– Hon har delgett mig vissa saker som kan vara nyttiga att ha med sig under den här resan. Ett exempel är att under Ylvas tid så har man vissa år på ”pre-campen” haft en träningsmatch medan dom andra år haft två. Att spela två matcher tycker hon har inneburit en alldeles för tung belastning på spelarna under den här korta tiden inför en turnering.
– Där har vi gjort, utefter Ylvas erfarenheter, ett medvetet val att bara spela en träningsmatch.

”FÅR MED SIG ERFARENHETER”

Ni är redan klara för kvartsfinal, hur tänker du kring det här upplägget?
– Vi har inte fokuserat så mycket på det och det känns inte som det är någon faktor vi kan påverka. Klart att vi tycker det är bra att vi får vara i A-gruppen. Vi vet att vi kommer spela en kvartsfinal eller rent av en semifinal direkt.
– Nu har vi valt att ta en match i taget och kommer spela varje match som att det vore en final.

Är din målbild för turneringen att ni ska vara med och slåss om medaljerna?
– Ja, men för tjejerna som är här blir det även en form utav utbildning, att vara på ett mästerskap, se vad som krävs och mäta sig med dom andra nationerna. Alltså med den yttersta eliten i den här ålderskategorin.
– Tjejerna får med sig erfarenheter av att vara på ett mästerskap och får vara med om en häftig upplevelse.

Tindra Holm

Truppen:
Målvakter: Tindra Holm, Amanda Johansson och Frida Axell
– Det är tre riktigt bra målvakter som haft bra roller hemma sina klubblag. Alla tre tävlar om att vara förstamålvakt på Junior-VM. Is-passen fram till det drar igång blir jätteviktiga för både mig och Valentina (Lizana Wallner) som är målvaktstränare för att helt enkelt få känna på målvakterna. Vi har målvakter för att gå långt i turneringen.

Backar: Gabriella Johansson, Selina Aho, Maja Beverin, Vendela Olsson, Nathalie Lidman, Mina Waxin och Malou Berggren.
– Många av våra backar har varit med och spelat Junior-VM tidigare. Nu är dom tjejerna ett år äldre, har spelat mycket hemma i SDHL och där fått en större där roll än dom haft tidigare. Jag tror att det kommer vara väldigt nyttigt att ha med sig det här. Dom sju backarna som är här kommer tävla om dom sex platserna i matcherna.
– Vi har spelande backar och framförallt backar som kan spela både offensivt och defensivt. Jag tycker också att dom backarna som är här har utvecklat bra sidor under säsongen som gått.

Maja Grundström.

Forwards: Josefin Bouveng, Lina Ljungblom, Jenny Antonsson, Ronja Mogren, Lova Blom, Elin Svensson, Maja Grundström, Estelle Forsberg, Hanna Thuvik, Emma Forsgren, Maria Lindberg, Felicia Nordlund och Thea Johansson.
– Jag tycker att vi har spets, kraft, fart och finess. Det finns en bra mix bland dom forwards vi har valt att ta ut till JVM. Det känns som många av våra forwards fått en större roll i sina klubblag den här säsongen, vilket är väldigt kul och bra.

När vi pratar spets i Junior VM-laget går det inte att blunda för en speciell spelare, Lina Ljungblom.
– Klart att hon betyder mycket. Hon har varit med i Junior-VM förut och fått lite erfarenhet av att spela med Damkronorna. Dessutom är hon en person som är väldigt tävlingsinriktad, framåt, och inte rädd för att ta för sig ute på isen, avslutar Alexander Bröms.

  

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten