Marcus Sylvegård fixade segern för Växjö i matchen mot Skellefteå

Det blev ett hattrick för Växjös Marcus Sylvegård i matchen mot Skellefteå i SHL. Växjö vann på bortaplan med 5-4 (2-2, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar. Ludvig Nilsson gjorde också ett mål för segrarna, målen för Skellefteå gjordes av Oskar Nilsson, Jonathan Pudas, Simon Robertsson och Axel Sandin-Pellika.

Gästande Växjö började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 19 sekunder slog Marcus Sylvegård till på pass av Joel Persson och Gabriel Carlsson.

Laget gjorde 0-2 efter 15.14, när Marcus Sylvegård på nytt slog till assisterad av Kalle Kossila och Tobias Rieder.

Efter 15.42 i första perioden slog Simon Robertsson till, framspelad av Axel Sandin-Pellika och Oscar Lindberg och reducerade åt Skellefteå.

Skellefteå kvitterade till 2-2 efter 18.11, när Jonathan Pudas hittade rätt framspelad av Axel Sandin-Pellika och Filip Sandberg.

Växjö gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Marcus Sylvegård och Ludvig Nilsson.

Med 1.42 kvar att spela av perioden kunde Oskar Nilsson göra 3-4 för Skellefteå. 16.48 in i tredje perioden nätade Skellefteås Axel Sandin-Pellika på pass av Rickard Hugg och Jonathan Pudas och kvitterade för Skellefteå.

Fjärde perioden blev mållös.

Marcus Sylvegård gjorde fyra mål för Växjö. Axel Sandin-Pellika gjorde ett mål och totalt tre poäng för Skellefteå.

Skellefteå har en vinst och fyra förluster och 8–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö har tre vinster och två förluster och 20–12 i målskillnad. Det här var Skellefteås andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös tredje uddamålsseger.

Växjö ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Skellefteå är på åttonde plats.

Skellefteå tar sig an Timrå i nästa match borta lördag 18 november 18.00. Växjö möter samma dag 15.15 Linköping hemma.