Skellefteå besegrade Luleå efter Max Lindholms dubbel

Det blev Skellefteå som gick segrande ur mötet med Luleå i SHL på hemmaplan, med 5-2 (2-1, 1-0, 2-1).

Skellefteå startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Max Lindholm och Linus Lindström innan Luleå svarade och gjorde 2-1 genom Linus Omark. Skellefteå gjorde 3-1 genom Jonathan Johnson efter 10.45 i andra perioden.

Efter 20.37 av perioden kunde Juhani Tyrväinen göra 3-2 för Luleå. 8.16 in i tredje perioden nätade Skellefteås Arvid Lundberg på pass av Andreas Johnson och Dylan Sikura och ökade ledningen för Skellefteå.

Skellefteå punkterade matchen med ett 5-2-mål med 54 sekunder kvar att spela återigen genom Max Lindholm. 5-2-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Skellefteå ligger på femte plats i tabellen, och Luleå är på sjunde plats.

Tisdag 2 januari 19.00 spelar Skellefteå borta mot Malmö. Luleå möter Modo Hockey hemma i Coop Norrbotten Arena torsdag 4 januari 19.00.