Lindholm och Lindholm avgjorde hemma mot Leksand

Det blev en uddamålsseger för Skellefteå i matchen mot Leksand i SHL på tisdagen. Laget vann med 2-1 (2-1, 0-0, 0-0) hemma i Skellefteå Kraft Arena.

Segern var Skellefteås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Justin Glenn Kloos efter bara 14 sekunder, men Skellefteå kvitterade genom Max Lindholm. Och Skellefteå hann också ta ledningen, genom Pär Lindholm.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden höll Skellefteå i sin 2-1-ledning och vann.

Fjärde raka förlusten för Leksand

Det här var Skellefteås elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Leksands tionde uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Leksand är på sjätte plats.

På torsdag 15 februari 19.00 spelar Skellefteå borta mot Linköping, och Leksand hemma mot Färjestad.