Ordbråket: “Frågade om han njöt av bänken”

Det var heta känslor i toppmötet mellan Skellefteå och Färjestad.
Jonathan Pudas retade då upp hela FBK-bänken – medan bortalaget anklagade Skellefteå för att filma.
– (Nummer) 14 där, jag frågade bara om han njöt av bänken, säger Pudas.
– De åker runt och kastar sig hela matchen, säger Tomas Mitell.

Jonathan Pudas hamnade i ordbråk med Färjestadsbänken. Foto: TV4/Skärmdump.

Det blev en händelserik match i Västerbotten mellan Skellefteå och Färjestad – och det blev då också heta känslor.

Ställningen var 1-1 i mittperioden då känslorna svallade över och det blev uppretat på Färjestads bänk. Jonathan Pudas och Henrik Björklund (nummer 14) verkade hamnade i en ordväxling och David Tomásek hoppade då från båset och in på isen för att ge sig på Pudas. Det hela urartade då med ett bråk där flera spelare var involverade.

Det slutade med att Tomásek, Jérémy Groleau i Färjestad samt Oscar Lindberg och Michael Brandsegg-Nygård alla fick sitta två minuter för roughing.

Jonathan Pudas gav sedan sin version av vad som hände.

– Ja, vad hände? En av deras killar satt och ropade på mig så jag frågade vad han ville. (Nummer) 14 där, jag frågade bara om han njöt av bänken. Han är väl deras 13:e forward i dag. Men det var inte så uppskattat. Det är som det ska vara. Det är bra (om de jagar mig), det gynnar mig för då kommer jag in i det så det får de gärna fortsätta med, säger Pudas till TV4.

FBK-tränarens passning: “Åker runt och kastar sig”

Det var sedan även flera utvisningar i tredje perioden och de blev också direkt avgörande.

Först drog just Pudas på sig en tvåa för “crosschecking” och då kunde David Tomásek göra 3-4 i matchen. Men sedan var det August Tornbergs tur att visas ut för en “crosschecking” och Skellefteås Oscar Lindberg kvitterade till 4-4. I samband med målet visades FBK:s Per Åslund ut två minuter för “abuse of officials” och Skellefteå fick då spela med en man mer direkt igen. Axel Sandin Pellika stod då för ett drömmål och sköt segermålet 5-4. Skellefteå vann därefter matchen med 6-4.

Efteråt var Färjestads tränare Tomas Mitell rejält frustrerad och riktade sedan en känga till Skellefteås agerande i matchen.

– Det blir frustrerat när de åker runt och kastar sig, känns det som, hela matchen och får med sig tvåor på det. Det är en del av frustrationen, säger Mitell till TV4 och får sedan en fråga om han tyckte att Skellefteå-spelarna filmade:
– Det tyckte jag absolut att de gjorde ja, svarar tränaren.

I och med vinsten så drar Skellefteå ifrån Färjestad i tabellen. Skellefteå leder nu med 24 poäng på 13 matcher medan Färjestad ligger sexa med 20 poäng på tolv matcher.