SHL

”Alldeles för uppblåst grej”

ANNONS

Czarnecki tonar ner snacket om tidningscitat

Inför den här säsongen gick Brynäs förre tränare Niklas Czarnecki till Färjestad. I samband med övergången sa Czarnecki såhär till NWT: ”Tänk dig att för första gången stå inför ett lag som kan vinna SM-guld”. Ikväll gav Brynäs svar på tal när man Besegrade Czarneckis Färjestad med 4-1.
– Det uttalandet är en alldeles för uppblåst grej, säger Czarnecki till hockeysverige.se

Niklas Czarnecki förklarar sina tankegångar till det citat som varit flitigt nämnt i tidningarna inför dagens match ytterligare.
– Det där var en tidningsgrej bara. Du säger ju att du kan vinna vart du än befinner dig, det handlar om situationen. Man måste ju vara dum i huvudet om man ställer sig framför ett lag och säger att man inte kan vinna, säger Czarnecki till hockeysverige.se

Han menar att förutsättningarna trots allt skiljer sig åt mellan klubbarna och det var det han syftade till när han kom med de uttalandena.
– Men allting handlar om situationen, i Brynäs krigade vi för en slutspelsplats. Det är bara att titta på Färjestads historia de senaste tio åren. Det där är en alldeles för uppblåst grej, menar Czarnecki.

Det höjdes många ögonbryn när man såg uttalandet från Czarnecki, och den glädje som Brynäs visade efter vinsten idag mot Färjestad var inte obefogad, efter kvartsfinalförluster och detta uttalande.
– Jag tror inte att så många av killarna tänkte på just det uttalandet, men det är alltid skönt att slå Färjestad, säger Johan Larsson.

Färjestad har ännu ingen trepoängare i inledningen av årets elitserie, och befinner sig på elfte plats i tabellen, och Czarnecki medger att han känner sig pressad.
– Man känner sig alltid pressad, jag är här för att prestera men man måste lära sig att leva med pressen, så är det för alla. Jag kan inte hitta någon orsak till att det ser ut som det gör just nu, men vi måste börja hitta rätt, avslutar Czarnecki.

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games