Två snabba mål gav Oskarshamn tre poäng mot HV 71

Matchen mellan hemmalaget Oskarshamn och gästande HV 71 var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Oskarshamn två snabba mål – genom Jonas Engström till 5-1 och en minut senare Ahti Oksanen till 6-1 och vann matchen i SHL med 6-1 (0-0, 1-1, 5-0).

Den första perioden slutade 0–0. Oskarshamn gjorde 1-0 genom Johan Johnsson efter 10.54 i andra perioden.

Efter 19.49 av perioden kunde Oliwer Kaski gjorde 1-1 för HV 71. Oskarshamn spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 6-1 genom två mål av Viktor Lodin, ett mål av Jonas Engström, ett mål av Ahti Oksanen och ett mål av Austin Wagner och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.58 kvar att spela.

Oskarshamns Viktor Lodin stod för två mål och ett assist.

Resultatet innebär att Oskarshamn ligger kvar på 14:e och sista plats och HV 71 på 13:e plats i tabellen.

Tisdag 26 december möter Oskarshamn Färjestad hemma 18.00 och HV 71 möter Linköping borta 15.15.