Sök
Adam Brodecki
SHL

Från undanskymd roll hos mästarna – till poängspruta hos serieledarna

Efter ett par år i skymundan i Växjö har Adam Brodecki blomstrat i Linköping. Den tidigare Brynästalangen är i delad poängligaledning i SHL:s serieledare.
– Det var det här jag ville få ut av flytten, säger han till hockeysverige.se.

Adam Brodecki slog igenom i SHL som junior i Brynäs men fick inte det där riktigt stora genombrottet. Det kom inte heller i Växjö där han fick en ganska undanskymd roll i det stjärntäta bygget.

Men i Linköping har Brodecki exploderat inledningsvis. Med sju poäng på sju matcher är han i delad ledning i den interna poängligan.
– Det var det här jag kände att jag ville få ut av flytten. Jag ville få chansen att få en större roll, och jag tycker jag har tagit den också, säger 23-åringen till hockeysverige.se och fortsätter:
– Men jag tycker också att jag hade en jättebra tid i Växjö. Jag lärde mig mycket där, framför allt vad som krävs för att man ska kunna vara ett topplag. Och det är något som jag tagit med dig.

FÅTT TA EN STOR ROLL

Även om det där ordentliga genombrottet inte kommit tidigare har Brodecki inte tvivlat på sig själv. Det har även funnits underliggande statistik som talat för att poängproduktionen skulle lossna, tids nog.
– Jag har alltid trott på mig själv, och nu har jag fått lira som jag vill lira också.
– Jag har liksom fått acceptera den roll jag har fått. I Växjö handlade det mycket om att starta i egen zon och spela boxplay. Samtidigt har jag alltid varit en spelare som producerat, både under juniortiden i Brynäs och sen till viss del i A-laget i Brynäs och i Växjö. Första året i Växjö fick jag ändå spela med (Dennis) Everberg och (Emil) Pettersson. Sen har jag aldrig riktigt fått den rollen över en hel säsong. Men jag har alltid känt att jag haft det här i mig.

Förutom chansen att få spela i en större roll fanns det en annan tydlig anledning till att Adam Brodecki valde just Linköping som ny klubbadress: Tränaren Tommy Jonsson. De känner varandra väl sedan tiden i Brynäs.
– Det är klart att det påverkade mitt val. Det blir en trygghet för mig att få komma till ett nytt lag där jag redan vet vad tränaren står för. Jag tycker om Tommy jättemycket och jag unnar honom det här, jättemycket. Han har haft det tungt i några år, så det är otroligt kul att han fått den här starten.

HYLLAR TRÄNARNA

Linköpings succéspelare lyfter också fram den övriga ledarstaben, med assisterande tränarna Johan Åkerman och Klas Östman i spetsen, som tunga skäl till LHC:s succé.
– Hela ledarstaben har betytt väldigt mycket, inte bara Tommy. Det är som att de har någon…jag vet inte hur jag ska uttrycka det…kemi kanske. De har en bra kemi tillsammans. Tommy är en väldigt bra människa, eller alla tre är det. De är extremt ärliga. Gör du något bra får du höra det, och gör du något dåligt får du höra det. Det blir inte tveksamt någonstans.

Varför har det fungerat så bra för er som lag?
– Jag känner att alla har köpt in sig på de grunder som vi sagt att vi ska göra. Dessutom har vi en väldigt skön grupp som jobbar för varandra. Även fast vi leder med 7-4 och det är en minut kvar kastar sig folk och täcker skott.
– Vi har jobbat mycket på försäsongen med att få ihop gruppen så bra som möjligt. Vi har kört mycket team-buildings och sådana saker på försäsongen. Tommy har haft möten med alla spelare och hört vad som kanske brast förra säsongen. Nu är det ett fokus på att göra det här tillsammans.

”VI KOMMER OCKSÅ KUNNA FÅ BRA CORSI”

 

Den underliggande statistiken säger att Linköping knappast kan förvänta sig samma extra utdelning även resten av säsongen. Men Adam Brodecki är inte orolig.
– Kollar du de första matcherna så har vi haft exempelvis 4-1 mot Timrå och 5-1 mot HV. Vi har fått klara ledningar vilket gjort att det kanske blir ett lite mer defensivt spel. Samtidigt är det något vi trycker på i laget, att vi vill få ett bättre anfallsspel. Det tycker jag vi visade senast mot Mora, att vi kan spela vi. Vi kommer också kunna få bra Corsi, som folk säger att vi inte haft så bra nu. Det är också lätt att man sitter tillbaka och slappnar av för mycket när det gått så bra som det gjort, men det har vi inte gjort hittills.
– Igår mot Mora är det vi som bjuder dem på fyra mål, men samtidigt gör vi sju framåt så det räcker ju ändå. Jag tycker vi har fått ihop ett väldigt bra spel, speciellt försvarsspelet. Och ”Monsret” (Jonas Gustavsson) har varit grym i målet. Så vi har fått en trygghet defensivt, och sen har vi skills framåt.

I morgon väntar Färjestad på bortaplan. FBK tippades som serievinnare inför säsongen men är i stället i de trakter av tabeller som Linköping tippades på.
– De kommer ju förstås göra allt de kan för att vänta på sin trend. Men vi kommer åka dit med en bra känsla. Det är bara att komma tillbaka på jobbet igen, skrattar Brodecki.

 

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten