Linköping klart för kvartsfinal trots förlust mot Rögle

Trots förlust på bortaplan mot Rögle i dag, 2-5 (1-2, 0-1, 1-2), blev Linköping klart för kvartsfinal i och med de övriga resultaten i SHL.

Rögle tog ledningen efter 7.06, genom Simon Ryfors framspelad av Daniel Zaar och Adam Engstrom.

Linköping kvitterade till 1-1 efter 14.49, genom Sebastian Strandberg assisterad av Filip Bystedt och Jonathan Myrenberg.

Rögle tog ledningen på nytt efter 15.14, när Rodrigo Abols fick träff på pass av Anton Bengtsson och Petr Kvaca.

Efter 6.38 i andra perioden nätade Dennis Everberg, på pass av Michael Kapla och Simon Ryfors och gjorde 3-1. 12.03 in i tredje perioden nätade Linköpings Remi Elie framspelad av Markus Ljungh och Ty Rattie och reducerade för Linköping. Fler mål än så blev det inte för Linköping.

16.08 in i perioden slog Linus Sandin till på pass av Ludvig Claesson och Michael Kapla och ökade ledningen för Rögle.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 40 sekunder kvar att spela genom Adam Tambellini assisterad av Brandon Davidson. 5-2-målet blev matchens sista.

Med en omgång kvar är Rögle på nionde plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

I nästa match, tisdag 12 mars 19.00, har Rögle Modo Hockey hemma i Catena Arena, medan Linköping spelar hemma mot Örebro Hockey.