Väntad seger för Frölunda som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Frölunda, och så blev det också när vinstmaskinen mötte Oskarshamn på bortaplan. Efter segersiffrorna 2-1 (0-1, 2-0, 0-0) har nu Frölunda åtta raka segrar. Oskarshamn har nio förluster i rad i SHL.

Oskarshamn tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Viktor Lodin framspelad av David Quenneville och Lukas Jasek. Efter 7.26 i andra perioden nätade Tom Nilsson, framspelad av Mikael Ruohomaa och Max Friberg och kvitterade för Frölunda.

Jere Innala gjorde dessutom 1-2 efter 12.16 på pass av Mikael Ruohomaa och Malte Strömwall. Innala fullbordade därmed lagets vändning.

I tredje perioden höll Frölunda i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Oskarshamns sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas 15:e uddamålsseger.

Det här betyder att Oskarshamn är kvar på 14:e och sista plats, och Frölunda stannar på tredje plats, i tabellen. Så sent som den 24 januari låg Frölunda på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Oskarshamn är Luleå. Frölunda tar sig an Rögle borta. Båda matcherna spelas torsdag 22 februari 19.00.