Sök
TILLBAKA. Mika Zibanejad har inte spelat i den blågula tröjan på fem år – men nu är det dags för debut i Tre Kronor.
VM 2018

Sex år efter guldmålet – nu får han äntligen debutera i Tre Kronor: ”Något jag sett fram emot”

Det är mer än sex år sedan han blev odödlig genom att avgöra en JVM-final. Först nu ska Mika Zibanejad till att göra sin första landskamp för Tre Kronor inför VM i Danmark.
– Jag har inte riktigt haft möjligheten att vara med på grund av kontraktsdiskussioner och skador tidigare år, säger Zibanejad till hockeysverige.se.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)
I januari 2012 blev Mika Zibanejad stor svensk hjälte då han avgjorde JVM-finalen mot Ryssland i förlängningen. Säsongen därpå spelade han fem juniorlandskamper innan Ottawa plockade över honom till Kanada för NHL-spel. Därefter har han inte dragit på sig den blågula tröjan en enda gång på sex år.

Nu är han dock tillbaka på Hovet i Stockholm, där han fick sitt genombrott i Djurgården. På torsdag väntar A-landslagsdebut i Tre Kronor för 25-åringen.
– Det är kul och en stor ära såklart att få dra på sig landslagströjan igen. Det här är något jag har sett fram emot. Jag har inte riktigt haft möjligheten att vara med på grund av kontraktsdiskussioner och skador tidigare år då det varit VM. Så det är kul att få tacka ja nu, säger Mika Zibanejad som ofta blir påmind om det där målet som avgjorde Junior-VM-finalen 2012.
– Väldigt ofta. Varje jul ungefär så det blir i alla fall en gång om året (skratt). Klart att det var kul och jag hoppas att vi kan upprepa något likande så den här VM-turneringen också slutar med guld.

Starkaste minnet för Rangers-centern från JVM-turneringen är annars sammanhållningen.
– Hela gruppen och hela resan skulle jag säga men även hela den här atmosfären runt om. Det var mycket folk på våra matcher, minst 13-14 000. Det här var fantastiskt kul att få vara en del av.
– Vi hade så kul tillsammans som en grupp och att få vinna min sista JVM-kamp var fantastiskt roligt.

Är det sammanhållningen i gruppen som kan bli avgörande även nu i VM?
– Ja, det tror jag. Man måste kunna ställa krav på varandra och ha högt till tak utan att man ska ta det personligt. Det blir nog viktigt.


Johan Larsson, Mika Zibanejad och Max Friberg efter JVM-guldet.
Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

TVÅA I INTERNA POÄNGLIGAN – TROTS SKADEBEKYMMER

Mika Zibanejad har haft en framgångsrik säsong i New York Rangers. På 72 matcher svarade han för 27 mål och totalt 47 poäng. På det slutade han tvåa i lagets poängliga efter norrmannen Mats Zuccarello som gjorde 16 mål och totalt 53 poäng på 80 matcher.
– Återigen var det en skada (hjärnskakning) som satte lite käppar hjulet för min säsong. En säsong som startade bra för mig personligen. Jag avslutade även säsongen väldigt bra. Det är också kul att fått bidra med mer mål än vad jag gjort tidigare.
– Samtidigt spelar inte det där så stor roll i det hela när man inte vinner eller går till slutspel, vilket var lite trist. Självklart är ändå min säsong en morot att jobba vidare på som något positivt, men det går inte att glädjas över individuella grejer på samma sätt som jag skulle kunna gjort om laget hade gått bra.

Har du ändå utvecklats mycket under dina två säsonger i Rangers?
– Ja, jag tycker att jag har växt och utvecklats i olika områden i spelet varje säsong, men även som person. Det är svårt att precisera precis vad eftersom jag jobbar på allting och försöker bli bättre allround.

Om du ser tillbaka på säsongen, varför går inte Rangers vidare till slutspel?
– Vi hade skador och lite sådant samtidigt som vi inte fick spelet att klicka riktigt. Sedan spelade vi tyvärr inte tillräckligt bra. När det händer blir det svårt att hålla på och jaga hela tiden. Vi satte oss i en dålig sitts helt enkelt, vilket var synd.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

BLEV LIAS ANDERSSONS MENTOR


I slutet av säsongen klev Lias Andersson in i Rangers. Zibanejad har varit den som har fått ta hand om honom en del i New York.
– Jag tycker att han gjorde bra ifrån sig och kämpade bra. Dessutom fick han göra lite poäng, vilket är kul.
– Jag fick ta hand om honom lite extra eftersom jag är svensk och lite så. Dessutom är jag lite närmare honom i åldern än vad dom andra är. Sedan är det kul att få spela med honom nu och jag ligger på honom lite extra (skratt), men det är bara roligt.

Märks det att ledningen i Rangers har stora förväntningar på Lias Anderssons utveckling?
– Ja, absolut. Både på honom och (Filip) Chytil från Tjeckien. Man har alltid stora förväntningar på sig om man går högt i draften och klubben vill satsa och tror på dig.
– Förväntngarna är höga på att du ska göra något bra, men det du får tillbaka när du gör nåt bra är fantastiskt. Det är också något du blir motiverad av. Pressen ska han känna av men inte på något dåligt sätt.

Snart rullar bussen mot hotellet och efter Sweden Hockey Games väntar VM, vad har du för förväntningar på turneringen?
– Guld. Det så vi ser på turneringen. Sedan vet jag att det är en lång väg dit, men vi måste hela tiden ha i tankarna att vi ska vinna. Samma sak var det i Junior-VM, allt var fokuserat på att vi skulle vinna.
– Det där blev tydligare ju längre turnering gick. Inte för att vi behöver ha en svag start för att vara bättre i slutet, men att hålla en bra jämn nivå och bli successivt bättre i spelet. Det är målet och vad som kommer att bli viktigt i den här turneringen.

Då ses vi i Kungsträdgården om några veckor.
– Ja, det hoppas jag.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten