Segersviten sprack för Frölunda mot HV 71

Frölunda hade nio raka segrar inför bortamatchen i SHL mot HV 71. Då kom första förlusten sedan den 23 januari. Matchen på lördagen i Husqvarna Garden slutade 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar.

Den första perioden slutade mållös. Frölunda gjorde 0-1 genom Christian Folin efter 6.08 i andra perioden.

HV 71 kvitterade till 1-1 genom Isac Brännström efter 10.30 av perioden. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning.

Fjärde perioden blev mållös.

Vinstsviten bruten

HV 71 har två segrar och tre förluster och 10–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har fyra vinster och en förlust och 15–11 i målskillnad. Det här var HV 71:s åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas åttonde uddamålsförlust.

Det här betyder att HV 71 ligger kvar på 13:e plats i tabellen, och Frölunda på fjärde plats. Så sent som den 24 januari låg Frölunda på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för HV 71 är Rögle. Frölunda tar sig an Malmö hemma. Båda matcherna spelas tisdag 27 februari 19.00.