Sök
Frans Nielsen.
Nyheter

Frans Nielsen öppnar för spel i Malmö: ”Har bra kontakt med Sylvegård”

30-årige Frans Nielsen är just nu en NHL:s bästa andracentrar.
En högklassig spelare – som alla Redhawksfans kan börja drömma om nu.
– Vi funderar faktiskt på att bosätta oss i Malmö någon gång. Malmö betyder otroligt mycket för mig, säger Nielsen till hockeysverige.se.

ANAHEIM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Frans Nielsen utsågs så sent som 2013 till NHL:s näst mest underskattade spelare (efter Loui Eriksson) när Sports Illustrated gjorde en stor spelarenkät.

Frågan är om det inte är dags att skrota det epitet nu. Efter två raka säsonger med klart över en halv poäng per match och starkt defensivt spel är det ganska tydligt att Frans Nielsen tillhör en av ligans bästa andracentrar.

Något Islanders kapten och fixstjärna John Tavares instämmer i – även om han inte är redo att skrota epitetet än.
– Han är en av de mest underskattade spelarna i ligan. Hans offensiva spel har kommit igång de senaste två åren och han spelar alltid mot motståndarnas toppkedja för att stänga ner den, han gör ett jättejobb, säger Tavares.

Tavares och Nielsen har varit lagkompisar sedan supertalangens debut hösten 2009. De känner varandra väl och sitter bredvid varandra i Islanders omklädningsrum.
– Det är först och främst en fantastisk person, en kille som verkligen bryr sig om sina lagkamrater och det betyder mycket för gruppen. Killarna har stor respekt för honom på grund av vem han är, men också hur han spelar, säger Tavares och fortsätter:
– Jag har lärt mig mycket av honom, han har varit så bra mot mig. Man inser de här små sakerna han gör och att han inte tar några genvägar. Han gör helt enkelt rätt saker och är en väldigt smart spelare, det lär du dig mycket av.

Nielsen skrockar när han får höra Tavares beröm.
– Hehe, jo absolut. Men jag vet inte vad det är han har lärt sig. Fast det är klart, vi har spelat ihop i många år och sitter bredvid varandra så det är klart vi snackar mycket om olika spel och så. Det är en jättebra kille, väldigt seriös. Det är bara hockey, hockey, hockey.


Foto: All Over Press

”EN AV DE SPELARNA SOM BETYTT MEST FÖR MIG”

Nielsen står genomsvettig i det sedan länge tömda gästomklädningsrummet i Anaheims hemmaarena Honda Center. Efter en lång intervju med dansk tv, som avbrutits för batteribyte två gånger, vill Islanders hökvakande pressansvariga forsla bort dansken snarast möjligt. Utanför väntar Frederik Andersen för lite danskt kallprat och till på köpet är det bara 20 minuter tills bussen går.

Men trots att han är lika oduschad som en 17-årig festivalbesökare tar han sig med glatt humör tid att prata om sin karriär.

Den började inte spikrakt. De två första åren spelade Nielsen bara 15 respektive 16 matcher i NHL. Resten av tiden fick han kriga i farmarlaget. Men sedan har han i sex raka säsonger bevisat att han är god för minst 0,5 poäng per match och stabilt defensivt spel. De senaste två åren har han lagt i ytterligare en växel och 25 mål förra året smäller högt.

Den långa vägen gör att han kan kan sträcka på sig ännu mer för sin framgång.
– Det är jag stolt över. Jag kom över och fick börja i AHL, fick absolut ingenting gratis. Jag har fått jobba hårt för att få chansen i NHL och det är klart att det ibland inte har varit så roligt. Men jag ville ge det chansen, inte bara åka hem. Jag tänkte att det här var drömmen och jag kan inte bara ge upp den. Jag fick jobba för det och nu får jag betalt, det är kul.

Frans Nielsen spelade sina juniorår i Malmö och avslutade sedan tiden i Sverige med spel i Timrå innan han lämnade för NHL. Han är tydlig med betydelsen av åren i Sverige.
– Det har betytt väldigt mycket. Jag har alltid haft jävla bra tränare som jag lärt mig mycket av. Och speciellt det året jag spelade i Timrå. Jag spelade mycket med Kent Manderville och det är en av de spelarna som betytt mest för mig. Han hade spelat, inte vet jag, 700 matcher (646, skapligt höftat) matcher i NHL och visste vad det handlade om, säger Nielsen och fortsätter:
– Han snackade mycket med mig för han visste att det var min dröm att komma över. Men även att se sättet han spelade på, han var alltid den hårdast jobbande spelaren på isen och spelade väldigt enkelt. Han var väldigt viktig för mig.


Foto: All Over Press

”JAG HAR FORTFARANDE VÄLDIGT BRA KONTAKT MED SYLVEGÅRD”

Banden till Timrå och Sundsvall är starka.
– Jag följer både Malmö och Timrå. Min fru är från Sundsvall och jag har fortfarande kontakt med ”Nubben” (Kent Norberg, sportchef) och allihop. Nubben betydde otroligt mycket för mig.

Men trots att frun är från Medelpad verkar den skånska myllan ligga närmare till hands när NHL-karriären är över.
– Vi funderar faktiskt på att bosätta oss i Malmö någon gång. Jag och frugan har varit där några gånger. Jag har fortfarande väldigt bra kontakt med Sylvegård (Patrik, sportchef)) som hjälper oss mycket varje gång vi är i Malmö. Jag har många bra kompisar där som jag fortfarande snackar med, speciellt i den föreningen.

Kan det vara aktuellt att avsluta karriären där?
– Ja, det är klart. Malmö betyder mycket för mig, det gör det. Det är en jättebra förening och ishallen de har fått är jättefin. De är så många som jobbar kvar där från tiden när jag spelade där, jag var och hälsade på kansliet i somras och det var lite som att komma hem igen. Malmö betyder otroligt mycket för mig.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten