Sök
Lina Ljungblom.
U18-VM-Dam 2018

Lina satsar mot toppen genom att spela med killarna: ”Det är roligare”

Medan de flesta andra tjejer i hennes ålder söker sig till SDHL-klubbar har Lina Ljungblom, 16, valt att fortsätta matcha med killar. Den svenska U18-VM-forwarden hoppas kunna fortsätta göra det.
– Jag tror att för min del att jag utvecklas mer samtidigt som jag tycker det är roligare att spela med killar, säger hon till hockeysverige.se från Ryssland där U18-VM pågår som bäst.

U18-VM har inletts med ett par sensationer. Ryssland vann med 4–3 över Kanada i första omgången. Det innebar att för första gången i U18-VM:s historia har ett europeiskt lag besegrat ett från Nordamerika. Samtidigt skrällde Sverige när man tog sin match mot USA till förlängning. Där blev det dock förlust, 1–2.

Omgång två var dock skrällfri. Sverige förlorade mot Kanada med 4–0 medan USA slog hemmanationen Ryssland med 5–3.

Den som har gjort Sveriges enda mål så här långt in i turneringen är Lina Ljungblom.
– Det var mest spel i vår försvarszon. När vi väl kom in i deras zon och har exempelvis powerplay tycker jag att vi hade bra snurr och får farliga lägen, berättar 16-åringen från Skövde för hockeysverige.se och fortsätter:
– Vi gör bra saker, jobbar som ett lag, täcket skott och sådana saker så jag tycker att vi gör en bra prestation. Dessutom fick vi ett poäng mot USA vilket vi aldrig fått förut, vilket är riktigt kul.

Målet gjorde Ljungblom i mitten av tredje perioden framspelad Josefin Bouveng och Jenny Antonsson.
– Det var i powerplay. Vår back sköt och sedan hamnade den hos mig, så det var bara att slå in returen.
– Känslan? Jag har inga ord för det (skratt). Det var faktiskt helt fantastiskt. Det var både mot USA och första matchen i VM… Det finns inga ord för hur coolt och fantastiskt det var.

HITTADE INTE SAMMA SPEL MOT KANADA

Dagen efter blir det alltså, mer programenligt, förlust mot Kanada med 4–0.
– Personligen tycker jag att USA:s spel går lite fortare så jag tycker att vi borde ha kunnat spela bättre mot Kanada. Det var inte vår bästa match, alla var nog inte på topp och vi jobbade inte riktigt som ett lag. Det var också det vi föll på.

Varför blev det så, var det mentalt?
– Ja, jag tror det och att vara med från start eftersom det går undan direkt då domaren släpper pucken. Vi släppte in ett mål redan i andra bytet och det ger inte energi. Det gäller att vara med första fem minuterna så man kommer in i matchen.

Hur har du upplevt din egen insats i turneringens första två matcher?
– Jag tycker själv att jag var bättre under USA-matchen än i den mot Kanada. Efter målet fick jag jättemycket energi och allt det där.
– Kanadamatchen var sämre från min sida, men jag tycker ändå att det gick helt okej.


Foto: Bildbyrån/Erik Mårtensson

”HAFT LITE ROLIGA AKTIVITETER”

I kväll, 17.30 svensk tid, möter Sverige hemmanationen Ryssland.
– Där kan vad som helst hända. Ryssland är bra eftersom dom har slagit Kanada och har många bra spelare. Samtidigt kommer dom säkert ha mycket hemmapublik på plats så det kommer bli kul att spela den matchen.
– Spelar vi som vi gjorde mot USA så tror jag att vi kan vinna. Självklart satsar vi på vinst i den matchen, säger Ljungblom som tillsammans med övriga svenska laget hade en dag utan träning igår som uppladdning inför kvällens match.
– Vi har haft lite roliga aktiviteter och efter det har vi varit och ätit på en restaurang och tagit det lugnt. Det var skönt och behövdes efter två tuffa matcher.

Lina Ljungblom har annars valt att gå en annan väg än sina lagkamrater då det handlar om att ta en plats i JVM-laget. I stället för att söka sig till en SDHL-klubb har hon valt att fortsätta spela med och mot killar.
– Jag tror att för min del att jag utvecklas mer samtidigt som jag tycker det är roligare att spela med killar. Det är mer fysiskt och jag får använda kroppen mer, vilket jag gillar, berättar Lina Ljungblom som tror hon kan spela ytterligare någon eller några säsonger med killar.
– Ja, jag hoppas på att kunna göra det så länge som möjligt, i alla fall så länge jag är J18-spelare. Så nästa säsong också, men sedan får vi se vad som händer.

SKÖT NIO MÅL PÅ TVÅ DIVISION 2-MATCHER

Givetvis blir det en stor omställning för 16-åringen då hon ska ta steget från att spela med Skövdes killar till att spela med tjejerna i exempelvis Sveriges U18-landslag.
– Klart det är en fysisk skillnad. När jag spelar med tjejerna får jag använda kroppen mindre och så vidare. Här går det också lite långsammare, vilket också kan vara lite roligare eftersom jag då kan ha lite mer puck.

Du har även spelat två matcher med Skövdes damlag i division 2 där du har gjort nio mål…
– Tjejerna som spelar i det laget gör det för att det är kul och att ha något att göra. Pappa är dessutom tränare för det laget.

Var det många SDHL-klubbar som ville sajna upp dig inför den här säsongen?
– Ja, eftersom jag före säsongen skulle välja gymnasium. Då var det många som var på mig och frågade vad jag ville göra. Jag valde att stanna kvar i Skövde.
– Nu går jag på NIU (Idrottsinriktning) där vi har hockey två gånger i veckan. Egentligen är det vem som helst som kan vara med där, men det är ändå träning. Det är mycket teknik med puck där och inbrytningar och sådant som jag tycker att jag behöver träna på. Det ger mig jättemycket att vara med där, säger Skövdespelaren som var med på Junior-VM redan förra säsongen. Då svarade hon för en assist på sex matcher och Sverige slutade fyra.

Vad krävs det om Sverige ska ta en medalj i år?
– Alla måste göra det här lilla extra där ute på planen, täcka det här extra skotten. Sedan handlar det om att spela som ett lag och verkligen hjälpa varandra på planen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten