Södermanland till final i TV-pucken – efter övertidsdrama

Södermanland är klara för final i TV-pucken. Detta efter att man vunnit en dramatisk semifinal mot Östergötland med 1–0 efter förlängning.

Lördagsförmiddagens semifinal i pojkarnas TV-pucksturnering blev en dramtisk sådan. Tack vare storartat målvaktsspel från både Hampus Flodqvist i Södermanland och Melker Ståhl i Östergötland var matchen mållös efter ordinarie matchtid.

Det krävdes övertidsspel för att skilja lagen åt, där en soloprestation från Christian Furuvik avgjorde matchen. Södermanland-forwarden skrinnade över hela isen, innan han fri med Ståhl lirkade in det avgörande målet.

Segern innebär att Södermanland är i final för första gången sedan 2002.

Storspelande målvakter

Östergötland skapade inledningsvis en del farligheter framför Hampus Flodqvist i Södermanland-målet, men burväktaren klev fram stort i matchinledningen och stoppade Östergötlands försök. Östergötland hade även ett skott i stolpen under öppningsakten, men fick finna sig i att gå till periodvilan med ett 0–0-resultat trots ett skottövertag på 13–10.

I andra änden av isen övertygade Melker Ståhl mellan Östergötlands stolpar och såg i sin tur att matchen var mållös efter ordinarie tid, då han stod för en fenomenal räddning i matchens slutskede där han rånade Södermanland på ett 1–0-mål i slutminuterna.

Furuviks avgörande kom en och en halv minut in i förlängningen, där han med sitt sjätte mål för turneringen sköt Södermanland till final.

Östergötland – Södermanland 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)