Sök
Jesper Sellgren fokuserar på Modo.
Nyheter

Backen tystar SHL-ryktena: ”Fokus på Modo”

En av Juniorkronornas största utropstecken under JVM-turneringen i Buffalo var Modos odraftade back Jesper Sellgren. Både under och efter turneringen var det mycket NHL-folk som började viska om den 19-åriga svensken som redan ryktas vara klar för SHL-spel med Luleå.
– Mitt fokus ligger på Modo. Vad som händer sen får jag ta efter säsongen, säger Sellgren till Hockeysverige.se

Hockeysverige.se fick en intervju med Sellgren dagen efter Modos 5-2-seger i HockeyAllsvenskan mot Tingsryd, men vi började med att skruva tillbaka klockan till Junior-VM i ett kylslaget Buffalo.
– Junior-VM var en riktigt häftig upplevelse samtidigt som vi hade en riktigt härlig grupp där borta. Allt var ett riktigt häftigt minne för livet, berättar Sellgren som också ser sin egen insats som godkänd:
– Jag tycker att jag utvecklades under hela turneringen och blev bättre och bättre. Jag höll mig till det spelet som jag kunde bidra med till laget. Det betalade sig väldigt bra.

Vad ville Tomas Montén se dig bidra med?
– Det var egentligen samma som med alla, saker som man är bra på. I mitt fall är det att hitta bra lösningar i uppspelen. Sedan blev det en liten annan roll än den jag har i Modo med att ta lite mer defensivt ansvar. Bland annat i boxplay som det vart en hel del spel för mig i.
– Jag tycker att jag och (Erik) Brännström, som jag spelade mer med på slutet, löste det väldigt bra då vi var inne.

Jesper Sellgren är inte draftad av någon NHL-klubb ännu. Men efter den nyligen avslutade turneringen är det med stor säkerhet många NHL-klubbar som har fått upp ögonen för honom. Själv märkte han inte av att det skulle finnas något intresse för honom från andra sidan Atlanten under själva turneringen.
– Det var ingenting som jag hörde då. Klart att jag hörde lite småsnack här och där, men det var egentligen ingenting som kom fram till mig. Jag får ta det där som det kommer.

Tänkte du något på det här med chansen att visa upp sig inför NHL-klubbarna innan eller under matcherna?
– Jag personligen tänkte ingenting på att det är en massa scouter som kollade eller att det är en väldigt bra sits att vara i för att visa upp sig. Jag gjorde det som var bäst för laget, den rollen jag fick, att köpa och göra den så bra som möjligt.
– Det är mer i efterhand som jag tänker på vilken bra sits det var att sätta sig i med scenen jag fick att visa upp mig på.

Hur upplevde du annars intresset kring matcherna i Buffalo?
– Jag var egentligen lite besviken på inramningen med publiken. Jag hade förväntat mig att det skulle vara lite mer publik och större tryck, lite mer som det var i finalen.
– I finalen var det verkligen en riktig häst-inramning, men innan det måste jag säga att jag är lite besviken över hur det var runtomkring med publiken.

Ryktet har ju gått att du ska vara klar för Luleå, hur har du hanterat det för att det inte ska påverka din säsong som du nu är mitt uppe i?
– Det kommer egentligen snack från alla håll med rykten som sprids, att han ska dit och han ska dit. Mitt fokus ligger på Modo och kommer så göra till säsongen är slut. Vad som händer nästa säsong får jag ta när den här säsongen är slut.

Men är du redan klar för Luleå?
– Som sagt, mitt fokus ligger på Modo. Vad som händer sen får jag ta efter säsongen.

Har fansen i Modo reagerat något på det här ryktet eller har det varit lugnt?
– Det är ingenting jag har märkt av i alla fall. Det kan självklart vara lite småsnack och skämt i omklädningsrummet, men något mer än så har jag inte märkt av faktiskt.

Jesper Sellgren har under säsongen tillhört en av hela Hockeyallsvenskans mest spännande backar. På 29 matcher har han svarat för tre mål och totalt tio poäng.
– Jag tycker att min säsong har varit ganska stabil och inte något som har stuckit ut så där jättemycket. Jag har tagit några steg i utvecklingen, blivit stabilare och kan hålla en jämnare nivå, vilket behövs på seniornivå. Speciellt när man kommer lite högre upp i divisionerna.
– Det är de kliven jag tagit och jag känner att det verkligen är något laget behöver, att jag är mer stabil och inte bara upp och ner, att man blixtrar till i någon match och sedan inte syns eller gör så mycket i nästa match.

Du kommer från Örnsköldsvik, känner du i och med det en extra press på att du ska vara med och leda det här laget tillbaka till SHL?
– Nej, det är ingen press jag känner av. Det är egentligen från mig själv pressen kommer, att jag måste göra lite bättre än vad jag gjort tidigare med allt vad det innebär på planen. Just att jag är uppvuxen här betyder för mig bara att det är extra roligt att få representera Modo.

Modo har material för att vara ett topplag, vad är det som inte riktigt steppat upp ännu den här säsongen?
– Om jag ändå kunde svara på den frågan, säger Sellgren med ett lätt skratt innan han fortsätter:
– Då hade vi inte varit i den här situationen utan vi hade då redan gjort någonting åt det. Jag vet faktiskt inte vad det som gör att vi sätter oss i den här sitsen som vi gjort nu.

Är det en stress i gruppen eller känns det ändå ganska lugnt?
– Det känns lugnt. Vi har en bra stämning i gruppen och jobbar varje dag för att bli bättre. Vi har sagt från dag ett att vi hela tiden ska utvecklas, men ju närmare det lider mot slutet av serien, Meca Hockeyrace och allt vad det heter så är det poängen som räknas.
– Hur vi tar poängen spelar egentligen ingen roll utan vi måste bara ta dem. Vi får inte hålla på att torska de här tre, fyra, fem raka matcherna. Det blir alldeles för mycket att ta igen.

Med tanke på vad du berättar, hur viktigt var det att få dom här 5-2 på Tingsryd?
– Riktigt viktigt. Det är poängen som räknas. När Tingsryd fick in det där målet så blev det lite pirrigt, men vi lyckades svara upp direkt och få med oss alla tre poängen som är otroligt viktiga för oss. Då har vi chansen att komma topp åtta och kan vara med och slåss om en plats till SHL senare.

Tisdag 19:00
Frölunda Indians - IK Oskarshamn
1 1.47
X 5.20
2 6.45
Tisdag 19:00
Skellefteå AIK - Djurgårdens IF
1 2.20
X 4.30
2 2.90
Tisdag 19:00
Leksands IF - Rögle BK
1 4.15
X 4.50
2 1.77
Tisdag 19:00
Luleå HF - IF Malmö Redhawks
1 1.71
X 4.40
2 4.60
Tisdag 19:00
Örebro HK - Färjestads BK
1 2.45
X 4.75
2 2.45
Tisdag 19:00
Växjö Lakers HC - HV 71
1 2.50
X 4.05
2 2.60
Tisdag 19:00
Brynäs IF - Linköping HC
1 2.00
X 4.25
2 3.35
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten