“Har aldrig varit så glad i hela mitt liv”

Ville Svensson höll sig framme för Växjö i kvällens match mot Örebro.
Då slog 19-åringen till med sitt första SHL-mål.
– Jag har nog aldrig varit så glad av att göra ett mål i hela mitt liv, säger Svensson till TV4.

Ville Svensson fick jubla för första gången i SHL. Foto: TV4/Skärmdump & Johan Bernström/Bildbyrån

Örebro och Växjö anses vara två av SHL:s mest defensivt inriktade lag – och det blir därför oftast inte så många mål när lagen väl möts.

Robert Leino gav hemmalaget ledningen i början av den andra perioden efter en udda situation då knappt någon uppfattade att pucken var över linjen. Spelet fortsatte därför fram till att situationsrummet ingrep för att stoppa matchen och berätta att det hade blivit mål.

Det dröjde sedan till slutet av mittperioden innan Växjös kvittering kom. Victor Stjernborg sköt ett skott på mål som sedan landade mitt framför ögonen på junioren Ville Svensson. Pucken hade studsat i magen på 19-åringen och han kunde sedan raka in den i det tomma målet för sitt första SHL-mål i karriären – i sin nionde SHL-match.

– Den studsade i magen på mig och sedan var det bara att slå in den och jubla med lagkamraterna, säger Ville Svensson till TV4 med ett stort leende och fortsätter:
– Det är nog långt ifrån det snyggaste målet jag gjort men jag har nog aldrig varit så glad av att göra ett mål i hela mitt liv.

Juniorens mål gjorde att det var oavgjort, 1-1, i matchen inför den tredje perioden.

Matchen gick sedan till straffar och där kunde Örebro avgöra för att vinna med 2-1 och ta hem bonuspoängen.