170224 Leksands William Wikman jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Fršlunda och Leksand den 24 februari 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89 …
SHL

Allsvensk igår kväll – 24 timmar senare sänkte han Frölunda i Göteborg

ANNONS

Leksand tycks inte ge sig utan strid i botten av SHL. På fredagskvällen tog man en tung trea när man nära på körde över Frölunda borta med klara 5-1 efter två mål av junioren William Wikman – som spelade allsvenskt med Västerås så sent som igår.
– Jag är väl lika hungrig som alla andra juniorer och när vi väl får chansen uppe i A-laget brukar vi vara väldigt sugna på att visa upp oss, säger William Wikman.

Leksand vaknade till ordentligt på fredagskvällen och såg till att ta tre för klubben blytunga poäng i bottenstriden när man slog Frölunda borta med 5-1 i den första matchen i lagens dubbelmöte.
Man vann dessutom genom ett ganska övertygande spel i en match som hade en del ganska sköna vinklar.

Dels William Wikman, spelaren som varit utlånad till Västerås i HockeyAllsvenskan och så sent som igår kväll spelade mot AIK. Han kallades in lagom till Frölunda-matchen och stänkte snyggt in matchens första mål.
– Jag är väl lika hungrig som alla andra juniorer och när vi väl får chansen uppe i A-laget brukar vi vara väldigt sugna på att visa upp oss, säger Wikman till C More och sade även att han fick veta igår förmiddag, innan matchen mot AIK, att han skulle spela mot Frölunda redan på fredagen.
Wikman blev tvåmålsskytt i matchen. Han satte även avslutande 5-1.

I andra perioden fick matchen en annan story. Patrik Norén, backen som värvades från Almtuna inför säsongen och tidigare spelat allsvenskt med Leksand, sköt sitt livs första SHL-mål när han fick in 2-0-målet i sin 37:e SHL-match.
– Det var skönt att få sätta första. Jag gjorde ju ett tidigare under säsongen, men då blev jag av med det i paus. Får se om jag får behålla det här då…

När man trodde att Frölunda kanske skulle börja hämta in ledningen i tredje perioden gjorde Leksand två snabba mål tidigt i perioden fram till 4-0. Éric Castonguay sköt 3-0 med sin första poäng efter sju raka poänglösa matcher och strax därpå spelade han fram János Hári till 4-0.

Atte Engren i Leksands mål stoppade 41 skott under matchen, 20 av dem kom i sista perioden men den mest minnesvärda var när han plockade unge Rasmus Dahlin närskott i andra perioden. En räddning som hindrade Dahlin från att göra vad som mycket väl hade kunnat bli säsongens mål, sedan han grundlurat två Leksandsspelare i en solokörning fram till mål.

Leksands seger innebär att man ‘bara’ är sju poäng bakom Örebro som ligger närmast ovanför kvalstrecket. Man passerade också Rögle och lämnade jumboplatsen.

Frölundas förlust skapar i sin tur en än större täthet om platserna bakom ligaledande Växjö. HV71 och Frölunda har 86 poäng, Linköping har 85 och både Brynäs och Skellefteå har 83.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL