Anton Lander.
Nyheter

UPPGIFTER: Har ryktats om en återkomst till SHL – hit går han

ANNONS

På senare tid har det spekulerats i Anton Landers kommande klubbadress. Nu tyder allt på att det blir KHL för svensken.

För en dryg månad sedan skrev nwt.se att Anton Lander fanns på Färjestads radar. Nu tyder trovärdiga uppgifter på att det blir KHL för 26-åringen istället. Enligt den ryska hockeyjournalisten Igor Eronko har Lander kommit överens om ett kontrakt med AK Bars Kazan.

Lander kom upp i Timrå som junior och spelade fyra SHL-säsonger med klubben innan han 2011 åkte över till Edmonton för att försöka ta en plats i NHL. Under sina sex säsonger i organisationen blev det 35 poäng på 215 NHL-matcher. I AHL gick det dock bättre poängmässigt där han nästan snittat en poäng per match under de fem säsonger han spelat farmarhockey.

2015 fanns Anton Lander med i Sveriges VM-trupp.

Den här artikeln handlar om: