Skellefteå vinnare mot Örebro Hockey – avgjorde i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Örebro Hockey och gästande Skellefteå var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där Skellefteå spikade segerresultatet, 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Zeb Forsfjall, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Örebro Hockey startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.34 slog Robert Leino till assisterad av Jonathan Lekkerimäki. Efter 12.46 i andra perioden nätade Dylan Sikura, och kvitterade för Skellefteå. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 1.16 innan Skellefteå också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Zeb Forsfjall, på pass av Arvid Lundberg och Elias Salomonsson.

Det här var Örebro Hockeys sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå AIK:s sjätte uddamålsseger.

Örebro Hockey stannar därmed på nionde plats, och Skellefteå på sjunde plats, i tabellen.

Örebro Hockey möter Oskarshamn i nästa match borta torsdag 7 december 19.00. Skellefteå möter samma dag Rögle hemma.