Winnipeg
Topp 75: De största talangerna utanför NHL 2015

För några månader sedan släppte The Hockey News sin årliga lista över de 75 största talangerna utanför NHL. Här nedan kan ni ta del av rankingen med lite kommentarer från min sida.

Future Watch är ett specialnummer som The Hockey News släpper varje år för att känna av temperaturen bland de största hockeytalangerna utanför NHL. Utöver den ranking som jag delar med mig av här nedan innehåller numret även individuella rankingar för var och en av NHL-klubbarna, där de tio mest lovande spelarna i varje lag listas.

Eftersom THN har blivit allt svårare att komma över i fysiskt format i Sverige är mitt råd för er som har smartphone eller läsplatta att lösa en prenumeration via Zinio. För drygt 250 kronor får man 29 nummer av magasinet på ett år, inklusive alla grymma specialnummer där Future Watch ingår. Annars kan ni köpa lösnumret av Future Watch för cirka 25 kronor. Prisvärt så det förslår även om det i mitt tycke är svårt att slå en fysisk tidning.

Future Watch 2015.

Nog om det och åter till rankingen här nedan. Sammanställningen av The Hockey News lista görs med hjälp av 17 NHL-scouter och general managers som får ranka de 75 största talangerna som är knutna till/draftade av ett NHL-lag, därför saknas spelare som Connor McDavid, Jack Eichel och Noah Hanifin som är aktuella för draften i sommar. Rösterna räknas samman och görs om enligt ett poängsystem. Den spelare som får ihop flest poäng hamnar högst på listan.

Det scouterna framför allt tar hänsyn till är hur pass stor potential spelarna har att bli stjärnor i NHL inom en tidsram på fem till tio år.

Observera att jag inte har något att göra med själva rankingen. Däremot har jag skrivit texterna om var och en av spelarna och där bidragit med egna åsikter.
Observera även att vissa av spelarna slagit sig in i och till och med etablerat sig i NHL sedan omröstningen genomfördes och rankingen sattes. Därför är den på intet sätt perfekt.

Om ni är intresserade av de senaste årens rankingar så finner ni dem här:
* Future Watch 2010
* Future Watch 2011
* Future Watch 2012
* Future Watch 2013
* Future Watch 2014

75) Hudson Fasching, fw, Minnesota (NCAA)
Draftad av Los Angeles som 118:e spelare 2013, trejdad till Buffalo 5/3 2014
Den storvuxne och skridskostarke forwarden var en av USA:s bästa spelade under JVM i Malmö, men stagnerade under den gångna säsongen och tog ett steg tillbaka statistiskt i collegehockeyn.

74) Brendan Lemieux, fw, Barrie (OHL)
Draftad av Buffalo som 31:a spelare 2014, trejdad till Winnipeg 11/2 2015.
Här har inte äpplet fallit långt ifrån trädet. Precis som pappa Claude är Brendan Lemieux en superpest som gillar att reta gallfeber på motståndarna. Vet dessutom var målet är beläget. Sköt 41 mål på 57 matcher och kryddade det med 145 utvisningsminuter i OHL.

73) Joe Morrow, b, Providence (AHL)
Draftad av Pittsburgh som 23:e spelare 2011, trejdad till Dallas 24/3 2013, trejdad till Boston 4/7 2013.
Offensiv 22-årig back som fortfarande inte har fått sitt genombrott i AHL. NHL-debuterade för Bruins den gångna säsongen, men har lpångt ifrån infriat förväntningarna.

72) Ryan Hartman, fw, Rockford (AHL)
Draftad av Chicago som 30:e spelare 2013.
Amerikanen må vara kortvuen, men spelar en fysisk och attitydstinn hockey där han gillar att irritera motståndarna. Hade 120 utvisningsminuter under sin första seniorsäsong och fick spela fem NHL-matcher.

Petr Mrazek.

71) Petr Mrazek, mv, Detroit (NHL)
Draftad av Detroit som 141:a spelare 2010.
Fick sitt genombrott i NHL sent på säsongen och fick förtroendet i slutspelet. Kan utmana ojämne Jimmy Howard på allvar nästa säsong, då skadeförföljde Jonas Gustavsson knappast får vara kvar i Detroit.

70) Nikolaj Goldobin, fw, IFK Helsingfors (Finland)
Draftad av San José som 27:e spelare 2014.
San José placerade den 19-årige ryssen i finska ligan den gångna säsongen och fick se honom ta ett par steg i rätt riktning. Imponerade på JVM och avslutade säsongen med AHL-spel. Smart och giftig forward.

69) Jared McCann, c, Sault Ste. Marie (OHL)
Draftad av Vancouver som 24:e spelare 2014.
Vass offensiv center som imponerade med 81 poäng på 56 matcher i OHL. Riktigt bra skridskoåkare som redan har ett skott som håller NHL-klass.

68) Emile Poirier, fw, Adirondack (AHL)
Draftad av Calgary som 22:a spelare 2013.
Rivig forward med potential att bli en pålitlig målskytt i NHL – om han hittar jämnheten i sitt spel. 20-åringen spelade sex NHL-matcher för Calgary den gångna säsongen.

67) Connor Hellebuyck, mv, St. John’s (AHL)
Draftad av Winnipeg som 130:e spelare 2012.
Lämnade college och gjorde omedelbar sådan succé i AHL att han fick chansen i farmarligans All-Star Game. Det stora genombrottet kom vid VM i Tjeckien där han ledde USA till bronsmedalj efter att ha varit hela turneringens bästa målvakt.

66) Jason Dickinson, c, Guelph (OHL)
Draftad av Dallas som 29:e spelare 2013.
OHL-mästaren från 2014 var en av de sista som ratades från spel i det guldvinnande kanadensiska JVM-laget. Imponerade med 71 poäng på 56 matcher i OHL, men är även bra i defensiven.

65) Ian McCoshen, b, Boston College (NCAA)
Draftad av Florida som 31:a spelare 2013.
Storvuxen och rejäl back som har ett bra spelsinne. Kommer att göra minst en collegesäsong till och således inte följa med backpartnern Mike Matheson (nummer 60 på den här listan) till Panthers organisation.

Markus Granlund.

64) Markus Granlund, c, Adirondack (AHL)
Draftad av Calgary som 45:e spelare 2011.
Inte en talang av samma kaliber som storebror Mikael, men ändå en spelare som Calgary har stora förhoppningar på. Står på gränsen till att ta en ordinarie tröja i NHL. Gjorde 48 NHL-matcher den gångna säsongen och fick istid i några slutspelsmatcher.

63) Pavel Butjnevitj, fw, Severstal Tjerepovets (KHL)
Draftad av New York Rangers som 75:e spelare 2013.
Hal och oförutsägbar forward som har imponerat stort under de två senaste säsongernas JVM. Har förlängt kontraktet med sin KHL-klubb och kommer inte till Nordamerika kommande säsong, trots påstått hårda påtryckningar från New York Rangers.

62) Vladislav Namestnikov, c, Tampa Bay (NHL)
Draftad av Tampa Bay som 27:e spelare 2011.
Under sin tredje säsong i Tampa Bay Lightnings organisation tycks 22-åringen ha spelat till sig en plats i NHL. Bra i alla tre zonerna. Har visat i AHL att han har de offensiva verktygen att kunna producera.

61) Matt Puempel, fw, Binghamton (AHL)
Draftad av Ottawa som 24:e spelare 2011.
Vräkte in 30 mål som rookie i AHL 2013/14 och är en naturlig målskytt, men efter att ha följt upp succén med tolv mål den gångna säsongen pratades det om en andraårsförbannelse. Spelade 13 NHl-matcher för Ottawa Senators under säsongen.

60) Mike Matheson, b, Boston College (NCAA)
Draftad av Florida som 23:e spelare 2012.
Den skridskoskicklige, offensive backen valde att skriva NHL-kontrakt med Florida efter sin tredje collegesäsong med Boston College. Behöver bli bättre defensivt, men har alla verktyg för att bli en produktiv powerplay-back i NHL.

59) Shayne Gostisbehere, b, Lehigh Valley (AHL)
Draftad av Philadelphia som 78:e spelare 2012.
Den lille, spelskicklige backen trasade sönder knäet redan fem AHL-matcher in på säsongen och fick sin första seniorsäsong förstörd. Philadelphia Flyers gav honom två NHL-matcher sent på säsongen för att ge honom inspiration inför hösten.

58) Jared Tinordi, b, Hamilton (AHL)
Draftad av Montréal som 22:a spelare 2010.
Jättebacken, son till förre NHL-kaptenen Mark Tinordi, har behövt tid på sig att ”växa i” sin stora kropp. Har spelat 43 NHL-matcher de senaste tre säsongerna och tycks nu bulta på porten till Montréal Canadiens. Kommer att ges en ordentlig chans att ta plats i laget till hösten.

Oliver Bjorkstrand.

57) Oliver Bjorkstrand, fw, Portland (WHL)
Draftad av Columbus som 89:e spelare 2013.
Liten men naggande god. Det danska löftet vann både mål- och poängligan i WHL efter att ha skjutit 63 mål och gjort 118 poäng på 59 matcher. Imponerade stort i den danska toppkedjan tillsammans Nikolaj Ehlers på JVM.

56) Jacob Markström, mv, Utica (AHL)
Draftad av Florida som 31:a spelare 2008, trejdad till Vancouver 4/3 2014.
Polletten har ramlat ned, säger de som följer Markström noga. En mognare och bättre tränad målvakt har fått ett lyft i AHL vid 25 års ålder. Knackar på porten till NHL och kan få chansen till hösten om Vancouver väljer att trejda Eddie Läck, som sitter på utgående kontrakt.

55) Ty Rattie, fw, Chicago (AHL)
Draftad av St. Louis som 32:a spelare 2011.
Vräkte in poäng som junior, men har inte fått samma lyft i AHL. Sköt 31 mål som rookie för St. Louis farmarlag, men fick se sin produktion sjunka till 21 mål under en skadefylld säsong i år. Har inte visat framfötterna när han har fått chansen i NHL.

54) Chris Bigras, b, Owen Sound (OHL)
Draftad av Colorado som 32:a spelare 2013.
Storvuxen back med offensiva egenskaper. Snittade över en poäng per match i OHL, men misslyckades ändå med att återta sin plats i Kanadas JVM-lag efter att ha varit med i Malmö 2014.

53) Kerby Rychel, fw, Springfield (AHL)
Draftad av Columbus som 19:e spelare 2013.
Sonen till tidigare slagskämpen Warren Rychel är en powerforward som visade upp både tuffhet och mjuka handleder som junior i OHL. Under sin första seniorsäsong gjorde han fem NHL-matcher med Columbus.

52) Vladislav Kamenjev, c, Magnitogorsk (KHL)
Draftad av Nashville som 42:a spelare 2014.
Storvuxen tvåvägscenter som gjorde en imponerande rookiesäsong i KHL vid 18 års ålder. Har brutit kontraktet med Magnitogorsk och kan hamna i Nordamerika redan till hösten.

Anthony DeAngelo.

51) Anthony DeAngelo, b, Sault Ste. Marie (OHL)
Draftad a Tampa Bay som 19:e spelare 2014.
Talangen har ingen ifrågasatt, men inför draften förra sommaren fanns det mängder med frågetecken kring den talangfulle amerikanske backen på grund av allt strul kring hans person under tiden i Sarnia Sting. Tystade kritiken genom att vinna backarnas poängliga i OHL med sina 89 poäng på 55 matcher. Kommer att bli spännande att följa i AHL till hösten.

50) Teemu Pulkkinen, fw, Grand Rapids (AHL)
Draftad av Detroit som 111:e spelare 2011.
Under sin andra hela säsong i Nordamerika dominerade den finske snipern med eftertryck i AHL och fick en hel del chanser att spela NHL-hockey med Detroit Red Wings. Vid 23 års ålder är Pulkkinen redo för NHL, men frågan är om chansen verkligen kommer i Detroit. Många klubbar är intresserade av att värva honom, däribland Toronto.

49) Ryan Sproul, b, Grand Rapids (AHL)
Draftad av Detroit som 55:e spelare 2011.
Storvuxen men tunn back som tog ett steg bakåt den gångna säsongen. Har massor med potential, men har fallit på efterkälken i kampen om speltid i NHL, där Xavier Ouellet och Aleksej Martjenko har gått före 22-åringen.

48) Christian Dvorak, c, London Knights
Draftad av Arizona som 58:e spelare 2014.
Offensiv katalysator som studsade tillbaka ordentligt efter ett skadedrabbat fjolår. Gjorde 109 poäng på 66 OHL-matcher och visade inte minst upp spektakulära playmaker-egenskaper.

47) Nic Petan, c, Portland (WHL)
Draftad av Winnipeg som 43:e spelare 2013.
Liten i rocken, men ändå med potential att bli en produktiv NHL-spelare. 20-åringen var en av tre kanadensiska JVM-guldmedaljer som delade på segern i turneringens poängliga med elva poäng på sju matcher. Kan spela NHL-hockey redan i höst.

46) Thatcher Demko, mv, Boston College (NCAA)
Draftad av Vancouver som 36:e spelare 2014.
Atletisk och följsam målvakt som har imponerat stort under sina två första collegesäsonger i Boston. Var även en av JVM:s främsta målvakter i Toronto senast med en räddningsprocent på 93,4.

Adrian Kempe.

45) Adrian Kempe, fw, Manchester (AHL)
Draftad av Los Angeles som 29:e spelare 2014.
Han har till stora delar haft en tung säsong i Modo med svårigheter att hitta motståndarmålet. Det gick desto bättre på JVM där hans prickskytte resulterade i fyra mål på sex matcher. Har imponerat i AHL-slutspelet Calder Cup sedan han flyttade till USA sent på säsongen.

44) Joel Armia, fw, St. John’s (AHL)
Draftad av Buffalo som 16:e spelare 2011, trejdad till Winnipeg 11/2 2015.
Den storvuxne och kraftfulle finländaren har inte riktigt hittat rätt sedan han kom till Nordamerika. Efter att ha nosat på 20 mål i finska ligan som junior har det bara blivit 19 mål på 107 AHL-matcher. Ett svagt facit för en spelare som klassats som en målskytt. Trejden till Winnipegs organisation har tagit honom längre från NHL än vad som var fallet i Buffalo.

43) Nick Paul, fw, North Bay (AHL)
Draftad av Dallas som 101:a spelare 2013, trejdad till Ottawa 1/7 2014.
Stor och oöm center som kom till Ottawas organisation när man släppte ifrån sig Jason Spezza till Dallas. Vann JVM-guld med Kanada och visade upp ett fint tvåvägsspel turneringen igenom.

42) Xavier Ouellet, b, Grand Rapids (AHL)
Draftad av Detroit som 48:e spelare 2011.
Detroit Red Wings låter sina spelare mogna i AHL länge och väl innan de släpps ut på grönbete bland de stora gossarna. Den franskfödde 21-åringen är ett bevis på att det är en framgångsrik metod. Under sin andra AHL-säsong tog han sig ett stort steg närmare NHL och var ombytt i 21 matcher för Red Wings. Spelar ett enkelt och okomplicerat men effektivt backspel.

41) Malcolm Subban, mv, Providence (AHL)
Draftad av Boston som 24:e spelare 2012.
P.K. Subbans yngre bror står på farstun till NHL och ett backup-jobb bakom Tuukka Rask. Att 21-åringen har närmat sig spel i Boston märktes inte minst på Bostons lagledning när man tillät Niklas Svedberg att försvinna till KHL. En extremt atletisk och smidig målvakt som behöver jobba på sin teknik.

40) Ryan Pulock, b, Bridgeport (AHL)
Draftad av New York Islanders som 15:e spelare 2013.
Den extremt hårdskjutande backen pangade in 17 mål från blålinjen som rookie i AHL. Det offensiva spelet är det inget fel på, men 20-åringen måste lära sig att hantera försvarsspelet om han ska bli en NHL-spelare på sikt.

39) Steve Santini, b, Boston College (NCAA)
Draftad av New Jersey som 42:a spelare 2013.
Fick stora delar av säsongen förstörd av en handledsskada och missade bland annat JVM i sviterna efter skadan. Storvuxen, rejäl och tacklingsvillig amerikan som New Jersey ser som en framtida topp två-back.

38) Michail Grigorenko, c, Rochester (AHL)
Draftad av Buffalo som 12:e spelare 2012.
Dominant som junior, men allt annat än imponerande sedan han klev in i den nordamerikanska proffscirkusen. Tre säsonger i rad har 21-åringen misslyckats med att ta plats i Buffalo Sabres. Med tanke på att Sam Reinhart och Jack Eichel lär lägga beslag på de två första centerplatserna i Buffalo framöver är det ovisst om Grigorenko verkligen har en framtid i klubben. Spelsinnet och tekniken finns där, men många ifrågasätter om ryssen har tävlingsinstinkten för att bli en produktiv NHL-spelare.

Kasperi Kapanen.

37) Kasperi Kapanen, fw, KalPa (Finland)
Draftad av Pittsburgh som 22:a spelare 2014.
Sami Kapanens talangfulla son var inte alltför långt från att spela till sig en plats i Pittsburgh redan under fjolårets träningsläger. I stället blev det spel i moderklubben KalPa där han gjorde framsteg som spelare. Var i likhet med många andra finska stjärnor en stor besvikelse på JVM, där det bara blev ett mål på fem matcher.

36) Travis Sanheim, b, Calgary (WHL)
Draftad av Philadelphia som 17:e spelare 2014.
Dynamisk offensiv back med bra storlek som nästan snittade en poäng per match i WHL. Behöver lägga på sig muskler innan han är i närheten av NHL-spel, men har skridskoåkningen, spelsinnet och skottet.

35) Brett Ritchie, fw, Texas (AHL)
Draftad av Dallas som 44:e spelare 2011.
Powerforward som nosar på en ordinarie tröja i NHL. Spelade 31 matcher för Dallas som rookie och såg stundtals ut att höra hemma i ligan. Inte lika talangfull som lillebror Nick, nummer 16 på den här listan.

34) Brendan Perlini, fw, Niagara (OHL)
Draftad av Arizona som 12:e spelare 2014.
Den engelskfödde forwarden är stor, kraftfull och målfarlig. Trots att han bröt handen på försäsongen kom han tillbaka starkt och gjorde 60 poäng på 43 matcher för Niagara i OHL. Arizonas klubbledning ser gärna att han blir lite hungrigare och mer attitydstinn i sitt spel.

33) Jakub Vrána, fw, Hershey (AHL)
Draftad av Washington som 13:e spelare 2014.
Vrána blandade och gav för Linköping i SHL, men visade framfötterna i slutspelet där han bidrog med fyra mål på elva matcher. Imponerade för Hershey i AHL när SHL-säsongen tagit slut för LHC. Skridskoskicklig och tekniskt lagd målgörare med fina handleder.

32) Zach Fucale, mv, Québec (QMJHL)
Draftad av Montréal som 36:e spelare 2013.
Hade en ojämn säsong i QMJHL, där han till en början hade svårt att finna sig till rätta efter att ha trejdats från Halifax till Québec. Var stabil när Kanada tog guld på JVM och avslutade säsongen med både QMJHL-final och Memorial Cup-slutspel, utan att vinna endera mästerskap. Kommer att ges ett par år att utveckla sitt spel i AHL innan han ens får sniffa på NHL-spel. Med Carey Price i sin prime finns det ingen anledning för Montréal att ha bråttom med Fucale.

Samuel Morin.

31) Samuel Morin, b, Rimouski (QMJHL)
Draftad av Philadelphia som elfte spelare 2013.
Tvåmetersbacken krönte en fin säsong med att vinna QMJHL-mästerskapet med Rimouski. Gjorde en hel del poäng i QMJHL, men är i första hand en defensiv, fysisk bjässe som ska vara jobbig att möta. Påminner om Chris Pronger, även om han inte har samma nivå av skicklighet i sitt spel. Tog guld med Kanada på JVM.

30) Ivan Barbasjev, fw, Moncton (QMJHL)
Draftad av St. Louis som 33:e spelare 2013.
Under sin tredje säsong i QMJHL tog den skicklige ryssen ett stort steg framåt genom att skjuta 45 mål och göra 95 poäng på 57 matcher. Svarade dessutom för ett starkt JVM, där han var delad etta i den interna poängligan. Lär spela AHL-hockey till hösten.

29) Nikita Stjerbak, fw, Everett (WHL)
Draftad av Montréal som 26:e spelare 2014.
Fick oväntat nobben från ryska lagledningen inför JVM. Det beskedet kom oväntat då Stjerbak upplevde en väldigt produktiv säsong med Everett Silvertips i WHL. Spelskicklig playmaker med bra storlek och mjuka handleder. Behöver lägga på sig en hel del muskler innan NHL kommer på tal.

28) Haydn Fleury, b, Red Deer (WHL)
Draftad av Carolina som sjunde spelare 2014.
Gick 18 poäng back jämfört med sitt draftår och kom inte med i den kanadensiska JVM-truppen. 18-åringen är i första hand en defensiv back som spelar fysiskt och är jobbigt att möta. Kommer att behöva gott om tid för att uppfylla sin potential.

27) Jacob de la Rose, fw, Montréal (NHL)
Draftad av Montréal som 34:e spelare 2013.
Inledningen på säsongen i AHL var en stor omställning för de la Rose. Men lagom till JVM hade den svenske tvåvägstalangen börjat finna sig till rätta och efter en fin insats i turneringen lyckades han spela till sig en ordinarie plats i Montréal Canadiens. Är sannolikt klar med AHL redan nu och kan fokusera på att spetsa sina kvalitéer som en defensivt pålitlig kugge i lagets tredjekedja. Offensiven kommer att komma med tiden, men lär inte bli det mest primära i 20-åringens repertoar.

26) Mathew Dumba, b, Minnesota (NHL)
Draftad av Minnesota som sjunde spelare 2012.
20-åringen behövde inte speciellt lång tid i AHL för att anses vara redo att ta plats i Minnesota Wild. Med sitt hårda skott och offensiva register är Dumba inte minst en tillgång i powerplay. Han behöver emellertid polera sitt defensiva spel och bli bättre i positionsspelet. Såg spånnande ut i Stanley Cup-slutspelet.

Madison Bowey.

25) Madison Bowey, b, Kelowna (WHL)
Draftad av Washington som 53:e spelare 2013.
Har vräkt in poäng för WHL-mästarna Kelowna de senaste två säsongerna och dessutom varit kapten för laget. Visade hög klass under JVM med sitt spelsinne och hårda skott. Lär behöva tid i AHL för att vänja sig vid seniorhockeyn och dess högre krav på defensiv balans. Kan på sikt vara Mike Greens ersättare i Washington.

24) Derrick Pouliot, b, Wilkes-Barre/Scranton (AHL)
Draftad av Pittsburgh som åttonde spelare 2012.
Efter en synnerligen lyckad juniorkarriär med Portland Winterhawks har 21-årige Pouliot visat att han har kapacitet att bli en stjärnback även i NHL. Första seniorsäsongen innebar en hel del poäng i AHL och en chans att visa upp sig i NHL. Till hösten kommer han troligtvis att ha en framskjuten position i Penguins backhierarki – och få en hel del förtroende i powerplay.

23) Julius Honka, b, Texas (AHL)
Draftad av Dallas som 14:e spelare 2014.
Dallas tvekade aldrig. När chansen uppenbarade sig valde man att placera den unge finländaren i AHL i stället för att skicka tillbaka honom till juniorligan WHL. Som 19-åring levererade han fina 31 poäng i AHL och visade att utvecklingen går som planerat. Dallas har ett par unga backar före Honka i kön. Det gör att han kan fortsätta att ta kliv i AHL och fortsätta att mogna som spelare.

22) Sonny Milano, fw, Plymouth (OHL)
Draftad av Columbus som 16:e spelare 2014.
Den amerikanske pucktrollaren valde bort college-alternativet för att ta snabbaste vägen till NHL. Den gick via OHL och spel för Plymouth Whalers där 19-åringen gjorde 68 poäng på 50 matcher. Kommer troligtvis att spela seniorhockey i AHL till hösten. Behöver putsa till sitt defensiva spel och bli jämnare innan han kan kliva in och spela NHL-hockey för Columbus.

21) Alex Tuch, fw, Boston College (NCAA)
Draftad av Minnesota som 18:e spelare 2014.
Jack Eichels lekkamrat på JVM är en stor och kraftfull forward vars uppgift det ofta är att skapa utrymme för mer skillade kedjekamrater. Har jämförts med en spelare som Philadelphias Wayne Simmonds tack vare sin förmåga att skapa kaos runt motståndarmålet. Lär fortsätta spela collegehockey några säsonger till för att komma närmare NHL.

20) Shea Theodore, b, Seattle (WHL)
Draftad av Anaheim som 26:e spelare 2013.
Bildade ett imponerande stark backpar med Edmontons talang Darnell Nurse när Kanada vann JVM. Duon var inte inne på ett enda mål bakåt med lika många spelare på isen. Theodore är en skridskoskicklig tvåvägsback som antagligen hade fått chansen i NHL i höstas om det inte vore för en olycklig armbågsskada. Snittade mer än en poäng per match i WHL med Settle och hade dessutom nio poäng (4+5) på åtta matcher i AHL under en kort sejour med Norfolk Admirals efter sitt skadeuppehåll.

19) Robby Fabbri, c, Guelph (OHL)
Draftad av St. Louis som 21:a spelare 2014.
Fick delar av säsongen förstörd av den otäcka fotledsskada han drabbades av på JVM. Samlade ändå ihop 25 mål och 51 poäng på 30 OHL-matcher. Fabbri är en offensiv dynamo som får saker att hända på isen. Har mjuka handleder och är vindsnabb på rören. Det som fattas i centimeter kompenseras med hjälp av spelsinne.

Josh Morrissey.

18) Josh Morrissey, b, Kelowna (WHL)
Draftad av Winnipeg som 13:e spelare 2013.
Trejden som tog 20-åringen från Prince Albert Raiders till topplaget Kelowna Rockets var viktig för Josh Morrissey. Han visade redan i fjol att han var på väg att växa ifrån juniorhockey och att han behövde en tuffare utmaning. Det fick han i Kelowna, som vann WHL-mästerskapet och tog Memorial Cup-finalen mot Oshawa Generals till förlängning. En stabil och mycket skicklig back som får hockey att se väldigt enkelt ut. Kom med i JVM:s All-Star Team och var en av orsakerna till att det kanadensiska försvarsspelet var så ramstarkt under turneringen i Montréal och Toronto.

17) Anthony Duclair, fw, Québec (QMJHL)
Draftad av New York Rangers som 80:e spelare 2013, trejdad till Arizona 1/3 2015.
”The Duke” hade ett synnerligen händelserikt hockeyår. Han inledde säsongen med New York Rangers efter ett imponerande träningsläger, vann JVM-guld med Kanada, skickades tillbaka till QMJHL där han fick uppleva såväl ett finalspel mot Rimouski som en Memorial Cup-turnering på hemmais i Québec City. Just ja, så blev han trejdad till Arizona Coyotes också. Det för det positiva med sig att han i framtiden får möjlighet att återförenas med Max Domi, som tillsammans med Sam Reinhart var hans kedjekamrat i JVM. Speedig och vass forward som har målkänsla. Sköt åtta poäng på sju JVM-matcher.

16) Nick Ritchie, fw, Sault Ste. Marie (OHL)
Draftad av Anaheim som tionde spelare 2014.
Kan vara nästa stora powerforward att slå sig in i NHL. 19-åringen hade ett tungt JVM och kom inte riktigt till sin rätt i det kanadensiska spelsystemet, men visade inte minst i OHL-slutspelet att han är en kraft att räkna med. Kan konkurrera om en NHL-tröja redan i höst, men behöver hitta en jämnare nivå i sitt spel och bli mer disciplinerad.

15) Jake Virtanen, fw, Calgary (WHL)
Draftad av Vancouver som sjätte spelare 2014.
En axeloperation förra sommaren gjorde att det dröjde innan den finskättade 18-åringen fick fart på grejerna. Virtanen är en aggressiv powerforward med bra fart och driv. Experter har ifrågasatt spelsinnet och undrat om han kan bli mer än en Taylor Pyatt-typ i en tredjekedja. Vann JVM-guld med Kanada i Toronto.

Kevin Fiala.

14) Kevin Fiala, fw, Milwaukee (AHL)
Draftad av Nashville som elfte spelare 2014.
Det blev en rörig säsong för schweizaren som åkte fram och tillbaka mellan Sverige och Nordamerika som en skottspoling. Hade precis hunnit finna sig till rätta i HV71 efter all turbulens när Nashville Predators kallade över honom till tjänstgöring i AHL. Fick spela en NHL-match i grundserien och ytterligare en i slutspelet. Har alla offensiva verktyg för att bli en produktiv stjärna i NHL. Det enda som fattas är den fysiska utvecklingen och en större mognad på och utanför isen.

13) Griffin Reinhart, b, Bridgeport (AHL)
Draftad av New York Islanders som fjärde spelare 2012.
Den storvuxne, defensiva kuggen visade snabbt att han behövde tid att mogna i AHL efter en lite ojämn inledning på NHL-säsongen. Fick åtta grundseriematcher med Islanders totalt. Det lär bli fler nästa säsong, men eftersom klubben har skaffat sig en imponerande backuppsättning de senaste åren finns det ingen anledning att stressa fram Reinhart. Som så många andra storvuxna backar kommer han att behöva tid för att bli bekväm med spelet och inte minst farten i NHL.

12) Michael Dal Colle, fw, Oshawa (OHL)
Draftad av New York Islanders som femte spelare 2014.
OHL- och Memorial Cup-mästare med Oshawa Generals. Den speedige forwarden fick upprättelse efter att ha varit den sista forwarden att bli petad från det kanadensiska JVM-laget. Kombinerar kraft, speed och spelsinne i en häftig mix som får honom att liknas vid spelare som Jevgenij Malkin och Eric Staal. Har en del att jobba med vad gäller fysen för att bli den stjärnspelare som New York Islanders hoppas att han ska bli.

11) William Nylander, c, Toronto (AHL)
Draftad av Toronto som åttonde spelare 2014.
Hans lysande offensiva spel i SHL med Modo följdes upp av ett produktivt JVM där Nylander var poängbäst bland svenskarna. Toronto tyckte emellertid inte att SHL var tillräckligt fysiskt och valde därför att flytta över svensken till Nordamerika och avsluta säsong med spel i AHL, för att förbereda honom för NHL. Nylander hade en trevande start i farmarligan, men blev allt bättre ju längre säsongen led och var en av nyckelspelarna som såg till att Toronto Marlies kvalificerade sig för Calder Cup-slutspel. Den fysiska utvecklingen avgör sannolikt om det blir NHL-spel till redan hösten. Spelsinnet och skridskoåkningen håller redan NHL-klass.


Foto: All Over Press

10) Dylan Larkin, c, Grand Rapids (AHL)
Draftad av Detroit som 15:e spelare 2014.
Hade det inte varit för Jack Eichels dominants säsong i NCAA och fina insats på VM hade kanske Dylan Larkin fått lika mycket uppmärksamhet som han förtjänade. 18-åringen var nämligen dominant under sin första collegesäsong och samlade ihop 47 poäng på 35 matcher som freshman. Han överglänste dessutom Eichel på JVM och gjorde bra ifrån sig på senior-VM i Tjeckien, om än i en begränsad roll. Efter VM tog han beslutet att bli proffs och även om Detroit Red Wings gillar att låta sina spelare mogna i AHL innan de får komma upp och spela NHL-hockey skulle ingen bli förvånad om Larkin faktiskt får en del speltid med de stora gossarna kommande säsong. Hans utveckling så här långt har varit enastående. Har fantastisk speed, bra teknik och mycket bra passningsspel. Kan mycket väl bli den som tar över rollen som förstacenter efter Pavel Datsiuk.


Foto: All Over Press

9) Teuvo Teräväinen, c, Chicago (NHL)
Draftad av Chicago som 18:e spelare 2012.
Efter fjolårets JVM-succé hade finländaren enorma krav på sig att kliva in och leverera i NHL direkt. Eftersom Chicago har all talang i världen fanns inte samma kravbild internt. Blackhawks lät 20-åringen gå fram och tillbaka mellan Chicago och farmarlaget Rockford innan han lagom till slutspelet tycktes finna en nivå som tillfredsställde alla. Teräväinen är ett spelsnille som på sikt kommer att ge Blackhawks ett perfekt centerkomplement till Jonathan Toews. Det skulle inte förvåna om han redan till hösten tar rollen som andracenter med Brad Richards ute ur bilden.


Foto: All Over Press

8) Andrej Vasiljevskij, mv, Tampa Bay (NHL)
Draftad av Tampa Bay som 19:e spelare 2012.
Det är Ben Bishop som har tagit Tampa Bay Lightning till Stanley Cup-final, men det är Andrej Vasiljevskij som är klubbens framtid mellan stolparna. När den 19 år äldre landsmannen Jevgenij Nabokov lade av kastades Vasiljevskij omedelbart in i hetluften som Bishops reserv och visade per omgående att han klarade av att hantera skyttarna i NHL. Vid 20 års ålder är han ett av de mest spännande, unga målvaktsnamnen i NHL.


Foto: All Over Press

7) Darnell Nurse, b, Sault Ste. Marie (OHL)
Draftad av Edmonton som sjunde spelare 2013.
Edmonton Oilers har varit dåliga på att drafta backar på senare tid. Det har skapat något av en obalans i organisationen där talangnivån mellan backar och forwards blivit väldigt påtaglig. Darnell Nurse kommer att hjälpa klubben att balansera ut den ojämnheten. Den starke tvåvägsbacken skickades tillbaka till OHL och topplaget Sault Ste. Marie Greyhounds efter att ha inlett säsongen med Oilers. Sett till hur säsongen utvecklades i Edmonton var det sannolikt det bästa som kunde han hänt 20-åringen. Han fick inte bara vara med om en lång slutspelsresa i OHL, utan även ha en nyckelroll i det kanadensiska JVM-laget som tog guld i Toronto. Nurse bildade ett ramstark backpar med Shea Theodore och duon var inte inne på ett enda baklängesmål med lika många spelare på isen under hela turneringen. Kommer garanterat att spela NHL-hockey med Oilers till hösten.


Foto: All Over Press

6) Anthony Mantha, fw, Grand Rapids (AHL)
Draftad av Detroit som 20:e spelare 2013.
”En väldigt, väldigt, väldigt stor besvikelse.” Så beskrev Detroit Red Wings-bossen Jimmy Devellano jättelöftet Anthony Manthas första seniorsäsong. Mantha var dominant i QMJHL förra säsongen och snittade ett mål per match för Val d’Or Foreurs i både grundserien och slutspelet. Då pratade många om att han skulle vara redo att kliva in i NHL direkt. Men efter att ha drabbats av en olycklig skada då han bröt benet under Red Wings rookieturnering tog det stopp. 20-åringen hamnade på efterkälken träningsmässigt sett och kom snett in i säsongen. Manthas produktion i AHL har varit medioker, men en bra sommarfys och en mer framskjuten roll i Grand Rapids nästa säsong kan ge ett lyft. Devellanos hårda ord till trots finns det fortfarande en stor tilltro till Manthas potential i klubben.


Foto: All Over Press

5) Max Domi, fw, London (OHL)
Draftad av Arizona som 12:e spelare 2013.
Arizona skriker efter spelare med offensiv potential. Det är precis vad man får i Max Domi. Till skillnad från farsan Tie, en ökänd slagskämpe under sina drygt tusen NHL-matcher, har sonen begåvats med spelsinne och mjuka handleder. Domi den yngre var strålande på JVM i Toronto och en av Kanadas främsta forwards när guldet säkrades. Han gjorde dessutom över 100 poäng för London Knights i OHL. Det mesta tyder på att han kommer att vara redo att kliva in i NHL redan till hösten. Inte minst med tanke på bristerna i Arizonas lagbygge.

4) Nikolaj Ehlers, fw, Halifax (QMJHL)
Wow, vilken speed! Att följa Nikolaj Ehlers framfart på isen kräver lika mycket koncentrationen som att möta honom på densamma. Tittar du bort för en sekund kommer han att ha svischat förbi. Dansken kom mycket nära att ta en plats i Winnipeg Jets direkt efter draften, men skickades slutligen tillbaka till Halifax Mooseheads och bjöd på en hundrapoängssäsong trots att han bara spelade drygt 50 matcher. Hade ett mäktigt JVM där hans briljans gjorde att Danmark kvalificerade sig för sin första kvartsfinal. Om inget går alldeles snett bör han få en rejäl NHL-chans till hösten.


Foto: All Over Press

3) Leon Draisaitl, c, Kelowna (WHL)
Draftad av Edmonton som tredje spelare 2014.
Det blev en säsong att minnas för Leon Draisaitl, allmänt utpekad som den största tyska talangen någonsin. Han fick inleda säsongen med spel i NHL, men hade det tufft under de 37 matcher det blev innan han skickades tillbaka till WHL. Där blev det spel med topplaget Kelowna Rockets. Efter att ha kommit in i gängorna efter besvikelsen över att bli bortskickad visade det sig bli en riktigt bra lösning. Kelowna vann WHL-mästerskapet och Draisaitl fick pris som slutspelets MVP. Samma utmärkelse fick han för sin insats i Memorial Cup, där Kelowna kom en övertidsförlust från att bli mästare. Det finns dock frågetecken kring huruvida Draisaitl har en framtid i Edmonton. Efter att ha vunnit draftlotteriet har Oilers Connor McDavids inträde att se fram emot. Dessutom finns det redan en skicklig ung center i Ryan Nugent-Hopkins i laget. Mycket talar för att Draisaitl blir den som får flytta på sig.


Foto: All Over Press

2) Sam Bennett, c, Calgary (NHL)
Draftad av Calgary som fjärde spelare 2014.
Sam Bennetts möjligheter att spela NHL-hockey tycktes blåsa bort med vinden när han tvingades operera axeln inför säsongen. Men efter att ha svarat för 24 poäng på elva matcher efter comebacken med Kingston Frontenacs i OHL belönade Flames honom med en NHL-debut i grundseriens allra sista match. Det gav lagledningen så pass blodad tand att han fick chansen att spela i samtliga elva slutspelsmatcher. Bennett sköt tre mål i slutspelet och ser ut att vara redo att göra ett rejält avtryck i NHL till hösten. Tillsammans med Sean Monahan och Johnny Gaudreau utgör han navet i den ungdomliga satsning som Flames har lanserat. En kvick, skicklig, intensiv och väldigt lurig spelare.


Foto: All Over Press

1) Sam Reinhart, c, Kootenay (WHL)
Draftad av Buffalo som andra spelare i draften 2014.
Det började rätt illa, men blev desto bättre. Sam Reinhart överväldigades av spelet i NHL när Buffalo Sabres kastade in honom i säsongsstarten. Det blev ganska snabbt tydligt att andravalet i förra sommarens draft inte var fysiskt redo att möta krav som NHL ställer på sina spelare. Därför skickades han tillbaka till Kootenay i WHL för att utvecklas i en lugnare takt och lägga mer tid i gymmet. Baserat på hur bra han spelade på JVM var det rätt val. Reinhart var en av turneringens mest lysande stjärnor och centrade en effektiv kanadensisk toppkedja med Anthony Duclair och Max Domi på varsin vinge. Han delade vinsten i både mål- och poängligan och kom med i turneringens All-Star Team. Till hösten kommer Reinhart att få en ny chans att spela sig till en centerplats i Buffalo, men med tanke på att klubben befinner sig i en ombyggnadsfas finns det ingen anledning att stressa. Mer speltid och större förtroende i AHL kan vara en smart lösning för unga spelare som behöver vänja sig vid seniorhockeyn. Sam Reinhart är en oerhört klok och begåvad center som bidrar i alla tre zonerna. Han har dessutom ledaregenskaper som kan göra honom till lagkapten i NHL på sikt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 27 november
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten