Timrå besegrade HV 71 med knapp marginal

Bortalaget Timrå tog en uddamålsseger i matchen mot HV 71 i Husqvarna Garden. Laget vann matchen i SHL på torsdagen med 3-2 (1-0, 2-2, 0-0).

Timrå tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Filip Hållander. Efter 1.10 i andra perioden nätade Oscar Fisker Molgaard, på pass av Oskar Stål-Lyrenäs och Colby Sissons och kvitterade för HV 71.

Timrås Anton Wedin gjorde 1-2 efter 7.09 framspelad av Anton Lander.

HV 71:s Radan Lenc gjorde 2-2 efter 9.53 framspelad av Nicholas Shore och Robert Nardella.

Timrås Simon Forsmark gjorde 2-3 efter 12.06 på pass av Anton Wedin och Anton Lander.

I tredje perioden höll Timrå i sin 3-2-ledning och vann.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, HV 71 med 18–15 och Timrå med 10–17 i målskillnad. Det här var HV 71:s åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Timrås sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på 13:e plats och Timrå på sjätte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 24 februari. Då möter HV 71 Frölunda i Husqvarna Garden 18.00. Timrå tar sig an Växjö hemma 15.15.