Timrå klart för åttondelsfinal trots förlust mot Luleå

Trots förlust, 2-3 (1-1, 1-1, 0-1), mot Luleå på hemmaplan i SHL är Timrå nu klart för åttondelsfinal.

Linus Omark slog till 7.56 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Timrå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anton Wedin efter 3.25, men Luleå kvitterade genom Jesper Sellgren efter 13.40. Luleå tog ledningen med 1-2 genom David Lilja efter 9.01 i andra perioden.

Med 2.59 kvar att spela av perioden kunde Jonathan Dahlén göra 2-2 för Timrå. 7.56 in i tredje perioden slog Linus Omark till på pass av Frederic Allard och Erik Gustafsson och avgjorde matchen för Luleå.

Timrå har en vinst och fyra förluster och 15–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har två vinster och tre förluster och 10–12 i målskillnad. Det här var Timrås tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås elfte uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Timrå på sjunde plats i tabellen, medan Luleå är på åttonde plats.

På tisdag 12 mars 19.00 spelar Timrå borta mot Leksand, och Luleå borta mot Färjestad.