Rönnberg rasar: “Någon annan som coachar domarna”

4–3 på tavlan och inte en enda utvisning för hemmalaget.
Då rasade Roger Rönnberg mot domarna.
– Jag är så ruskigt färgad och så otroligt irriterad just nu, säger Frölunda-tränaren till TV4 efter matchen.

Roger Rönnberg. Foto: TV4 (skärmdump).

Matchstarten för tisdagens möte mellan Rögle och Frölunda blev uppskjuten med 25 minuter, men när lagen väl klivit på isen dröjde det inte lång tid innan Catena Arena fylldes av jubel.

21 sekunder in utnyttjade Josh Dickinson möjligtvis de lite rese-trötta gästerna och skickade in 1–0 bakom Lasse Johansson.

Tankarna på trafikkaoset rensades i Frölunda och perioden vände sedan till deras fördel. Skotten slutade 10–3 och Max Friberg kunde även kvittera på ett av dessa.

– Jag tyckte vi hade fantastisk energi efter att ha suttit några timmar på bussen. Det är kul att se karaktären i laget och att gruppen klarar av att ha lite motgångar, säger Christian Folin till TV4.

Rönnbergs sågning av domarna: “Inte riktigt samma nivå”

Men i den andra perioden gick Rögle ifrån och genom Filip Johansson, Mattias Göransson och Linus Sandin säkrade man en 4–3-seger i det svängiga mötet. Ett av dessa mål kom i powerplay, en spelform som gästerna från Göteborg inte fick spela en enda gång under matchens 60 minuter.

– Vi får inte testa på att spela powerplay i dag så det är en svår uppgift på det sättet, säger rasar tränaren, Roger Rönnberg i TV4 efter matchen.
– Kan inte du kolla med domarna om de kanske missat någon? Jag vet inte, jag är så ruskigt färgad och så otroligt irriterad just nu, fortsätter han.

Christian Folin och Nicklas Lasu hade gjort de andra två målen för Frölunda, men fokuset hamnade på domarna – trots Rönnbergs avslutning på intervjun i TV4.

– Jag tycker inte riktigt vi har samma nivå den här matchen men de finns någon annan som coachar domarna, det gör inte jag uppenbarligen, säger han och fortsätter:
– Vi ska inte stå och prata om dem. De behöver göra ett bra jobb så de inte är i centrum.

Frölunda ställs nu mot HV71 hemma i Göteborg under torsdagen.

TV: Filip Cederqvist om valet av Frölunda