Sök
PANELEN. Sanny Lindström, Dusan Umicevic, Peter Sibner, Jonatan Lindquist, Cecilia Edström och Johan Garpenlöv siar om SHL-säsongen.
Växjö Lakers HC

Den stora SHL-utfrågningen – här siar panelen om säsongen

I kväll är det slutligen dags för SHL-säsongen 2014/15 att ta sin början. Lagom till premiären har hockeysverige.se samlat ihop en panel av medieprofiler som vi har bett att sia om tänkbara genombrottsspelare, artister och poängkungar. Och naturligtvis även kring vilka lag som göra upp om SM-guldet och vilka som tvingas till kval.

Jonatan Lindqvist, Expressen

Vem får årets genombrott i SHL?
Sebastian Aho, Skellefteå. Han är en fantastiskt njutbar hockeyspelare och har så mycket hockey i sig. Sedan är Skellefteå en perfekt miljö för honom att utvecklas i.

Jonatan Lindquist.

Vem blir årets artist i SHL?
Mattias Tedenby, HV71. Kanske ett tråkigt svar, men Tedenby fantastiskt bra spelare. Jag hoppas att vi får se hans Anders Forsberg-imitation under säsongen.

Vem blir årets poängkung i SHL
Milan Gulas, Färjestad. Han har en bra radarkompis i Jakub Klepis. Samtidigt tror jag att Färjestad kommer att ha ett stabilt lag vilket gör att Gulas får en bra miljö att leverera i.

Vilka lag får kvala?
– Modo och Leksand. Jag tror att Leksand kan få en liten andraårsbaksmälla. Leksand har ett spel som bygger på att man är hundraprocentiga. Tappar man någon procent kan det bli jobbigt. Modo är otroligt beroende av Linus Ullmark. Händer det något där, att han går sönder eller tappar något i spelet, så kan jag tycka att det ser jobbigt ut. Samtidigt ser jag ingen i det laget som kan göra mer än 30 poäng.

Vilka två lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– Växjö går till final och jag tror att dom får möta Luleå. Jag tror faktiskt att Luleå vinner. Det känns som att Luleå har byggt en aura med att man är ett elakt och obekvämt lag. Efter några år av en offensiv skridskoskicklig hockey tror jag att det blir en ändrad trend och man får betalt för den här elakheten. Luleå kommer inte vara ett topplag i serien men kommer att pika i grundserien.


Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Sanny Lindström, C More

Sanny Lindström.

Vem får årets genombrott i SHL?
Marcus Sörensen, Djurgården. Jag tycker att det är en spelare som egentligen har alla verktyg, fart och kreativitet. Han var bra i Hockeyallsvenskan förra säsongen och jag tror att han kommer göra bra ifrån sig även i SHL.

Vem blir årets artist i SHL?
Mathis Olimb, Frölunda. Jag tycker att han är en skicklig spelare som gör det oväntade. Han kanske får en tränare att bli gråhårig ibland, men samtidigt är det en spelare som bryter mönstret.

Vem blir årets poängkung i SHL?
Andreas Johnson, Frölunda. Han har sett bra ut på försäsongen och han fick vara med ifjol både om positivt och negativt. Han gick totalt in i väggen efter JVM. I år ska han inte spela JVM och jag tror att han är mentalt mer redo för att prestera en hel säsong.

Vilka lag får kvala?
– Djurgården och Modo. Om man jämför trupperna lag för lag så tycker jag att både Djurgården och Modo har lite för tunna trupper. Både Mikael Tellqvist och Linus Ullmark är jättebra målvakter, men ser man spelare för spelare så har man lite för tunna trupper.

Vilka två lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– Växjö vinner i finalserien över Färjestad. Trots att Växjö är en ung förening har man haft en bra utveckling och stärkt upp sitt lag bra. Man har fått en riktig vinnare i målvakten Christopher Nilstorp. Färjestad har en tradition som inte är att förringa. Man har även tagit bort lagets svaga länkar från förra säsongen och i stället stärkt upp laget. Dessutom har man fått in Tommy Samuelsson vilket är bra för hela klubben och egentligen hela Karlstad.


Foto: All Over Press/Daniel Malmberg

Cecilia Edström, SVT

Cecilia Edström.

Vem får årets genombrott i SHL?
Sebastian Aho, Skellefteå. Jag har sällan sett en back med så stort spel i sig. Jag tror att får han bara chansen i Skellefteås powerplay kommer det att bli väldigt bra.

Vem blir årets artist i SHL?
Mattias Tedenby, HV71. Tedenby är fantastisk. Man har sett tidigare vad han är kapabel till att göra. Han är en liten trollkarl på isen.

Vem blir årets poängkung i SHL?
Andreas Johnson, Frölunda. Man ska självklart inte bedöma enbart utefter försäsongen, men han har haft en fantastisk försäsong och jag tror att han kan slå väldigt hårt.

Vilka lag får kvala?
– Jag tror att Leksand får det svårt faktiskt, och även Djurgården.

Vilka lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– Växjö går nog till final och jag tror även att Frölunda gör det. Det är svårt att egentligen säga vilket av lagen som vinner, men jag tror ändå att Frölunda gör det. Jag tror att Växjö helt enkelt får för mycket press på sig. Pressen kommer att få Växjö att fall. Man är ett relativt nytt lag och har inte riktigt den här vinnarkulturen i laget ännu. Det gör att jag tror att Frölunda kommer att vinna SM-guld.


Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

Johan Garpenlöv, Viasat Hockey och Sportbladet

Johan Garpenlöv.

Vem får årets genombrott i SHL?
Andreas Johnson, Frölunda. Han kanske fick lite av sitt genombrott redan förra säsongen. Han har verkligen sett bra ut på försäsongen. Jag tror att han kommer ta ytterligare kliv den här säsongen.

Vem blir årets artist i SHL?
Mathis Olimb, Frölunda. Jag kan bara välja bland spelarna som jag kan något om. Det finns många spelare i lagen som jag ännu inte har sett. Jag tycker att Olimb är en spelare som kan göra det där lilla extra och han är en artist enligt mig.

Vem blir årets poängkung i SHL?
Mathias Olimb, Frölunda. Frölunda kommer att vara ett topplag och man spelar ett offensivt spel. Olimb har en offensiv spelstil där han åker mycket skridskor, vill driva på mål, vill göra mål och kommer att spela mycket powerplay för Frölunda. Han är lite motor i deras powerplay vilket kommer att generera en massa poäng för honom.

Vilka lag får kvala?
– Modo och Djurgården. Det jag kan titta på just nu är vilken trupp lagen har. När jag tittar på Modos trupp så känns den svagast. Djurgården kommer också vara där nere mycket tack vare att den trupp man har är ganska orutinerad. Ser man även bakåt i tiden så har alla nykomlingar det tufft att etablera sig ordentligt första året.

Vilka lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– Jag har en final mellan Växjö och Frölunda. Dessutom har jag Växjö som vinnare precis som så många andra. Jag tycker att Växjö gjort en bra resa. Man är en ung förening, men man har en stark organisation och stark vd i Anders Öman. Jag tycker att Sam Hallam har det bästa laget och senaste åren har man gjort den här resan där man blivit bättre och bättre hela tiden. I år har man dessutom en målvakt i Christopher Nilstorp som kan vara avgörande.


Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Dusan Umicevic, SVT

Dusan Umicevic.

Vem får årets genombrott i SHL?
Andreas Johnson, Frölunda. Jag tror att han får ett gigantiskt genombrott. Han kommer att vara topp tio i poängligan och kanske kommer att leda Frölunda till en final.

Vem blir årets artist i SHL?
Mikael Samuelsson, Djurgården. Jag tror han kommer att vara sevärd på isen. Man kommer notera varje gång han är på isen på grund av hans pondus, skicklighet och hans grymma förmåga att täcka pucken.

Vem blir årets poängkung i SHL?
Chad Kolarik, Linköping. Han gjorde grymt bra ifrån sig redan förra säsongen. Nu har man även komponerat en riktigt bra kedja med honom, Broc Little och Mattias Sjögren.

Vilka lag får kvala?
– Modo för att jag inte ser den spetsen i laget som ska göra det framåt för dom. Spelarna man värvat in är, i mina ögon, chansningar eller frågetecken. Sedan tror jag att det blir Örebro. Jag tycker ändå att Örebro har ett okej lag och det står nog mellan dom och Leksand vilket som kommer få kvala.

Vilka lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– I och med att Tommy Samuelsson är tillbaka i Färjestad har jag någon tro på att dom kommer att vara med där uppe. Linköping blir det andra laget och jag tror faktiskt att det blir dom som vinner i år. Linköping har två grymt bra offensiva kedjor och får man ihop defensiven hyggligt kan det bli laget som går hela vägen. Jag ser Växjö och Frölunda som starkaste utmanarna till Färjestad och Linköping.


Foto: Bildbyrån/CarlSandin

Peter Siber hockeysverige.se

Peter Sibner.

Vem får årets genombrott i SHL?
Malte Strömwall, Växjö. Om han får den speltid som krävs i Växjö kommer Strömwall att visa att han har offensiva krafter som är tillräckliga för att ta sig upp till toppen av poängligan.

Vem blir årets artist i SHL?
Mattias Tedenby, HV71. Jag tror inte, som många säger, att han kommer tillhöra toppen av poängligan, men det är en av dom mest sevärda spelare som vi har. Han är snabb, teknisk och det händer alltid något då han är på isen.

Vem blir årets poängkung i SHL?
Rhett Rakhshani, Växjö. Han har en god chans att hänga med där uppe. Jag skulle även kunna tänka mig att Broc Little i Linköping kan vara med och hugga på den titeln.

Vilka lag får kvala?
– Modo och Örebro. Jag tycker att det verkar som att Modo helt förlitar sig på en bra målvakt (Linus Ullmark). Sedan tycker jag att det ser väldigt grått ut framåt och backsidan känns så där. Örebro har ett väldigt spännande lag framåt, men tyvärr så ser backsidan väldigt svag ut. Jag tycker exempelvis inte att man har någon naturlig powerplayback.

Vilka lag går till final och vilka blir svenska mästare?
– Jag tror att det blir Frölunda och Växjö i final. Där tror jag faktiskt att Frölunda vinner. Jag tycker att Frölunda har det mest spännande laget och jag tror även att man kan komma att förstärka på målvaktssidan under säsongen om deras båda målvakter inte håller. Hade Frölunda haft starkare målvakter tror jag att man hade fått flest guldtips av alla lagen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten