Tuff match slutade med seger för Frölunda mot Örebro Hockey

Det svängde i matchen i SHL mellan Frölunda och Örebro Hockey i Scandinavium. Bortalaget Örebro Hockey hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Frölunda vände matchen och vann till slut med 3-2.

Andreas Borgman blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 10.19 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Rasmus Rissanen efter 3.44, men Frölunda kvitterade genom Otto Stenberg efter 14.02. Efter 6.38 i andra perioden slog Kristian Näkyvä till, på pass av Rasmus Rissanen och Mathias Bromé och gav Örebro Hockey ledningen. 2.41 in i tredje perioden nätade Frölundas Petteri Lindbohm framspelad av Joel Lundqvist och Patrik Carlsson och kvitterade.

Efter 10.19 nätade Andreas Borgman framspelad av Joel Lundqvist och Jan Mursak och avgjorde matchen. Borgman fullbordade därmed lagets vändning.

Frölunda har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey har tre vinster och två förluster. Det här var Frölundas tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örebro Hockeys åttonde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Frölunda på fjärde plats och Örebro Hockey på femte plats.

Frölunda möter Skellefteå i nästa match borta torsdag 26 januari 19.00. Örebro Hockey möter samma dag Oskarshamn hemma.

TV: Lindquist svarar på tittarnas frågor inför trade deadline