Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad borta med 5-1 (1-0, 0-1, 4-0).

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Färjestads BK är i fortsatt serieledning, och Växjö på andra plats. En poäng skiljer nu lagen åt.

Växjö Lakers tog ledningen efter 11.18, genom Marcus Sylvegård på pass av Joel Persson och Noah Ostlund. Efter 7.48 i andra perioden slog Victor Ejdsell till, på pass av Axel Bergkvist och Jeremy Salvas Groleau och kvitterade för Färjestad. Växjö spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Victor Stjernborg, Robert Rosén, Martin Lundberg och Marcus Sylvegård och avgjorde matchen.

Marcus Sylvegård gjorde två mål för Växjö och spelade fram till ett mål.

Färjestad har två vinster och tre förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö har tre vinster och två förluster och 14–9 i målskillnad.

Färjestad tar sig an Timrå i nästa match borta lördag 13 januari 15.15. Växjö möter samma dag 18.00 Leksand hemma.