SHL-klubben tar krafttag mot skitsnacket: ”Hör inte hemma på isen”

Växjö Lakers blir den första klubben, både nationellt och internationellt, att ta ett helhetsgrepp för jämställdhet och schyssta attityder tillsammans med den ideella organisationen Locker Room Talk. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande under torsdagsförmiddagen.

Spelarnas språkbruk mot varandra på isen uppmärksammades i media för en dryg månad. Detta efter att Malmös Marcus Sylvegård blivit avstängd för att ha fällt en sexistisk kommentar mot en motståndare i matchen mot Djurgården och fått matchstraff som följd.

SKA UTBILDA SPELARE OCH LEDARE

I efterdyningarna till detta tar nu Växjö Lakers krafttag mot språket på och utanför isen. Satsningen innebär att man kommer att utbilda aktiva spelare och ledare för att Växjö Lakers ska ha en jämställd miljö med schysst attityd där samtliga kan känna sig välkomna.

Bland Växjö Lakers ambassadörer för projektet finns bland andra Liam Reddox, Dominik Bokk och Daniel Rahimi.
– Den här skiten, den hör inte hemma på isen, inte i omklädningsrummet och aldrig i hockeyn. Därför ska vi få slut på det här, säger Rahimi.

”ETT HISTORISKT STEG INOM HOCKEYN”

Enligt klubben är man den första klubben i världen att tillsammans med Locker Room Talk ta ett helhetsgrepp på det här viset.
– Det känns jätteroligt och framförallt viktigt att komma igång med den här satsningen för att skapa en ännu mer jämställd och trygg miljö för våra aktiva inom föreningen, säger Växjö Lakers ungdoms- och utvecklingschef Calle Steen i pressmeddelandet.

Locker Room Talk Sverige arbetar i ett förebyggande syfte med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet. I arbetet så utbildar de pojkar i 10 till 14-årsåldern inom idrottsföreningar och skolor.
– Vi är glada och stolta över att utbilda nästa generation i jämställdhet och schyssta attityder tillsammans med Växjö Lakers. Det här är ett historiskt steg inom hockeyn, både nationellt och internationellt, säger Locker Room Talks ordförande Shanga Aziz i pressmeddelandet.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: