Skellefteå kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Matchen i SHL mellan hemmalaget Oskarshamn och gästande Skellefteå var oavgjord vid full tid, efter Anton Heikkinens kvittering till 4-4 för Skellefteå med bara 2 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där Skellefteå spikade segerresultatet, 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0) genom Oscar Lindberg.

Oscar Lindberg blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 4.09 in i förlängningen.

Skellefteå startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Dylan Sikura och Max Lindholm innan Oskarshamn svarade och gjorde 2-1 genom Anton Mylläri. Efter 6.03 i andra perioden nätade Hynek Zohorna, på pass av Lukas Jasek och Nick Olesen och kvitterade för Oskarshamn.

Oscar Engsund gjorde dessutom 3-2 efter 8.20 framspelad av Austin Wagner och Lukas Pilö.

Skellefteås Jonathan Pudas gjorde 3-3 efter 12.55 framspelad av Jonathan Johnson och Rickard Hugg.

Oskarshamn tog ledningen på nytt genom Johan Johnsson efter 5.11 i tredje perioden.

Skellefteå kvitterade till 4-4 genom Anton Heikkinen med 2.30 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.09 innan Skellefteå också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Oscar Lindberg, framspelad av Andreas Johnson.

Det här var Oskarshamns femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteås åttonde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Oskarshamn ligger kvar på 14:e och sista plats och Skellefteå på femte plats i tabellen.

I nästa match, lördag 6 januari 15.15, har Oskarshamn Leksand borta i Tegera Arena, medan Skellefteå spelar borta mot Växjö.