Anna Amholt.
SDHL 1

CLOSE-UP SDHL: AIK Hockeys Anna Amholt

ANNONS

Tillsammans med Svenska ishockeyförbundet och SDHL presenterar vi i dag den tredje delen i nya serien Close-Up SDHL. Här möter ni varje vecka en spelare från varje lag i ligan. I dag: AIK:s jättetalang och nyblivna landslagsmålvakt Anna Amholt.

I går blev Anna Amholt uttagen i Damkronorna för första gången. 18-åringen, som har representerat Sverige i två raka U18-VM, kom inför säsongen från Luleå till AIK där hon tagit över förstaspaden efter Minatsu Murase.

I Close-Up SDHL får vi följa Amholt under en matchdag med lektion på barn- och fritidsprogrammet på Solna Gymnasium och förberedelserna inför en match mot Brynäs.
– Jag bestämde mig för att börja spela hockey när jag var tre år. När jag och pappa satt och kollade på en hockeymatch sa jag att jag skulle bli målvakt, berättar Amholt.

Tidigare avsnitt i Close-Up SDHL:
6/11 – Erika Grahm, Brynäs IF
13/11 – Anna Borgfeldt, Göteborg HC
* 20/11 – Olivia Carlsson, Modo Hockey

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL