Öppnar målkontot igen – efter fem år: “Jätteskönt”

– Det var bara att nypa dit den, säger Steen till TV4.

Oskar Steen jublar. Foto: Bildbyrån (montage).

Oskar Steen vände hem med till SHL och Färjestad med höga förväntningar på sig inför 2024/25. Forwarden som gjorde 34 NHL-matcher så sent som i fjol kastades in som bärande spelare direkt i en av de stora guldfavoriterna, men kunde inte följa upp CHL-matchernas åtta poäng med något i SHL-premiären.

Idag, tisdag, blev han målskytt i SHL igen – för första gången sedan 2019.

– Det var jätteskönt. Vi gör en bra start som lag. Bra forecheck av Studenic, sen var det bara att nypa dit den, säger Steen om första SHL-målet till TV4.

Målet kom i mitten av den första perioden i bortamötet mot Växjö i en match som annars var relativt lugn.

– Det är två lag som känner lite på varandra. Jag tycker det är lite lätt passivt från båda håll. Jag är inte så förvånad, säger hemmalagets Joel Persson till TV4.

Tre mål på fyra minuter

I den andra perioden smällde det sedan till ordentligt. Manuel Ågren lyckades kvittera i nionde minuten, men sedan drog det snabbt iväg för Karlstad-laget.

Joakim Nygård satte 2–1 en minut senare innan Joel Kellman nätade och Oskar Steen fyllde på med sitt andra i matchen. Adam Ollas Mattsson stod för två assist och stod sedan med ett leende och förklarade 4–1-ledningen.

– Det känns bra. Jag tycker att grabbarna lägger i en växel till. Jag tycker att vi skapat bra chanser hela matchen, säger Ollas Mattsson till TV4.

I Växjö-lägret var det inte liga glatt.

– Den är väl sådär, lite slarvigt. De straffar oss ganska hårt. Dåliga i skottlinjen också, vi släpper igenom alldeles för mycket puckar, säger Manuel Ågren.

I tredje missade David Tomasek straff innan han assisterade Viktor Lodin till kvällens femte. Växjö reducerade till 2–5 i genom Otto Koivula. Det blev sedan slutresultatet.

TV: Sanny Lindström: “Ny topptrio tar över i SHL”