SHL och Hockeyallsvenskan ansluter till ”Aldrig ensam aldrig glömd”

SHL och Hockeyallsvenskan ansluter till initiativet “Aldrig ensam aldrig glömd”.
Nu vill sveriges två högsta ligor både skapa handling och utbilda inom verksamheterna.
Tillsammans med ”Inte ensam aldrig glömd” står SHL även upp mot kränkningar och tystnadskultur, Jenny Silfverstrand, VD i SHL.

Hösten har präglats av hemska historier om sexuella övergrepp, där skandalen i Chicago var startskottet.I svensk kontext var historien som Erik Granqvist delade med sig av ett startskott som nu har fått SHL-klubbarna och lagen i Hockeyallsvenskan att agera.

De två svenska högsta ligorna har nu tillsammans gått med i initiativet "Inte ensam aldrig glömd", som jobbar för att ingen ska behöva utsättas för kränkningar eller bemöta psykisk ohälsa utan stöd.

– Min barndom kantades av hemska upplevelser som inget barn (eller vuxen) ska behöva uppleva. Men jag hade en fristad och ett forum där jag fick vara som alla andra - hockeylaget och ishallen. Hockeyn blev på många sätt min räddning. De hockeyspelare jag såg upp till gav mig också oförglömliga minnen i en tid som annars kantades av sexuella övergrepp, ångest och oro, säger Erik Grönberg, Initiativtagare inte ensam aldrig glömd till SHL:s hemsida, och fortsätter;
– Att SHL nu stämmer upp i detta uppmärksammande betyder oerhört mycket. Vikten av att förebilder ställer bakom varje människa som just nu behöver det som mest är det första steg till förändring. Jag ser fram emot det fortsatta arbete i klubbarna och att det som så ofta tystas ned kommer upp till ytan. Genom åren har jag besökt många hockeyklubbar för ett inledande samtal om självkänsla och psykisk ohälsa. Det finns ett stort behov av att öppna upp, samtala och framförallt se varandra. Inte minst i ett sammanhang där man ofta glömmer bort sig själv.

“STÅR UPP MOT KRÄNKNINGAR OCH TYSTNADSKULTUR”

Beslutet att gå med i initiativet grundar sig i att SHL nu vill både skapa handling och utbilda inom verksamheterna.

Tillsammans med ”Inte ensam aldrig glömd” står SHL även upp mot kränkningar och tystnadskultur. ”Inte ensam aldrig glömd” gör ett fantastiskt jobb med att inleda svåra samtal i miljöer som historiskt kantats av tystnadskulturer, och det är just genom att samtala och utbilda varandra som vi skapar verklig handling, säger Silfverstrand


TV: Tre Perioder om Eichel-trejden och SHL-starten

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: