Luleå segrade efter avgörande i förlängningen mot Skellefteå

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Luleå avgöra den jämna matchen borta mot Skellefteå i SHL. Slutresultatet blev 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1). Matchhjälte blev Einar Emanuelsson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Skellefteå tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Albin Sundsvik assisterad av Linus Högberg och Max Lindholm.

Efter 17.07 i andra perioden nätade Brendan Shinnimin, framspelad av Leo Komarov och Filip Pyrochta och kvitterade för Luleå.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

I förlängningen tog det 2.10 innan Luleå också avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Einar Emanuelsson.

Skellefteå har två vinster och tre förluster och 8–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har tre vinster och två förluster och 9–9 i målskillnad. Det här var Skellefteås nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås nionde uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Skellefteå fortfarande i serieledning, på samma poäng som Växjö, och Luleå är på nionde plats.

Skellefteå tar sig an Färjestad i nästa match hemma lördag 4 mars 15.15. Luleå möter samma dag 18.00 Örebro Hockey hemma.

TV: Nylander om vännen Sandins avsked