Scott Hartnell
Philadelphia

Ex-stjärnan lägger av – efter drygt 1200 NHL-matcher

ANNONS

När han var som allra bäst var han en uppskattad profil både på och utanför isen. Nu lägger Scott Hartnell av, meddelar han på twitter.

Scott Hartnell är den typ av spelare som blir populär bland fansen oavsett vilken klubb han spelar i. Med sin fysiska och uppoffrande spelstil, och sitt sinne för att producera offensivt, var han under en tid en stor profil i NHL.

Men nu lägger 36-åringen av med ishockeyn. Han skriver själv på twitter att det är dags att gå vidare till nästa fas av livet. Det blev 1249 matcher i NHL för Nashville, Columbus och Philadelphia. Han inledde NHL-karriären i Nashville 2000 och avslutade karriären i samma klubb med de 62 NHL-matcher han gjorde med laget förra säsongen. Det blev 24 poäng på dessa matcher.

VANN NORSKA MÄSTERSKAPEN

Totalt blev det 707 poäng och 1809 utvisningsminuter under NHL-karriären. Bara Chris Neil har ådragit sig fler utvisningsminuter i ligan under hela 2000-talet. Som allra bäst var Scott Hartnell säsongen 11/12 då han slog till med 37 mål och totalt 67 poäng i Philadelphia Flyers tröja.

Under lockouten 2004/2005 var han dessutom den stora stjärnan när Vålerenga vann de norska mästerskapen.

Den här artikeln handlar om: