Nico Hischier is drafted by the New Jersey Devils with the first pick of the NHL Draft at the United Center in Chicago on Friday, June 23, 2017. (Photo by John J. Kim/Chicago Tribune/TNS) *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Nyheter

NEW JERSEY: En upphottad offensiv – ledd av en schweizisk tonåring

ANNONS

Efter år av ett totalt ointresse för New Jersey finns det i år all anledning att ratta in Devils matcher. Anledningen? En 18-åring supertalang från en bergsby i Schweiz.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Mirco Müller, b, San José, Brian Boyle, fw, Toronto, Marcus Johansson, fw, Washington, Nico Hischier, fw, Halifax Mooseheads, Jimmy Hayes, fw, Boston, Drew Stafford, fw, Boston, Will Butcher, b, University of Denver, Tim Erixon, b, Pittsburgh
Förluster: Jon Merrill, b, Vegas, Mike Cammalleri, fw, Los Angeles, Beau Bennett, fw, St. Louis, Jacob Josefson, fw, Buffalo, Devante Smith-Pelly, fw, Washington, Yohann Auvitu, b, Edmonton

S9

S1CORY SCHNEIDER

Var har vi egentligen Cory Schneider? Efter flera år där han varit något av ett hipsterval i diskussioner om vem som är världens bästa målvakt kändes det som att stjärnkeepern tog ett steg tillbaka förra säsongen. New Jersey håller på att slarva bort Cory Schneiders bästa år i karriären och vi kan gissa att han själv är något besviken över det. Är 31 år nu och bör vara inne i sin bästa tid i karriären. Blir det här säsongen han på allvar slåss om Vezina Trophy? Klart är i alla fall att han måste upp flera klasser jämfört med förra säsongen.

S2KYLE PALMIERI

Vann faktiskt lagets interna poängliga förra säsongen. Fick inte alls lika mycket uppmärksamhet som säsongen dessförinnan då han ju fick sitt stora genombrott, men var faktiskt uppe och nosade på samma poängskörd. Han måste dock upp ytterligare ett steg för att New Jersey ska kunna utmana om en slutspelsplats. Kyle Palmieri är fortfarande en ganska okänd och underskattad spelare som förtjänar mer beröm för det han uträttar på isen.

S3NICO HISCHIER

Att gå som nummer ett i draften efter att Connor McDavid, Jack Eichel, Auston Matthews och Patrik Laine gått som nummer ett och två de två åren dessförinnan är förstås ingen drömsituation. Nico Hischier kommer ha enorma förväntningar på sig, förmodligen förväntningar han inte kan infria. Klart är i alla fall att 18-åringen lär få en nyckelroll i Devils direkt. Klarar han av att ta den? Den ganska storväxte schweizaren har alla möjligheter att göra det bra redan som rookie.

S4MARCUS JOHANSSON

En oerhört spännande investering. Marcus Johansson är en oerhört pålitlig spelare som faktiskt kommer från karriärens främsta säsong. Kan han nå upp på den nivån även i ett betydligt sämre New Jersey kommer han bli en av lagets viktigaste spelare. Efter flera år i Washington där han fått hoppa runt mellan formationerna och positionerna kan han i alla fall vara säker på att få en stor roll i Devils.
S6
Lagets poängkung: 
TAYLOR HALL
Han gjorde ingen succé under sin första säsong i New Jersey, men med en bättre omgivning runt sig den här säsongen lär Taylor Hall bli den storstjärna Devils hoppades på när man trejdade till sig honom. Ska vi gissa att Taylor Hall landar runt 30 mål och 70 poäng? Det är någonstans där han behöver ligga för att både han och klubben ska vara tillfredsställda. Har potentialen att bli en topp tio-spelare i hela NHL:s poängliga. Vid sidan av Cory Schneider, som måste göra en supersäsong, är Hall förstås New Jerseys viktiga spelare. Dessutom är han organisationens första riktiga stjärna sedan Ilja Kovaltjuks dagar. Han är den som ska få folk att gå till matcherna.

S5WILL BUTCHER
En av sommarens mest omtalade spelare. Collegebacken valde att nobba Colorado som draftade honom, och efter en vild jakt på hans signatur var det till sist Devils som säkrade upp autografen. Ledde sitt University of Denver till den amerikanska collegetiteln och blev utsedd till collegehockeyns bästa spelare. De haussade collegestjärnorna brukar ha svårt att motsvara förväntningarna i NHL. Det gör att det är svårt att veta vilken nivå Will Butcher faktiskt håller. Han lär dock, utan tvivel, ta plats i Devils och få en tung roll redan i höst.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

NHL:s mest ointressanta klubb de senaste åren börjar nu bli intressant. Efter förra säsongens värvning av Taylor Hall och efter sommarens värvningar av Marcus Johansson, Will Butcher och draftettan Nico Hischier finns det faktiskt anledning att börja rikta blickarna mot Devils igen. Med en bra målvaktssida, en helt okej backsida med Damon Severson som den klarast lysande stjärnan, och flera starka offensiva namn kan det här bli Devils bästa säsong på länge.

Allra mest intressant blir det naturligtvis att se Nico Hischier. 18-åringen som inför förra säsongen var relativt okänd förutom för de allra mest inbitna talangkännarna var en raket som till sist valdes först av alla i draften. Med tanke på den tunga långtidsskadan på Travis Zajac har New Jerseys ledning dessutom krav att ställa på Hischier. Han måste gå in och leverera direkt om säsongen ska bli något annat än ett nytt menlöst år i Devils historia. Dessutom finns superlöftet Pavel Zacha i kulisserna, och känslan är att även han är redo att få sitt första riktiga genombrott i ligan. Det finns för första gången på länge något för Devilsfansen att se ljust på. Det kan man framför allt tacka en schweizisk 18-åring utan en enda NHL-match på meritlistan för.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Keith Kinkaid
35) Cory Schneider

BACKAR:
2) John Moore
5) Dalton Prout
6) Andy Greene
8) Will Butcher
12)  Ben Lovejoy
16) Steven Santini
20) Tim Erixon
25)  Mirco Müller
28) Damon Severson

FORWARDS:
9) Taylor Hall
10) Jimmy Hayes
11) Brian Boyle
1
3) Nico Hischier
14) Adam Henrique
18) Drew Stafford
19) Travis Zajac
21) Kyle Palmieri
23) Stefan Noesen
29) Ryane Clowe
36)  Nick Lappin
37) Pavel Zacha
44) Miles Wood
47) John Quenneville
64) Joseph Blandisi
90) Marcus Johansson

COACH: 
John Hynes (coach sedan 2015)

Den här artikeln handlar om: