Straffseger för Rögle hemma mot HV 71

Rögle vann en riktigt jämn match mot HV 71 i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 5-4 (0-2, 2-2, 2-0, 0-0, 1-0). Linus Sandin blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

HV 71 startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Nicholas Shore och Måns Lindbäck. HV 71 ökade ledningen till 0-3 genom Anton Strålman efter 3.39 i andra perioden.

Rögle reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Anton Bengtsson och Albin Sundsvik efter 8.09 av perioden.

HV 71 utökade ledningen genom Mattias Tedenby efter 13.12. Rögle vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2-4 till 5-4 i tredje perioden.

Fjärde perioden blev mållös.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Rögle med 17–17 och HV 71 med 13–13 i målskillnad. Det här var Rögles fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Rögle ligger kvar på tolfte plats i tabellen, och HV 71 på 13:e plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 november. Då möter Rögle Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center 15.15. HV 71 tar sig an Leksand hemma 18.00.