Här kan du hitta den stora guiden inför TV-pucken 2023 med genomgångar av alla lag och spelare.

Grupp A:

Småland – Skåne: 0–1 (efter straffar).
Småland:
Skåne: Sigge Larsson.

Skåne lyckades störa förhandsfavoriten Småland. Första matchen av kvalspelet i grupp A blev en spännande batalj. Skotten slutade 25–15 till Skåne efter att man avgjort det hela på straffar. Sigge Larsson var den enda som hittade nätet och blev därmed matchvinnaren efter två mållösa perioder och övertid.

Göteborg – Blekinge: 2–3 (efter förlängning)
Göteborg: Hampus Ullberg, Olle Zetterstedt
Blekinge: Sigge Harrysson, Kalle Broberg, Victor Leinvall

Nästa skräll i A-gruppen kom sedan snabbt. Blekinge chockade Göteborg med två mål i den första perioden och hela vägen fram till minut 28 jagade de sistnämnda matchen. Vid det laget hade man till slut kvitterat. Det hela tvingade fram en förläning, men väl där var det Blekinge som drog längsta strået efter mål från Victor Leinvall.

Bohuslän/dal – Västergötland: 2–1
Bohuslän/dal:
Knut Stenberg, Oscar Rosengren.
Västergötland:
Lucas Paraskevas Svärd

Ett varningens finger höjdes från Bohuslän/dal inför kvalet. Distriktet har fått fram en av sina främsta kullar och bevisade det med en 2–1-seger. Skotten skrevs till 24–17, men avgörandet kom inte förrän i förlängningen. Knut Stenberg hade inlett målskyttet i första perioden och Lucas Paraskevas Svärd kvitterat för Västergötland tidigt i den andra. Efter ordinarie tid klev Oscar Rosengren fram som hjälte.

Grupp B:

Hälsingland – Örebro Län: 0–11
Hälsingland: –
Örebro Län:
Svante Forsman x3, Sixten Panke, Loke Österlund, Liam Ejdre, Wilmer Larsson, Mio Kåberg, Neo Bolinder, Viggo Wahlqvist och Filip Wahlén.

Hälsingland fick en tuff, tuff start på sin helg. Örebro Län stod för moståndet i grupp B och efter två perioder hade hela elva puckar trillat in. Skotten slutade 34–5 till Örebros fördel och Svante Forsman kunde kliva av isen med ett säkrat hattrick och fem poäng i matchen.

Dalarna – Värmland: 3–2
Dalarna: Troy Fransson, Robin Nilsson, Emil Svensson.
Värmland: Williham Jonsson, Max Haglund.

Storfavoriten Dalarna fick den vinnande start många väntat sig, men i första minuten var det Värmland som jublade. Dala-laget hämtade sedan upp det hela till en 3–1-ledning tidigt i andra perioden innan Värmland svarade.

Gästrikland – Västmanland: 5–0
Gästrikland:
Hjalmar Dahlgren, Simon Karlsson, Elliot Lahtinen, Max Olsson, Melvin Gustafsson.
Västmanland: –

Dagens sista match i grupp B slutade även den som väntat. Gästrikland som ofta tar sig vidare till slutspel, såg till att det stod 3–0 på tavlan redan efter tio minuter. Därefter fortsatte man att skapa chanser. Västmanland bytte målvakt till den andra perioden, men släppte in ytterligare två puckar.

Grupp C:

Stockholm Syd – Uppland: 10–0
Stockholm Syd:
William Hedlund, Dorian Eklund Aspe x2, Melvin Norman x2, Oliver Sundberg x3, William Canemyr och Carl Eiritz.
Uppland: –

Även grupp C började med en målfest. Här var det en av guldfavoriterna, Stockholm Syd som klev ut och dominerade. Redan efter första perioden stod det 6–0 på tavlan och därefter rullade det vidare. Även här fick vi se en hattrickskytt i form av Oliver Sundberg. Löftet stod totalt för fem poäng medan kedjekamraten Dorian Eklund Aspe stod för sex.

SIF-laget – Östergötland: 5–4
SIF-laget:
Oskar Mivell x4, Alfred Rådbjer
Östergötland:
Vincent Näsström x3, Maximilian Strantzalis,

SIF-laget hade varnat för skräll inför kvalet efter att man fått en trupp med spännande forwards. I deras första match i grupp C fick vi se detta då man avgjorde mot Östergötland med 5–4 i den andra perioden. Matchen hade svängt fram och tillbaka flera gånger innan dess, men Oskar Mivell blev det stora hjälten med sitt fjärde (!) mål i matchen.

Södermanland – Gotland: 2–1
Södermanland:
Oscar Gisslander, Emmanuel Mouillé.
Gotland:
Oskar Nyström.

Målvakterna pekades ut som en nyckel för Gotland inför kvalet. Distriktet som ofta får det tufft i kvalet släppte även nu till många skott. Denna gång stod däremot Mark Tkach emot det mesta. Löftet räddade 36 av 38 puckar mot Södermanland, men fick se sitt lag förlora efter ett mål i mitten av den andra perioden.

Grupp D:

Ångermanland – Västerbotten: 5–4
Ångermanland: Manfred Wennerberg, Milan Sundström x2, Melvin Nylén, Alex Lindahl.
Västerbotten: Mio Forssell x2, Ludvig Vestman, Manne Nyström.

I grupp D var det en jämnare match som utspelade sig. Tre minuter in hade både friläge och straff lett till 1–1 och till slut skulle det krävas ett sent mål av Milan Sundström för att avgöra det hela till 5–4 för Ångermanland. Löftet hade dessförinnan spelat fram till 4–4 bara sekunder efter Västerbottens ledningsmål. Totalt stod han för tre poäng. Motståndets Mio Forssell stod för fyra.

Stockholm Nord – Medelpad: 2–0
Stockholm Nord:
Wille Andersson Jöhnk, Tom Pråhl.
Medelpad:

Ett Stockholm Nord, som vanligtvis stormar fram genom kvalet i TV-pucken inledde helgen med 2–0 mot Medelpad. Första perioden slutade mållös innan Wille Andersson Jöhnk gjorde sitt första i turneringen. Detta efterföljdes av 2–0 inom en minut genom Tom Pråhl. Därefter räddade Medelpads Max Antonsson resterande skott (totalt 37 av 39).

Jämtland/Härjedalen – Norrbotten: 0–3
Jämtland/Härjedalen: –
Norrbotten:
Benjamin Nyström x2, John Öhrling.

Norrbotten motsvarade förväntningarna i sin premiär. Jämtland kunde inte stå emot när 29 skott avfyrades och siffrorna skrev till slut till 3–0. Benjamin Nyström gjorde två av dessa och spelad även fram till 2–0. Allt detta trots att lagets andra målskytt fått matchstraff i den andra perioden.